Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 3: aMuse Rouge en de Pinterest-pizza

Nog eens een week waarin ik bijna elke dag heb kunnen koken. Er zijn een paar klassiekers voorbijgekomen, maar ook enkele nieuwe toppers, waarvan ik de recepten later deze week deel. Kijk alvast mee naar wat je kan verwachten!

Bloemkoolrijst met zalm en yoghurtsaus (no carbs)


Oftewel: een berg groenten met een stukje vis erbovenop. Wie zegt dat koolhydraatarme gerechten niet vullen, daag ik uit om dit eens te maken. Wij kregen dit serieus amper op! Het recept verschijnt overmorgen op m’n blog.

Scampi diabolique met witloof


Ik maakte de saus met Griekse yoghurt in plaats van room. Daarom ziet het geheel er iets minder gebonden uit. Maar het smaakte lekker fris en was niet zo zwaar als wanneer je room gebruikt. Het witloof voegde ik toe omdat ik belachelijk graag witloof eet!

Bananenbrood met appeltjes


De vier overrijpe bananen in onze fruitmand smeekten om dit nog eens te maken. Deze keer gebruikte ik appeltjes en rozijnen als ‘extraatje’ in plaats van chocola. Je zou de bananen opzettelijk zwart laten worden, zo lekker!

Tomaten-groentesoep (veggie)


Hoera voor maaltijdsoep! Boe voor het feit dat soep nooit charmant op de foto staat!

Pizza met Griekse yoghurt


Dit wilde ik al lang eens maken. Het is gebaseerd op een populair Pinterest-recept. Verrassend goed gelukt, dit! Je krijgt mijn recept later deze week.

Spaghetti


Ik had een craving voor spaghetti op de dag dat ik inkopen ging doen, dus ik bracht de ingrediënten mee en maakte mezelf en m’n lief heel blij! Wat ik ook maak, dit blijft onze favoriet!

Koken voor mezelf: pasta pesto (veggie)


Heel simpel, heel snel, heel ongeïnspireerd, maar ook gewoon heel lekker! Ik gebruikte amandelen in plaats van pijnboompitten en voegde lekker veel citroensap toe.

Reacties

  1. 't Ziet er allemaal heel lekker uit, al ben ik vooral benieuwd naar de bloemkoolrijst met zalm en de scampi diabolique met witloof!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.