Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 1-2: veel van hetzelfde is soms wel goed

Hoe gaat die zegswijze nu weer? Te veel van het goede is ook niet… ehm, goed? Soit, ik weet het eigenlijk niet meer, maar dat maakt ook niet uit, want in dit geval is het omgekeerde waar. Ik heb in 2015 tot nog toe niet zo gevarieerd, maar wel heel lekker gegeten!

Pasta tonnato


Ofte: hoe restjes zàlig kunnen uitdraaien! Het recept volgt later deze week. Dit at ik trouwens drie keer (maar niet vlak na elkaar), oeps!

Pasta met ragù van runderstoofvlees


Het leegeten van de diepvries ging verder. Met wat runderstoofvlees uit de diepvriezer maakte ik een heerlijk rijke pastasaus met rode wijn en verse groenten. Hiervan hebben we twee dagen gesmuld.

Snijboontjes met cordon bleu en patatjes


Ook de cordon bleus en de snijboontjes toverde ik uit de diepvriezer tevoorschijn. En ik schilde onze allerlaatste aardappelen, waaronder één zoete. Ik vind het af en toe leuk (en ook gewoon nodig) om eens alle kasten zo goed als leeg te eten. Heb jij dat ook?

Kervelsoep (veggie)


De maaltijdsoep bij uitstek, vind ik. Ik houd echt van de smaak van kervel. Ik heb van deze soep ontelbare middagen en zelfs twee avonden gesmuld. Maaltijdsoepen zijn wat mij betreft de perfecte manier om een beetje voor balans te zorgen na de feestdagen. Let jij ook extra op wat je eet na de feestdagen?

Witloof-appeltjescurry


Dit weekmenu sluit ik af met een golden oldie hier op aMuse Rouge, deze keer met rijstnoedels in plaats van bulgur. Zeker maken als je dat nog niet hebt gedaan, hoor!

Reacties

  1. Dag Veronique, ik ben via Laurens op je blog beland en wil je laten weten dat ik af en toe meelees. Ik vind je receptjes creatief en ook de aandacht voor veggie en de receptjes zonder koolhydraten vind ik top! Ik heb na het lezen van jouw review een Smartmat-proefpakket besteld dat volgende week geleverd wordt. Bedankt voor deze tip dus :) Groetjes, Isabel, ex-buurmeisje van Laurens

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Super leuk! Bedankt om even een reactie achter te laten. :-)

      Ik hoop dat Smartmat je bevalt en dat je anders hier nog wat inspiratie kan opdoen!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri