Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 47-48: aMuse maakte… iets

Ik ben erin geslaagd om maar vier foto’s te hebben van wat we de afgelopen twee weken hebben gegeten, en op eentje ervan staat dan nog een snack in plaats van avondeten. Onvergeeflijk, maar vergeef het mij! Ik heb namelijk een uitleg: drie keer mocht het eten niet op de foto wegens niet fotogeniek genoeg/te simpel (denk soep, crackers en avocado met tomaat), twee keer aten we restjes uit de diepvries (wat dus al voorbij is gekomen op de blog), een keertje gingen we uit eten, een keertje haalden we Chinees (waarvan we eigenlijk twee keer hebben kunnen eten) en drie keer werden we uitgenodigd om te eten bij vrienden of familie. En zo houd je dus maar vier fotootjes over…

Pumpkin spice pompoenbrood


Ik heb mijn bakvrees helemaal overwonnen en bedenk het ene gezonde bakrecept na het andere. Dit pompoenbrood is voor de pumpkin spice-lovers onder ons die zich niet elke dag de Starbucks-calorietjes kunnen permitteren. Klik voor het recept!

Koken voor mezelf: witloof-appeltjescurry


Dankzij Lien van Single Cooking – die mijn witloof-appeltjescurry regelmatig op het menu lijkt te zetten, dacht ik nog eens aan dit heerlijke gerecht. Dit is eigenlijk ideale wanneer je voor jezelf moet koken: wanneer je één appeltje en twee stronkjes witloof gebruikt, is de portie perfect voor één persoon. Omdat ik scampi’s in huis had, gebruikte ik zalm en de bulgur verving ik eens door glasnoedels. Ik was bijna vergeten hoe lekker dit is! Maken, als je dat nog niet heb gedaan!

Zuurkoolstamppot


Al sinds onze trip naar Metz had ik zin in zuurkool. Ik besloot er uiteindelijk aan toe te geven en zette deze o zo foute maar o zo lekkere zuurkoolstamppot op tafel. Het recept ervan komt woensdag op m’n blog.

Zuurkoolquiche


Het probleem met zuurkool: dat komt in van die gigantische potten. Wanneer je maar met z’n tweeën bent, zal je dus zuurkool moeten eten tot het je oren uit komt. Gelukkig had ik inspiratie om er ook wat anders dan een stamppot mee te maken, dat maakt het toch wat boeiender. Deze quiche was verrassend lekker met wat ketchup, ahum. Als jij belooft me niet te ontvolgen, zal zorgen voor terug wat gezondere kost volgende week, hoor! Geen nood, de zuurkool is op.

Reacties

 1. Gigantische potten? Ik koop dat in kleine verpakkingen. Net genoeg voor twee mensen en ik vind hem persoonlijk veel lekkerder dan de pot variant. (Maar ik ben dan ook wel een beetje tegen blikjes en potten.)
  Die quiche neem ik mee voor mijn ventje. Die is dol op quiche en op zuurkool. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En in wat voor verpakking zit dat dan bij jou? :-) Bij de enige kleinere potjes die ik zag staan, zat al vlees en zo in, en dat was niet de bedoeling. Maar dit was echt de eerste keer ooit dat ik zuurkool kocht, dus misschien heb ik niet goed genoeg gezocht. :-)

   De quiche was in ieder geval super! Ik had op voorhand stiekem niet zoveel zin meer in zuurkool na de dag ervoor al die stamppot te hebben gegeten, maar ik heb hem uiteindelijk toch met heel veel smaak verorberd. Laat me weten wat je ventje ervan vond! ;-)

   Verwijderen
 2. Benieuwd naar het zuurkoolrecept, want dat wil ik eigenlijk al lang wel eens zelf maken. Als ik dat al eet, is het zo'n blik met vlees en alles eraan.
  Komt er ook een receptje van de quiche?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was dat eerst niet van plan omdat ik twee zuurkoolrecepten zo kort op elkaar wat te veel van het goede vond, maar ik zal het speciaal voor jou dan toch delen! ;-)

   Verwijderen
 3. Ik koop dat in van die vershoudverpakkingen. Nooit in potten of blik, beinvloed de smaak.
  Effe linkje zoeken:
  http://www.ah.nl/producten/aardappel-groente-fruit/groente/zuurkool-hutspot/merk=AH

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aha, de Appie! Mooi excuus om er nog eens naartoe te gaan. ;-) Bedankt!

   Verwijderen
 4. Ook bij colruyt, Delhaize etc... niet dat ik u appie uitstap wil blokkeren he :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…