Doorgaan naar hoofdcontent

Doelen februari

Terugblik doelen januari

1. Mailbox opruimen
Ik heb meer dan 1.800 mailtjes verwijderd. Mailtjes die ik wil bijhouden of die ik nog moet bekijken, heb ik in mappen geplaatst en voor nieuwsbrieven waarin ik eigenlijk niet geïnteresseerd ben, heb ik mij systematisch uitgeschreven. Er zijn al heel wat uren in gekropen, maar ik ben nog niet helemaal tevreden. (Perfectionistisch, ik?) Er staan nu zo ongeveer 250 mailtjes in mappen. Dat moeten er veel minder worden. Dit doel mag deze maand dus nog eens terugkomen!

2. Keukenkasten uitruimen en anders indelen
Hier heb ik begin januari meteen mijn werk van gemaakt. De keukenkasten kregen nog eens een grondige poetsbeurt en werden weer eens wat praktischer ingedeeld. Dat lijkt wel een blijvend project hier. Elke paar maanden heb ik weer een ander idee over wat nu de meest logische en praktische indeling is. Herkent iemand dit of heeft alles bij jullie al jaren dezelfde plek?

3. Terug meer water/thee drinken
Ik heb zeker mijn best gedaan – en ga dat ook blijven doen – maar feit is dat ik tegenwoordig minder snel naar thee grijp. Zat ik vroeger bijna elke avond met een tas thee in de zetel, ontbreekt nu de zin erin mij compleet. Af en toe maak ik het wel, ‘omdat het moet’, maar het is niet van harte. Gelukkig eet ik bijna elke dag een halve liter soep, wat toch ook voor vocht zorgt.

4. Af en toe outfits fotograferen voor de blog
Dit is nog maar één keer gebeurd (klik), maar als niet eerst mijn lief en daarna ik een week ziek waren geworden, hadden we sowieso al meerdere outfits vastgelegd. Het plan is alvast om hier gewoon mee door te gaan.

5. ‘Nutteloze’ tv-avonden vermijden
Ook hierin ben ik goed geslaagd. Ik heb deze maand voornamelijk de nieuwe afleveringen van Game of Thrones, Breaking Bad en Grey’s Anatomy gezien. Daarnaast ben ik ook vaak op tijd naar bed gegaan om daar nog wat te lezen.


Nieuwe doelen februari

1. Mailbox verder opruimen en opgeruimd houden
De perfectionist in mij wil een (quasi) lege inbox. Nu er ik vorige maand eindelijk aan ben begonnen, zou het zonde zijn om het niet ineens af te maken, natuurlijk. In februari moet ik van mezelf dus verder aan de slag met Project Inbox Zero!

2. Dag- en nachtcrème gebruiken
Ik smeer tegenwoordig veel vaker niets dan iets. Vooral omdat ik ervan overtuigd ben dat ik me dat ooit ga beklagen, wil ik daar verandering in brengen nu het nog kan! Gebruik jij dag- en/of nachtcrème? Welk merk vind jij een aanrader?

3. Frans luisteren
Volgende maand ga ik stage doen in het secundair. Eén van de vakken die ik ga geven, is Frans. Nu heb ik een Masterdiploma Vertalen Nederlands-Engels-Frans, op zich durf ik dus van mezelf zeggen dat ik goed ben in talen. Maar er is een verschil tussen mondeling en schriftelijk, en dan vooral in het Frans. Schriftelijk ben ik heel sterk, mondeling vind ik zelf wat moeilijker. Ik ben ervan overtuigd dat dat deels komt omdat ik veel minder Frans dan Engels hoor. En daar wil ik deze maand verandering in brengen. De serie Les Revenants staat al eventjes op onze Digibox, dus daar kan ik alvast mee beginnen. Maar verder zijn tips heel welkom. Ken jij leuke Franse YouTubers, filmpjes, liedjes of nog iets anders, laat het me dan zeker weten!

Reacties

 1. Wij hebben afgelopen weekend eindelijk eens de keukenkasten uitgemest. Manman, ik kan alleen maar zeggen dat het hoog tijd werd. :-) bij ons blijft alles op dezelfde plaats staan, maar ik wil wel meer bakjes om alles ordelijk te houden.
  En die crèmes. Eigenlijk is het het gemakkelijkste om eens binnen te springen bij ici paris xl of zo. Heeft met huidtypetest en zo te maken. Zelf vind ik estee lauder wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ordelijk houden is inderdaad het grootste probleem, hé! Je mag me zeker iets laten weten als je ergens handige bakjes hebt gevonden.

   Verwijderen
 2. Ik heb een reinigingsgel- en crème in een van Hema (your skin needs me), vind ik heel lekker! Nachtcreme smeer ik (nog) niet.
  Nog een fijne Franstalige serie is Maison Close, over een bordeel in Parijs in de 19e?18e? eeuw.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Frans blogpareltje: http://www.misspandora.fr/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 1800 mails?! Van een kuis gesproken! :-)

  Ik heb een dag- en nachtcrème (allebei van Nivea), al gebruik ik die laatste quasi nooit. Dagcrème doe ik ook te onregelmatig op; misschien de helft van de week ongeveer. Nu ja, ik probeer dan maar te denken dat dat al beter is dan niets...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik heb het echt jaren laten aanslepen. *bloos*

   Ik denk om één of andere reden zelf vaker aan nacht- dan aan dagcrème. Misschien omdat ik telkens 's avonds in bad ga en dat dan meteen na m'n bad probeer te smeren.

   De helft is inderdaad al beter dan niets, hé! Misschien maakt het ook helemaal niets uit, maar ik wil mij later niet moeten afvragen of die rimpeltjes hadden kunnen worden vermeden door af en toe iets te smeren. :-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…