Doorgaan naar hoofdcontent

Doelen februari

Terugblik doelen januari

1. Mailbox opruimen
Ik heb meer dan 1.800 mailtjes verwijderd. Mailtjes die ik wil bijhouden of die ik nog moet bekijken, heb ik in mappen geplaatst en voor nieuwsbrieven waarin ik eigenlijk niet geïnteresseerd ben, heb ik mij systematisch uitgeschreven. Er zijn al heel wat uren in gekropen, maar ik ben nog niet helemaal tevreden. (Perfectionistisch, ik?) Er staan nu zo ongeveer 250 mailtjes in mappen. Dat moeten er veel minder worden. Dit doel mag deze maand dus nog eens terugkomen!

2. Keukenkasten uitruimen en anders indelen
Hier heb ik begin januari meteen mijn werk van gemaakt. De keukenkasten kregen nog eens een grondige poetsbeurt en werden weer eens wat praktischer ingedeeld. Dat lijkt wel een blijvend project hier. Elke paar maanden heb ik weer een ander idee over wat nu de meest logische en praktische indeling is. Herkent iemand dit of heeft alles bij jullie al jaren dezelfde plek?

3. Terug meer water/thee drinken
Ik heb zeker mijn best gedaan – en ga dat ook blijven doen – maar feit is dat ik tegenwoordig minder snel naar thee grijp. Zat ik vroeger bijna elke avond met een tas thee in de zetel, ontbreekt nu de zin erin mij compleet. Af en toe maak ik het wel, ‘omdat het moet’, maar het is niet van harte. Gelukkig eet ik bijna elke dag een halve liter soep, wat toch ook voor vocht zorgt.

4. Af en toe outfits fotograferen voor de blog
Dit is nog maar één keer gebeurd (klik), maar als niet eerst mijn lief en daarna ik een week ziek waren geworden, hadden we sowieso al meerdere outfits vastgelegd. Het plan is alvast om hier gewoon mee door te gaan.

5. ‘Nutteloze’ tv-avonden vermijden
Ook hierin ben ik goed geslaagd. Ik heb deze maand voornamelijk de nieuwe afleveringen van Game of Thrones, Breaking Bad en Grey’s Anatomy gezien. Daarnaast ben ik ook vaak op tijd naar bed gegaan om daar nog wat te lezen.


Nieuwe doelen februari

1. Mailbox verder opruimen en opgeruimd houden
De perfectionist in mij wil een (quasi) lege inbox. Nu er ik vorige maand eindelijk aan ben begonnen, zou het zonde zijn om het niet ineens af te maken, natuurlijk. In februari moet ik van mezelf dus verder aan de slag met Project Inbox Zero!

2. Dag- en nachtcrème gebruiken
Ik smeer tegenwoordig veel vaker niets dan iets. Vooral omdat ik ervan overtuigd ben dat ik me dat ooit ga beklagen, wil ik daar verandering in brengen nu het nog kan! Gebruik jij dag- en/of nachtcrème? Welk merk vind jij een aanrader?

3. Frans luisteren
Volgende maand ga ik stage doen in het secundair. Eén van de vakken die ik ga geven, is Frans. Nu heb ik een Masterdiploma Vertalen Nederlands-Engels-Frans, op zich durf ik dus van mezelf zeggen dat ik goed ben in talen. Maar er is een verschil tussen mondeling en schriftelijk, en dan vooral in het Frans. Schriftelijk ben ik heel sterk, mondeling vind ik zelf wat moeilijker. Ik ben ervan overtuigd dat dat deels komt omdat ik veel minder Frans dan Engels hoor. En daar wil ik deze maand verandering in brengen. De serie Les Revenants staat al eventjes op onze Digibox, dus daar kan ik alvast mee beginnen. Maar verder zijn tips heel welkom. Ken jij leuke Franse YouTubers, filmpjes, liedjes of nog iets anders, laat het me dan zeker weten!

Reacties

  1. Wij hebben afgelopen weekend eindelijk eens de keukenkasten uitgemest. Manman, ik kan alleen maar zeggen dat het hoog tijd werd. :-) bij ons blijft alles op dezelfde plaats staan, maar ik wil wel meer bakjes om alles ordelijk te houden.
    En die crèmes. Eigenlijk is het het gemakkelijkste om eens binnen te springen bij ici paris xl of zo. Heeft met huidtypetest en zo te maken. Zelf vind ik estee lauder wel goed.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat ordelijk houden is inderdaad het grootste probleem, hé! Je mag me zeker iets laten weten als je ergens handige bakjes hebt gevonden.

      Verwijderen
  2. Ik heb een reinigingsgel- en crème in een van Hema (your skin needs me), vind ik heel lekker! Nachtcreme smeer ik (nog) niet.
    Nog een fijne Franstalige serie is Maison Close, over een bordeel in Parijs in de 19e?18e? eeuw.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Frans blogpareltje: http://www.misspandora.fr/

    BeantwoordenVerwijderen
  4. 1800 mails?! Van een kuis gesproken! :-)

    Ik heb een dag- en nachtcrème (allebei van Nivea), al gebruik ik die laatste quasi nooit. Dagcrème doe ik ook te onregelmatig op; misschien de helft van de week ongeveer. Nu ja, ik probeer dan maar te denken dat dat al beter is dan niets...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik heb het echt jaren laten aanslepen. *bloos*

      Ik denk om één of andere reden zelf vaker aan nacht- dan aan dagcrème. Misschien omdat ik telkens 's avonds in bad ga en dat dan meteen na m'n bad probeer te smeren.

      De helft is inderdaad al beter dan niets, hé! Misschien maakt het ook helemaal niets uit, maar ik wil mij later niet moeten afvragen of die rimpeltjes hadden kunnen worden vermeden door af en toe iets te smeren. :-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri