Vanaf
vandaag tot en met 4 april eten wij volledig vegetarisch. (Doe jij met ons mee?) Tijdens die periode zullen er dus enkel veggie recepten op m’n blog
verschijnen. Wil je graag meedoen, maar heb je geen inspiratie voor de
eerstkomende dagen, dan kunnen deze recepten je alvast op weg helpen.
- Broodje avocado-tomaat
- Champignonpasta
- Foe Yong Hai
- Gado gado
- Herfstrisotto
- Parmigiana di Melanzane
- Pompoenlasagne met kokosmelk
- Shakshuka
- Spaghettitaart
- Zuiderse stamppot
Waarom zou je meedoen
aan DZV?
Om
onze planeet wat ademruimte te geven.
- De wereldwijde vleesconsumptie vereist elk jaar een bos ter grootte van België, oftewel 6 miljoen voetbalvelden.
- 70% van het regenwoud is al omgevormd tot weidegronden voor vee. Overbegrazing en erosie zorgen er dan weer voor dat die weidegronden verwoestijnen.
- Er zijn gigantische hoeveelheden water nodig voor de dieren en voor hun voer, en dat terwijl waterschaarste een dringend probleem aan het worden is.
- De veeteelt is verantwoordelijk voor de uitstoot van meer broeikassen dat de auto- en vliegindustrie samen. Vraag je je nog af waarom de aarde opwarmt?
‘Maar wat maakt
het nu uit of ik al dan niet meedoe?’ Een pàk!
Per vegetarische dag bespaar
je:
- 11 m² op je ecologische voetafdruk
- 1000 liter water (10 baden)
- 2 kg broeikasgassen (15 km rijden)
Waarom zou je niet
meedoen aan DZV?
Eigenlijk
is dat de vraag: waarom zou je niet meedoen aan DZV? En daarop heb ik geen antwoord. Jij wel?
(Bron: dagenzondervlees.be)
Spaghettitaart, where have you been all my life?! ;-) Daar ga ik zeker eens werk van maken.
BeantwoordenVerwijderenHaha, zeker doen! Echt té lekker. :-)
Verwijderen