Aan de hand van de schaal van Scoville
wordt een indicatie gegeven van de heetheid van pittige ingrediënten. Ik had
die schaal beter wat meer bestudeerd de afgelopen twee weken. Ik mispakte mij
maar liefst drie (!) keer aan de heetheid van chilipeper. Hoe ging dat nu weer
van die ezel en die steen?
Ma po tofu met rijst (veggie)
De
week begon met de grootste misser. Ik draaide drie gedroogde rode pepertjes in
dit gerecht, waardoor het wel héél erg pikant oneetbaar werd. Ik denk
dat ik er op een of andere manier van uitging dat gedroogde peper minder pikant
zou zijn dan verse. Gelukkig hadden we allebei geen al te grote honger. Jammer
wel, dit had volgens mij heel lekker kunnen zijn.
Van
mijn tweede flater, maakte ik geen foto. Ik maakte 3 liter tomaat-courgettesoep
waarin ik één gedroogd chilipepertje mikte. De soep was zo heet dat zelfs een
liter melk erdoor niets uithaalde. Ik heb ze uiteindelijk met pijn in het hart moeten
weggieten. Misschien moet ik trouwens ook die gedroogde chili’s maar eens weggooien…
Parmigiana met kip
Hét succesrecept hier in huis, deze keer met wat gebraden kip door de saus.
Eerlijk? Ik vind mijn veggie versie lekkerder!
Pasta met
snijbonen, balletjes en tomatensaus
Met
dit idee speelde ik al een tijdje. Ik had snijboontjes nog nooit gecombineerd
met pasta. Heel erg lekker, zo blijkt!
Spaghetti all’Amatriciana
Dit
was een bijna-misser. Ik was iets te enthousiast met de harissa. Gelukkig was
het nog net te doen. De verhoudingen in het recept kloppen trouwens wel, hoor.
Ik had gewoon iets te hard geknepen waardoor er meer dan 1 kl harissa in m’n
pot was beland.
Rösti-ovenschotel
Twee
aardappelgerechtjes na elkaar, omdat ik door de kiemen onze aardappelen bijna
niet meer vond. Op de dag dat ik deze ovenschotel met vis en prei klaarmaakte, voelde
ik me eigenlijk ziek, waardoor ik zelf maar enkele hapjes heb gegeten, die mij bovendien
totaal niet smaakten. M’n vriend vond het gelukkig wel heel lekker en was dan
ook heel blij dat hij twee porties op mocht.
Ovenschotel met
broccoli
Hoppa,
nog eens patatjes. Met broccoli, hesp en kaassaus. Joah… Echt fan ben ik niet.
Maar hé, onze aardappelen zijn toch weer bijna op, dus missie geslaagd.
Brestolipasta met
zalm
Dit,
maar dan met zalm. Lekker hoor! Pasta stelt hier nooit teleur.
Ziet er héérlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenLiefs, Carmen
The Healthy Ever After
Dankjewel voor het leuke compliment, Carmen. :-)
VerwijderenVrijdag kwam ik ongeveer hetzelfde tegen: een recept gevonden voor witte koolsoep met curry. Het recept zei één theelepel curry, maar ik mikte er ongeveer 3 theelepels in, aangezien ik bij curry's altijd meer gebruik dan aangegeven. Bij soep mag dat dus absoluut niet, zo blijkt. Mijn mond stond ongeveer in brand!
BeantwoordenVerwijderenIk ben uiteindelijk nog een tweede witte kool gaan halen en heb een tweede ketel soep (uiteraard zonder curry) gemaakt om ermee te mengen, om te eindigen met een nog altijd vrij pikante, maar tenminste eetbare soep. Maar no way dus dat ik bij soep nog ga overdrijven met pikantigheid, amai!
Het was inderdaad heel bizar dat de 3 l soep met één pepertje nog pikanter leek dan het gerecht voor 2 personen met 3 pepertjes! Al begrijp ik wel compleet niet wat de logica daarachter is. Waarom zou pikantheid bij soep nog eens zo erg zijn? Heel vreemd!
Verwijderen