Ik ben erin geslaagd om maar vier foto’s te hebben
van wat we de afgelopen twee weken hebben gegeten, en op eentje ervan staat dan
nog een snack in plaats van avondeten. Onvergeeflijk, maar vergeef het mij! Ik
heb namelijk een uitleg: drie keer mocht het eten niet op de foto wegens niet
fotogeniek genoeg/te simpel (denk soep, crackers en avocado met tomaat), twee
keer aten we restjes uit de diepvries (wat dus al voorbij is gekomen op de
blog), een keertje gingen we uit eten, een keertje haalden we Chinees (waarvan
we eigenlijk twee keer hebben kunnen eten) en drie keer werden we uitgenodigd
om te eten bij vrienden of familie. En zo houd je dus maar vier fotootjes over…
Pumpkin spice pompoenbrood
Ik
heb mijn bakvrees helemaal overwonnen en bedenk het ene gezonde bakrecept na
het andere. Dit pompoenbrood is voor de pumpkin
spice-lovers onder ons die zich niet elke dag de Starbucks-calorietjes
kunnen permitteren. Klik voor het recept!
Koken voor mezelf:
witloof-appeltjescurry
Dankzij
Lien van Single Cooking – die mijn witloof-appeltjescurry regelmatig op het
menu lijkt te zetten, dacht ik nog eens aan dit heerlijke gerecht. Dit is
eigenlijk ideale wanneer je voor jezelf moet koken: wanneer je één appeltje en
twee stronkjes witloof gebruikt, is de portie perfect voor één persoon. Omdat
ik scampi’s in huis had, gebruikte ik zalm en de bulgur verving ik eens door
glasnoedels. Ik was bijna vergeten hoe lekker dit is! Maken, als je dat nog
niet heb gedaan!
Zuurkoolstamppot
Al
sinds onze trip naar Metz had ik zin in zuurkool. Ik besloot er uiteindelijk
aan toe te geven en zette deze o zo foute maar o zo lekkere zuurkoolstamppot op
tafel. Het recept ervan komt woensdag op m’n blog.
Zuurkoolquiche
Het
probleem met zuurkool: dat komt in van die gigantische potten. Wanneer je maar
met z’n tweeën bent, zal je dus zuurkool moeten eten tot het je oren uit komt.
Gelukkig had ik inspiratie om er ook wat anders dan een stamppot mee te maken,
dat maakt het toch wat boeiender. Deze quiche was verrassend lekker met wat
ketchup, ahum. Als jij belooft me niet te ontvolgen, zal zorgen voor terug wat
gezondere kost volgende week, hoor! Geen nood, de zuurkool is op.
Gigantische potten? Ik koop dat in kleine verpakkingen. Net genoeg voor twee mensen en ik vind hem persoonlijk veel lekkerder dan de pot variant. (Maar ik ben dan ook wel een beetje tegen blikjes en potten.)
BeantwoordenVerwijderenDie quiche neem ik mee voor mijn ventje. Die is dol op quiche en op zuurkool. :-)
En in wat voor verpakking zit dat dan bij jou? :-) Bij de enige kleinere potjes die ik zag staan, zat al vlees en zo in, en dat was niet de bedoeling. Maar dit was echt de eerste keer ooit dat ik zuurkool kocht, dus misschien heb ik niet goed genoeg gezocht. :-)
VerwijderenDe quiche was in ieder geval super! Ik had op voorhand stiekem niet zoveel zin meer in zuurkool na de dag ervoor al die stamppot te hebben gegeten, maar ik heb hem uiteindelijk toch met heel veel smaak verorberd. Laat me weten wat je ventje ervan vond! ;-)
Benieuwd naar het zuurkoolrecept, want dat wil ik eigenlijk al lang wel eens zelf maken. Als ik dat al eet, is het zo'n blik met vlees en alles eraan.
BeantwoordenVerwijderenKomt er ook een receptje van de quiche?
Ik was dat eerst niet van plan omdat ik twee zuurkoolrecepten zo kort op elkaar wat te veel van het goede vond, maar ik zal het speciaal voor jou dan toch delen! ;-)
Verwijderen:-)
VerwijderenMerci!
Ik koop dat in van die vershoudverpakkingen. Nooit in potten of blik, beinvloed de smaak.
BeantwoordenVerwijderenEffe linkje zoeken:
http://www.ah.nl/producten/aardappel-groente-fruit/groente/zuurkool-hutspot/merk=AH
Aha, de Appie! Mooi excuus om er nog eens naartoe te gaan. ;-) Bedankt!
VerwijderenOok bij colruyt, Delhaize etc... niet dat ik u appie uitstap wil blokkeren he :-)
BeantwoordenVerwijderen