Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 47-48: aMuse maakte… iets

Ik ben erin geslaagd om maar vier foto’s te hebben van wat we de afgelopen twee weken hebben gegeten, en op eentje ervan staat dan nog een snack in plaats van avondeten. Onvergeeflijk, maar vergeef het mij! Ik heb namelijk een uitleg: drie keer mocht het eten niet op de foto wegens niet fotogeniek genoeg/te simpel (denk soep, crackers en avocado met tomaat), twee keer aten we restjes uit de diepvries (wat dus al voorbij is gekomen op de blog), een keertje gingen we uit eten, een keertje haalden we Chinees (waarvan we eigenlijk twee keer hebben kunnen eten) en drie keer werden we uitgenodigd om te eten bij vrienden of familie. En zo houd je dus maar vier fotootjes over…

Pumpkin spice pompoenbrood


Ik heb mijn bakvrees helemaal overwonnen en bedenk het ene gezonde bakrecept na het andere. Dit pompoenbrood is voor de pumpkin spice-lovers onder ons die zich niet elke dag de Starbucks-calorietjes kunnen permitteren. Klik voor het recept!

Koken voor mezelf: witloof-appeltjescurry


Dankzij Lien van Single Cooking – die mijn witloof-appeltjescurry regelmatig op het menu lijkt te zetten, dacht ik nog eens aan dit heerlijke gerecht. Dit is eigenlijk ideale wanneer je voor jezelf moet koken: wanneer je één appeltje en twee stronkjes witloof gebruikt, is de portie perfect voor één persoon. Omdat ik scampi’s in huis had, gebruikte ik zalm en de bulgur verving ik eens door glasnoedels. Ik was bijna vergeten hoe lekker dit is! Maken, als je dat nog niet heb gedaan!

Zuurkoolstamppot


Al sinds onze trip naar Metz had ik zin in zuurkool. Ik besloot er uiteindelijk aan toe te geven en zette deze o zo foute maar o zo lekkere zuurkoolstamppot op tafel. Het recept ervan komt woensdag op m’n blog.

Zuurkoolquiche


Het probleem met zuurkool: dat komt in van die gigantische potten. Wanneer je maar met z’n tweeën bent, zal je dus zuurkool moeten eten tot het je oren uit komt. Gelukkig had ik inspiratie om er ook wat anders dan een stamppot mee te maken, dat maakt het toch wat boeiender. Deze quiche was verrassend lekker met wat ketchup, ahum. Als jij belooft me niet te ontvolgen, zal zorgen voor terug wat gezondere kost volgende week, hoor! Geen nood, de zuurkool is op.

Reacties

  1. Gigantische potten? Ik koop dat in kleine verpakkingen. Net genoeg voor twee mensen en ik vind hem persoonlijk veel lekkerder dan de pot variant. (Maar ik ben dan ook wel een beetje tegen blikjes en potten.)
    Die quiche neem ik mee voor mijn ventje. Die is dol op quiche en op zuurkool. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En in wat voor verpakking zit dat dan bij jou? :-) Bij de enige kleinere potjes die ik zag staan, zat al vlees en zo in, en dat was niet de bedoeling. Maar dit was echt de eerste keer ooit dat ik zuurkool kocht, dus misschien heb ik niet goed genoeg gezocht. :-)

      De quiche was in ieder geval super! Ik had op voorhand stiekem niet zoveel zin meer in zuurkool na de dag ervoor al die stamppot te hebben gegeten, maar ik heb hem uiteindelijk toch met heel veel smaak verorberd. Laat me weten wat je ventje ervan vond! ;-)

      Verwijderen
  2. Benieuwd naar het zuurkoolrecept, want dat wil ik eigenlijk al lang wel eens zelf maken. Als ik dat al eet, is het zo'n blik met vlees en alles eraan.
    Komt er ook een receptje van de quiche?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik was dat eerst niet van plan omdat ik twee zuurkoolrecepten zo kort op elkaar wat te veel van het goede vond, maar ik zal het speciaal voor jou dan toch delen! ;-)

      Verwijderen
  3. Ik koop dat in van die vershoudverpakkingen. Nooit in potten of blik, beinvloed de smaak.
    Effe linkje zoeken:
    http://www.ah.nl/producten/aardappel-groente-fruit/groente/zuurkool-hutspot/merk=AH

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aha, de Appie! Mooi excuus om er nog eens naartoe te gaan. ;-) Bedankt!

      Verwijderen
  4. Ook bij colruyt, Delhaize etc... niet dat ik u appie uitstap wil blokkeren he :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri