Doorgaan naar hoofdcontent

Instagram Instants december 2014

Ik blik nog een laatste keer terug op 2014, en dat doe ik met Instagram-foto’s. De feestmaand stond hier – zoals ongetwijfeld bij velen – in het teken van gezelligheid, cadeautjes en lekkers. Kijk mee!

Voor mijn lerarenopleiding moest ik enkele lessen NT2 (Nederlands voor anderstaligen) gaan observeren in Antwerpen. Mijn dag begon meteen goed toen ik in het Centraal Station dit kleurkookboek in mijn handen geduwd kreeg. Twee van mijn hobby’s in een boek gegoten, I like! Ook de observatielessen waren trouwens heel leuk. Nederlands aan anderstaligen geven, ik zie mezelf dat ook nog wel doen…

Begin december kon ik m’n definitief rijbewijs dan eindelijk gaan ophalen! Ik heb het meteen ingewijd door die avond naar een vriendin in Leuven te rijden (zo'n 40 km of een uurtje rijden). Ik moet eerlijk toegeven dat het wat overmoedig was. Het was donker, het regende en de route was mij onbekend: géén goede combinatie. Het is gelukt, maar ik heb wel schrik gehad achter het stuur. Niet goed, dus.

De NMBS was weer goed bezig… Mijn trein – waarvoor ik dan nog heb gelopen – was afgeschaft. Ik moest 40 minuten wachten op de volgende. Gelukkig moet ik tegenwoordig niet meer zo vaak de trein nemen, waardoor frustraties als deze ook niet meer zo dikwijls voorkomen. Vroeger nam ik twee jaar lang elke dag de trein, en situaties als deze zijn de reden waarom ik daar een absolute hekel aan heb gekregen.

Wij zetten geen kerstboom dit jaar. Ik vond dat zelf best jammer, maar we zijn gewoon niet op tijd in een tuincentrum geraakt. Gelukkig kan je ’t ook zonder boom best gezellig maken. Hier had ik het wijnrekje versierd met kerstlichtjes. Van mij mogen die daar trouwens het hele jaar wel blijven hangen, ik vind ze zo leuk!

Twee uur van mijn leven die ik nooit meer terugkrijg. Om een of andere reden ben ik blijven hangen bij Anacondas: Trail of Blood. Het was nog erger dan de titel al doet vermoeden. Ik heb géén idee waarom ik hiernaar ben blijven kijken. Misschien lag deze film wel aan de basis van mijn vijfde doel voor januari.

Zo ziet kerstshoppen in Antwerpen eruit… Laat deze foto een herinnering zijn voor mezelf om volgend jaar NIET zoals de rest van België met mijn kerstinkopen te wachten tot het laatste weekend voor Kerstmis.

Mijn eerste kerstcadeautje! Van een vriendin kreeg ik een gepersonaliseerd wijnglas uit de Action! Ik was zo blij als een kind.

Nog even m’n boek uitlezen voor we naar het kerstfeestje bij mijn schoonfamilie moesten. M’n nagels waren al helemaal in kerststemming. Het boek is trouwens The Cuckoo’s Calling van Robert Galbraith (aka J.K. Rowling). Geen absolute aanrader, aangezien het even duurde voor ik erin kwam, maar zo tegen de helft kon ik het toch moeilijk neerleggen. Ik denk dat ik nog het nieuwe boek The Silkworm ga lezen vooraleer ik een definitief oordeel vel.

Onze geïmproviseerde kerstboom met een heleboel pakjes ervoor, en ze waren gróót dit jaar!

Zo rond 1.00 uur ’s nachts postte ik deze foto op Instagram. Toen moesten we nog aan het dessert beginnen. Ugh.

We kregen helaas geen witte kerst, maar na het kerstfeestje bij mijn moeder, op zaterdag, was er toch dit tafereel in het naar huis rijden. Geef mij maar sneeuw wanneer je niet moet buitenkomen!

Op 30 december kraakten wij al een flesje (roze) cava. Nog even niet voor het nieuwe jaar, maar wel om te vieren dat ik officieel afslankingsconsulente ben!

Klaar voor het eindejaarsfeestje!

Wij zetten het nieuwe jaar in met een zelfgemaakt nieuwjaarsspel! En jullie?

Pssst, volg jij mij al op Instagram?

Reacties

 1. Oeh, de rijbewijzen in België zijn ook op kredietkaartformaat of wat?
  Ik heb (had) nog zo'n papiertje, dat ik deze week heb moeten afgeven bij de aanvraag van mijn Zwitsers rijbewijs (ook op kredietkaartformaat). Om een of andere reden was het dus nog niet bij mij opgekomen dat niet enkel de Zwitsers rijbewijzen op dat formaat hebben :-)

  Je volgen op Instagram kan ik niet wegens geen account daar. Al mijn gedeelde foto's staan op Google+ en eigenlijk weet ik niet eens of je Instagram wel kan gebruiken als je geen smartphone hebt :-) Ik hoop dus dat je je instagram instants ook hier blijft delen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sinds kort hebben die inderdaad dat formaat. Iedereen die ik ken heeft er nog zo'n gigantisch en is nu jaloers op het mijne. Het belachelijk lang uitstellen van mijn rijbewijs had dus toch nog één voordeel! ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…