Doorgaan naar hoofdcontent

De meest gelezen blogposts van 2014 #projectblogboek

Zo op het einde van een jaar in de blogstatistieken duiken, ik vind dat weleens leuk. Bovendien was het een opdracht uit Het blogboek, dus ik heb een extra excuus.

Ik had het al een beetje verwacht aangezien het hier eigenlijk een kookblog is: de recepten zijn het populairst op aMuse Rouge. Er staan er dan ook maar liefst 9 in de top 10. De enige blogpost in deze lijst die geen recept is, staat dan weer wel met stip op nummer 1… *dum dum dummm*


Ik heb de indruk dat de hype rond quinoa ondertussen een klein beetje is afgenomen, maar begin 2014 was het supergraan nog immens populair. En dat zie ik terug in m’n statistieken. Alle quinoarecepten doen het heel goed op m’n blog, en eentje staat dan ook in de top 10.



De Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd was voor mij één van de hoogtepunten van 2014. Ik ben ongelofelijk trots dat ik bij de laatste tien kandidaten ben geraakt. Dankzij de verwijzingen op de website van Libelle Lekker! staan alle drie mijn inzendingen in deze top 10, eentje op de negende, de achtste en de vierde plaats.




Van dit recept had ik niet verwacht dat het in de top 10 zou staan, al verdient het dat eigenlijk wel hoor. Het is een gezondere variant op een quiche. Prima dagelijkse kost waarmee je ontzettend veel kan variëren.


Gezonde bakrecepten doen het goed, daar ben ik heel blij om. Op de negende plek stond er eentje, op de zesde en zelfs op de tweede. En terecht! Ik begrijp niet waarom je nog calorierijke desserts of tussendoortjes zou maken, wanneer caloriearm Zo. Lekker. Smaakt!


Eentje van helemaal begin 2014: de beste lasagne met vis die ik ooit heb gemaakt en gegeten. Het geheim zit hem in de saus. Om duimen en vingers bij af te likken!




We tuimelen de top 3 in met een gerechtje dat daar staat dankzij kerst. Hier is de afgelopen weken ontzettend vaak op gegoogled. Ik maakte dit vorig jaar met kerst en de rest van Vlaanderen dit jaar, denk ik…





En dan op een duidelijke eerste plaats: mijn review van Smartmat. Voor mij was Smartmat mogen testen voor mijn blog één van dé momenten uit 2014. Het feit dat mijn review nog steeds zo goed wordt gelezen is de kers op de taart.

Maar nog nieuwsgieriger dan naar mijn statistieken ben ik natuurlijk naar jullie mening. Wat is jouw favoriete blogpost van 2014 op aMuse Rouge?

Reacties

  1. Hmm, die vislasagne heb ik precies gemist ooit. Ik heb de link maar meteen opgeslagen om eens uit te testen!
    Ik vind het best wel moeilijk om een favoriete blogpost uit te kiezen. Als ik moet kiezen, ga ik qua recept voor de chili con carne met mango (op de hielen gevolgd door de herfstrisotto); qua "persoonlijke" berichten ben ik altijd fan van lijstjes met vb. voornemens en updates ervan.
    Maar bon, laten we het erop houden dat ik hier eigenlijk alles graag lees :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuk bericht!
    Ik vond het Blogboek echt fantastisch ;).
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri