Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 1-2: veel van hetzelfde is soms wel goed

Hoe gaat die zegswijze nu weer? Te veel van het goede is ook niet… ehm, goed? Soit, ik weet het eigenlijk niet meer, maar dat maakt ook niet uit, want in dit geval is het omgekeerde waar. Ik heb in 2015 tot nog toe niet zo gevarieerd, maar wel heel lekker gegeten!

Pasta tonnato


Ofte: hoe restjes zàlig kunnen uitdraaien! Het recept volgt later deze week. Dit at ik trouwens drie keer (maar niet vlak na elkaar), oeps!

Pasta met ragù van runderstoofvlees


Het leegeten van de diepvries ging verder. Met wat runderstoofvlees uit de diepvriezer maakte ik een heerlijk rijke pastasaus met rode wijn en verse groenten. Hiervan hebben we twee dagen gesmuld.

Snijboontjes met cordon bleu en patatjes


Ook de cordon bleus en de snijboontjes toverde ik uit de diepvriezer tevoorschijn. En ik schilde onze allerlaatste aardappelen, waaronder één zoete. Ik vind het af en toe leuk (en ook gewoon nodig) om eens alle kasten zo goed als leeg te eten. Heb jij dat ook?

Kervelsoep (veggie)


De maaltijdsoep bij uitstek, vind ik. Ik houd echt van de smaak van kervel. Ik heb van deze soep ontelbare middagen en zelfs twee avonden gesmuld. Maaltijdsoepen zijn wat mij betreft de perfecte manier om een beetje voor balans te zorgen na de feestdagen. Let jij ook extra op wat je eet na de feestdagen?

Witloof-appeltjescurry


Dit weekmenu sluit ik af met een golden oldie hier op aMuse Rouge, deze keer met rijstnoedels in plaats van bulgur. Zeker maken als je dat nog niet hebt gedaan, hoor!

Reacties

  1. Dag Veronique, ik ben via Laurens op je blog beland en wil je laten weten dat ik af en toe meelees. Ik vind je receptjes creatief en ook de aandacht voor veggie en de receptjes zonder koolhydraten vind ik top! Ik heb na het lezen van jouw review een Smartmat-proefpakket besteld dat volgende week geleverd wordt. Bedankt voor deze tip dus :) Groetjes, Isabel, ex-buurmeisje van Laurens

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Super leuk! Bedankt om even een reactie achter te laten. :-)

      Ik hoop dat Smartmat je bevalt en dat je anders hier nog wat inspiratie kan opdoen!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.