Doorgaan naar hoofdcontent

Dagen Zonder Vlees kick-off met 10 x yummy veggie

Vanaf vandaag tot en met 4 april eten wij volledig vegetarisch. (Doe jij met ons mee?) Tijdens die periode zullen er dus enkel veggie recepten op m’n blog verschijnen. Wil je graag meedoen, maar heb je geen inspiratie voor de eerstkomende dagen, dan kunnen deze recepten je alvast op weg helpen.

Waarom zou je meedoen aan DZV?

Om onze planeet wat ademruimte te geven.
  • De wereldwijde vleesconsumptie vereist elk jaar een bos ter grootte van België, oftewel 6 miljoen voetbalvelden.
  • 70% van het regenwoud is al omgevormd tot weidegronden voor vee. Overbegrazing en erosie zorgen er dan weer voor dat die weidegronden verwoestijnen.
  • Er zijn gigantische hoeveelheden water nodig voor de dieren en voor hun voer, en dat terwijl waterschaarste een dringend probleem aan het worden is.
  • De veeteelt is verantwoordelijk voor de uitstoot van meer broeikassen dat de auto- en vliegindustrie samen. Vraag je je nog af waarom de aarde opwarmt?
‘Maar wat maakt het nu uit of ik al dan niet meedoe?’ Een pàk!

Per vegetarische dag bespaar je:
  • 11 m² op je ecologische voetafdruk
  • 1000 liter water (10 baden)
  • 2 kg broeikasgassen (15 km rijden)
Waarom zou je niet meedoen aan DZV?

Eigenlijk is dat de vraag: waarom zou je niet meedoen aan DZV? En daarop heb ik geen antwoord. Jij wel?

Reacties

  1. Spaghettitaart, where have you been all my life?! ;-) Daar ga ik zeker eens werk van maken.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.