Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 49: aMuse Rouge vertoont uitstelgedrag

Deze week stond in het teken van de supermarkt uitstellen. Eigenlijk moest ik op maandag eten gaan kopen, maar een vriendin stelde voor om samen iets te gaan eten. Leuk! Op dinsdag had ik niet zoveel honger, dus dan nam ik genoegen met een kommetje soep. Op woensdag had ik ’s avonds les, dus sowieso geen tijd om te koken. Ik maakte een pasta met Oil&Vinegar-kruiden uit de voorraadkast en ook op donderdag had ik plots nog inspiratie om wat ineen te flansen met dingen die we nog hadden liggen. Uiteindelijk ging ik pas op vrijdag naar de winkel. Moet (je) kunnen, toch?

Witloofsoep


Ik ben zo iemand die nooit genoeg krijgt van soep. Ik eet het standaard als lunch en soms wanneer ik niet zoveel honger heb, maak ik er zonder schroom ook nog eens m’n avondeten van. Van deze witloofsoep vind je het receptje al op m’n blog: klik.

Pasta met pittige tomatensaus en haloumi (veggie)


Koken uit de ‘voorraadkast’. Aangezien haloumi maanden goed blijft, kocht ik enige tijd geleden enkele pakjes, voor je-weet-maar-nooit. Met wat verse tomatenstukjes uit de diepvriezer en wat kruiden uit de voorraadkast erbij, werd dit een lekker snelle pasta.

Herfstrisotto (veggie)


Deze herfstige risotto aten we op vrijdag, toen ik eindelijk naar de winkel was geweest. Het is een experimentje dat nóg veel beter dan verwacht, is uitgepakt. Het receptje krijg je woensdag.

Koken voor mezelf: slaatje met zalm (no carbs)


In het weekend moet m’n vriend vaak gaan werken in en restaurant. Op die dagen moet ik dus koken voor één persoon. Dit is daar een prima gerechtje voor. Het is snel klaar, het is gezond en lekker, en het allerbelangrijkste: alle ingrediënten worden opgebruikt zodat er geen halfjes van weet-ik-veel-wat in je koelkast achterblijven.

Koken voor mezelf: pasta met prei (veggie)


Nog eentje dat supermakkelijk is om voor jezelf te maken. Ik at een slaatje met paprika bij de pasta, omdat ik dat nog had liggen. Ik at best veel veggie deze week. Ook op de dagen waarvan ik geen foto van mijn avondeten heb, at ik vegetarisch. De enige uitzondering deze week was dus de zalm. Leuk, vind ik!

Reacties

  1. Mmm, pasta met halloumi! Ik denk dat ik weet wat er op het menu gaat komen deze week :-)
    Benieuwd ook naar de herfstrisotto, ziet er lekker uit en 't is weeral veel te lang geleden dat ik nog een risotto gegeten heb.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…