Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 6-7: aMuse Rouge en de laatste cravings

Omdat vorige week heel mijn blogplanning vol stond, kon ik het weekmenu van week 6 er nergens meer bijproppen. #bloggerproblems Vandaag dus nog eens een weekmenu van twee weken. Twee weken waarin ik nog zoveel mogelijk gerechtjes met vlees en vis op het menu heb gezet, zodat onze diepvriezer wat leger geraakte en we cravings tijdens DZV kunnen vermijden.

Chili con carne met mango


Ah, eentje dat ik ga missen tijdens DZV. Al merkte Heike terecht op dat je dit gerecht natuurlijk ook heel makkelijk vegetarisch kan maken door gewoon veggie gehakt te gebruiken. Maar toch, hé, maar toch…

Slim Concept-lasagne


Dit recept zag je vorige week al voorbijkomen. Zou jij ooit een dieetprogramma overwegen of is het absoluut niets voor jou?

Quinoa sushisalade


Dit, maar dan nog een pakje gezonder. Aanradertje, hoor!

Pasta avocadotonnato


Neen, ik had nog niet àlle tonnatomogelijkheden verkend. Na de gewone tonnato en de yoghurttonnato, nu ook de avocadotonnato. Een pas ontdekt gerechtje dat ik ook verwacht te missen tijdens het veggie-tijdperk.

Savooikoolpuree met spekjes


Stoemp. Ik had er al weken zin in. Ik heb er eigenlijk geen idee van waarom ik dat dan toch telkens uitstel, maar omdat ik hier de komende zes-zeven weken geen zin in wil hebben zette ik het dan eindelijk nog snel op het menu.

Spaghetti met vegetarische balletjes (veggie)


De veggie balletjes had ik stiekem al ingeslagen voor tijdens DZV, maar ze kwamen al van pas op een dag dat ik het naar de winkel gaan nog even wilde uitstellen. Samen met wat verse tomatenblokjes uit de diepvriezer werden ze een snelle spaghetti. Welke ingrediënten heb jij standaard in huis voor ‘je-weet-maar-nooit’-situaties?

Broccolipuree met spruitjes en zalm (no carbs)


Een extreem vullende berg groenten! Omdat af en toe eens geen koolhydraten eten wel een goed idee is. Zeg dat de afslankingsconsulente het heeft gezegd! #knipoog


Vis met kokosmelk


Toen een vriendinnetje kwam eten, maakte ik de vis met kokosmelk van Pascale Naessens, eentje uit dit kookboek. Ik maakte er wat blé (Ebly) bij. Hoewel ik dat zelden gebruik omdat ik rijst, couscous en co lekkerder vind, kwam het hier volledig tot zijn recht. Misschien moet ik het nog maar eens een kans geven. Maak jij weleens blé?

Spaghetti


Spaghetti zoals mijn mama hem maakt. Die kon niet ontbreken in onze laatste dagen voor DZV.

Gegratineerde uiensoep


Voor een etentje met de nonkel en tante van m’n vriend maakte ik gegratineerde uiensoep als voorgerecht. De kaasbroodjes worden lekker krokant aan de bovenkant en wak onderaan. Een heerlijk contrast.

Zuurkoolstamppot


Omdat ik weet dat zij veel van zuurkool houden, maakte ik deze stamppot als hoofdgerecht.

Pudding met gegratineerde appeltjes en walnoten


Bakken doe ik het minst graag. Soms heb ik dan ook echt geen zin om daar veel tijd aan te besteden. Ik ging deze keer dan ook voor een simpele pudding uit een pakje die ik een upgrade heb gegeven door er rozijntjes door te mengen en hem af te werken met gekarameliseerde appelpartjes en walnoten. Snel, makkelijk en iedereen was er blij mee.

Reacties

 1. Grappig, bakken doe ik juist het liefst :-) Als we vb. met mensen afspreken dat iedereen voor één gang zorgt, sta ik altijd te springen om het dessert te mogen doen. Ondertussen kook ik ook wel heel graag; gelukkig maar, want bakken doe ik - gezondheidsgewijs - niet zo vaak.

  Wat de tarwe van Ebly betreft, kan ik mij helemaal bij jou aansluiten: ik maak het soms klaar om af te wisselen, maar eet eigenlijk veel liever pasta (oh, eeuwig en altijd pasta!), rijst of couscous.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik heb zo ook enkele vriendinnen die véél liever bakken dan koken. En de rest doet gewoon geen van beide graag. Eigenlijk ben ik de enige in mijn vriendenkring die écht graag in de keuken staat. :-)

   Mja, die Ebly, ik zal er toch nog iets mee moeten verzinnen, want heb hier best nog veel in de kast staan. Wanneer je dat koopt, zit dat meteen in zo'n grote doos, hé. ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…