Doorgaan naar hoofdcontent

The Questions of Life Tag

Deze tag gaat al eventjes rond in de blogosfeer. Ook ik werd een tijdje geleden getagd, door Haaike. Op zich vind ik stokjes krijgen heel leuk, maar wat vind ik deze vragen moeilijk! Ze zijn allemaal zo serieus en gaan over zaken waar ik eigenlijk amper bij stilsta…

Maar soit, een stokje laten liggen, voelt een beetje onbeleefd, dus ik zette een rustgevend muziekje op, trok m’n blik los van Travis Fimmel en brak m’n hoofd over de volgende kwesties…


1. Welke herinnering van het afgelopen jaar geeft jou de grootste glimlach op je gezicht?
Het gevoel dat ik had na m’n laatste werkdag. Het was een sprong in het diepe, maar tegelijkertijd voelde het alsof ik terug de teugels van m’n eigen leven in handen nam. Ik moest niet langer elke dag ongelukkig zitten wezen op een job waar ik al màànden weg wou.

Wanneer je niet gelukkig bent, verander dan iets. Zo simpel kan het soms zijn!

2. Wat heb je altijd al eens willen doen sinds je kindertijd?
Dit vind ik de moeilijkste van alle vragen. Ik had in m’n kindertijd helemaal geen grote dromen (voor zover ik me herinner) Ik heb wel lang op m’n eerste kus gewacht, maar uiteindelijk is die er toch ook van gekomen. *knipoog*

3. Wat zou je willen doen in je leven als er totaal geen beperkingen waren?
Ik heb deze tag bij veel andere mensen gelezen. En (bijna) iedereen vat deze vraag op als: wat zou je doen als geld geen issue was. Maar ik vind dat ‘niet zwemmen in het geld’ niet telt als beperking. Da’s gewoon iets wat normaal is, want hoeveel mensen hebben nu echt een onbeperkte geldstroom?

Wanneer je gezond bent, heb je volgens mij geen beperkingen, en staat niets je dan ook in de weg om je dromen na te jagen.

Begrijp je niet goed wat ik bedoel? Lees haar antwoord op deze vraag dan maar eens…

4. Wat heb je voor het laatst over jezelf geleerd?
Tot voor mijn lerarenopleiding begon, was het lang geleden dat ik nog zenuwen moest hebben. Mijn laatste examen lag immers al vijf jaar achter mij, en voor de rest kabbelde het leven maar wat voort. Ik dacht dan ook dat ik verschrikkelijk zenuwachtig zou zijn wanneer ik mijn eerste lessen zou moeten geven. Maar uiteindelijk bleek dat allemaal heel goed mee te vallen. Ik was wel wat zenuwachtig, maar niemand heeft dat gezien, en die zenuwen ebden na enkele minuten al weg.

Ik heb dus geleerd dat ik iemand ben die vrij gemakkelijk uit haar comfortzone kan treden en haar eigen grenzen kan verleggen. Op momenten wanneer dat nodig is, krijg ik een ‘we staan ervoor en we moeten erdoor’-gevoel. En dat doe ik dan ook gewoon, zonder al te veel problemen.

Daarnaast heb ik ook geleerd dat ik assertief ben. Volgens mensen die mij al lang kennen, heeft die assertiviteit altijd gesluimerd in mij. Maar ze zat verstopt onder heel veel schuchterheid. En nu, de laatste maanden komt ze zo fel tot uiting dat zelfs ik een verschil opmerk. Ik kaart zaken aan die ik vroeger nooit zou hebben aangekaart. Ik kom voor mezelf op en ben niet langer bang om me kwetsbaar op te stellen. Ik ben met andere woorden helemaal uit m’n schulp aan het kruipen. And I like what's on the outside!



5. Als je aan het dagdromen bent, waar gaan die dromen dan over?
Ik denk niet dat ik zoveel dagdroom… Tenzij dagdromen hetzelfde is als nadenken? Meestal denk ik na over m’n blog en de eetplanning. Waar ik niet over nadenk, zijn vragen als deze. Maar ik ben er bijna, nog eentje!

6. Welke verandering wil je het komende jaar het liefste toepassen in je leven?
Ik zou in juni graag mijn lerarendiploma behalen en in september als leerkracht aan het werk gaan.

Ik tag iedereen die deze tag wil overnemen, maar niemand in het bijzonder.

Waar ik heel benieuwd naar ben: weet jij nog wat jij altijd al eens hebt willen doen sinds je kindertijd? Wat dan?

Reacties

  1. Ha die tag heb ik ook al ingevuld vorige maand. Dat van die assertiviteit is top, ik wou dat ik ook al stond waar ik zou willen zijn op dat vlak!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oei, ik heb nu het gevoel dat ik je heel hard heb doen afzien door je dit stokje geven :s Sorry!
    Ik hoop dat ik op vraag 4 ooit even ver ga staan als jij :-) En chapeau voor vraag 1!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Seg, sorry is niet nodig hoor! Uiteindelijk viel het nog wel mee, ik overdrijf graag. ;-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri