Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 4: aMuse Rouge’s hart zingt overuren

Met kerst leerde ik mijn moeder aubergine, mozzarella, Grana Padano, zongedroogde tomaten, kappertjes en zure room eten. Tegen alle verwachtingen in was dat een groot succes. Ik kan het huis niet meer binnenkomen of mijn moeder staat courgettesoep met zure room of Parmigiana te maken. Volgens mij was ze dus wel klaar was voor een volgende stap: olijven… * dum dum dummm*

Salade met haloumi (veggie)


Wat groentjes, gegrilde kaas en een zelfgemaakt sausje. Zo simpel kan het zijn.

Snert


Hier had ik al weken zin in! Dit moet minstens eens per winter passeren, dus zet het op je lijstje als je ’t nog niet hebt gemaakt.

Spaghetti carbonara met witloof


De spekjes die niet verdwenen in de snert, deden de dag nadien dienst in een carbonara, waar ik witloof aan toevoegde omdat geen groentjes niet kan in mijn wereld.

Gevulde paprika’s


En zo was het plots de dag waarop mijn moeder voor het eerst een olijf zou eten. Meteen ook de dag waarop de smaak van olijven wellicht voor het eerst werd vergeleken met ‘vieze medicijnen’.

Ik ging mijn gevulde paprika’s maken, maar vroeg mijn moeder om eerst zo een olijf te proeven. Als ze het écht niet lustte, zou ik ze eruit laten. Ik gaf mijn moeder een olijf, waarop zij er een flinterdun plakje vanaf sneed, dat ze dan nog eens in twee sneed en wanneer het echt niet kleiner kon zonder een microscoop te moeten bovenhalen, stak ze wat ongeveer 1/36ste van een olijf moest zijn in haar mond. Het verdict? ‘Dat smaakt naar vieze medicijnen, maar doe ze er maar in.’

Ik heb het opgegeven om mijn moeder te begrijpen en probeer alleen te onthouden hoe ze de gevulde paprika’s met heel veel smaak heeft verorberd. Mijn hart zingt overuren!

Spaghetti


Nog een ingevroren restje van vorige week, perfect voor een snotterige, eenzame zondag.

Reacties

 1. Haha, Johan heeft het ook opgegeven om mijn eetvoorkeuren te proberen begrijpen. Zo lust ik wel hesp in macaroni, maar vind ik hesp op een croque monsieur vies; ik ben dol op alle mogelijke vormen van chocolade, maar no way dat ik nutella op mijn brood smeer, bah! ;-)
  Olijven is ook zo'n moeilijke: ik probeer het af en toe wel, maar ik lust het nog steeds niet.

  Die salade met halloumi ziet er trouwens jum jum jum uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. WAT! Ik hou óók niet van Nutella terwijl ik wel verslaafd ben aan chocola. Ik dacht dat ik de enige was! :-)

   Verwijderen
  2. Moh, ik dacht altijd dat ik de enige was ;-)
   Lust jij dan Ferrero Rocher? Want volgens Johan is die vulling gewoon Nutella en omdat ik hem niet geloofde hebben we een blinde proeftest gedaan (zo'n dingen doen wij dan ;-). Ze zijn héél gelijkend, maar toch lust ik Ferrero Rocher wél (al is het een van de weinige chocoladedingen waar ik mij niet spontaan aan ga overeten). Dat ligt vooral aan de combinatie van de vulling met dat nootje en de crunchy buitenkant die je bij Nutella natuurlijk niet hebt, maar Johan vindt het desondanks een beetje raar dat ik wel Ferrero Rocher lust en toch geen Nutella :-)

   Verwijderen
  3. Tgoh, da's een moeilijke vraag. Ik heb het ooit weleens gegeten, maar ik kan me de smaak niet goed meer herinneren. Vroeger lustte ik namelijk absoluut niet graag zoetigheid, dus at ik dat ook amper. Sinds een jaar of zo ben ik helemaal into chocola, maar wel enkel pure en liefst zonder al te veel tierlantijntjes qua vulling en zo. :-)

   Als er ooit nog eens een Ferrero Rocher op m'n pad komt, zal ik het je weten te zeggen. ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…