Doorgaan naar hoofdcontent

Instagram Instants december 2014

Ik blik nog een laatste keer terug op 2014, en dat doe ik met Instagram-foto’s. De feestmaand stond hier – zoals ongetwijfeld bij velen – in het teken van gezelligheid, cadeautjes en lekkers. Kijk mee!

Voor mijn lerarenopleiding moest ik enkele lessen NT2 (Nederlands voor anderstaligen) gaan observeren in Antwerpen. Mijn dag begon meteen goed toen ik in het Centraal Station dit kleurkookboek in mijn handen geduwd kreeg. Twee van mijn hobby’s in een boek gegoten, I like! Ook de observatielessen waren trouwens heel leuk. Nederlands aan anderstaligen geven, ik zie mezelf dat ook nog wel doen…

Begin december kon ik m’n definitief rijbewijs dan eindelijk gaan ophalen! Ik heb het meteen ingewijd door die avond naar een vriendin in Leuven te rijden (zo'n 40 km of een uurtje rijden). Ik moet eerlijk toegeven dat het wat overmoedig was. Het was donker, het regende en de route was mij onbekend: géén goede combinatie. Het is gelukt, maar ik heb wel schrik gehad achter het stuur. Niet goed, dus.

De NMBS was weer goed bezig… Mijn trein – waarvoor ik dan nog heb gelopen – was afgeschaft. Ik moest 40 minuten wachten op de volgende. Gelukkig moet ik tegenwoordig niet meer zo vaak de trein nemen, waardoor frustraties als deze ook niet meer zo dikwijls voorkomen. Vroeger nam ik twee jaar lang elke dag de trein, en situaties als deze zijn de reden waarom ik daar een absolute hekel aan heb gekregen.

Wij zetten geen kerstboom dit jaar. Ik vond dat zelf best jammer, maar we zijn gewoon niet op tijd in een tuincentrum geraakt. Gelukkig kan je ’t ook zonder boom best gezellig maken. Hier had ik het wijnrekje versierd met kerstlichtjes. Van mij mogen die daar trouwens het hele jaar wel blijven hangen, ik vind ze zo leuk!

Twee uur van mijn leven die ik nooit meer terugkrijg. Om een of andere reden ben ik blijven hangen bij Anacondas: Trail of Blood. Het was nog erger dan de titel al doet vermoeden. Ik heb géén idee waarom ik hiernaar ben blijven kijken. Misschien lag deze film wel aan de basis van mijn vijfde doel voor januari.

Zo ziet kerstshoppen in Antwerpen eruit… Laat deze foto een herinnering zijn voor mezelf om volgend jaar NIET zoals de rest van België met mijn kerstinkopen te wachten tot het laatste weekend voor Kerstmis.

Mijn eerste kerstcadeautje! Van een vriendin kreeg ik een gepersonaliseerd wijnglas uit de Action! Ik was zo blij als een kind.

Nog even m’n boek uitlezen voor we naar het kerstfeestje bij mijn schoonfamilie moesten. M’n nagels waren al helemaal in kerststemming. Het boek is trouwens The Cuckoo’s Calling van Robert Galbraith (aka J.K. Rowling). Geen absolute aanrader, aangezien het even duurde voor ik erin kwam, maar zo tegen de helft kon ik het toch moeilijk neerleggen. Ik denk dat ik nog het nieuwe boek The Silkworm ga lezen vooraleer ik een definitief oordeel vel.

Onze geïmproviseerde kerstboom met een heleboel pakjes ervoor, en ze waren gróót dit jaar!

Zo rond 1.00 uur ’s nachts postte ik deze foto op Instagram. Toen moesten we nog aan het dessert beginnen. Ugh.

We kregen helaas geen witte kerst, maar na het kerstfeestje bij mijn moeder, op zaterdag, was er toch dit tafereel in het naar huis rijden. Geef mij maar sneeuw wanneer je niet moet buitenkomen!

Op 30 december kraakten wij al een flesje (roze) cava. Nog even niet voor het nieuwe jaar, maar wel om te vieren dat ik officieel afslankingsconsulente ben!

Klaar voor het eindejaarsfeestje!

Wij zetten het nieuwe jaar in met een zelfgemaakt nieuwjaarsspel! En jullie?

Pssst, volg jij mij al op Instagram?

Reacties

  1. Oeh, de rijbewijzen in België zijn ook op kredietkaartformaat of wat?
    Ik heb (had) nog zo'n papiertje, dat ik deze week heb moeten afgeven bij de aanvraag van mijn Zwitsers rijbewijs (ook op kredietkaartformaat). Om een of andere reden was het dus nog niet bij mij opgekomen dat niet enkel de Zwitsers rijbewijzen op dat formaat hebben :-)

    Je volgen op Instagram kan ik niet wegens geen account daar. Al mijn gedeelde foto's staan op Google+ en eigenlijk weet ik niet eens of je Instagram wel kan gebruiken als je geen smartphone hebt :-) Ik hoop dus dat je je instagram instants ook hier blijft delen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sinds kort hebben die inderdaad dat formaat. Iedereen die ik ken heeft er nog zo'n gigantisch en is nu jaloers op het mijne. Het belachelijk lang uitstellen van mijn rijbewijs had dus toch nog één voordeel! ;-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri