Omdat vorige week
heel mijn blogplanning vol stond, kon ik het weekmenu van week 6 er nergens
meer bijproppen. #bloggerproblems Vandaag
dus nog eens een weekmenu van twee weken. Twee weken waarin ik nog zoveel
mogelijk gerechtjes met vlees en vis op het menu heb gezet, zodat onze
diepvriezer wat leger geraakte en we cravings
tijdens DZV kunnen vermijden.
Chili con carne met mango
Ah, eentje dat ik ga missen tijdens
DZV. Al merkte Heike terecht op dat je dit gerecht natuurlijk ook heel makkelijk
vegetarisch kan maken door gewoon veggie gehakt te gebruiken. Maar toch, hé,
maar toch…
Slim Concept-lasagne
Dit recept zag je vorige week al
voorbijkomen. Zou jij ooit een
dieetprogramma overwegen of is het absoluut niets voor jou?
Pasta avocadotonnato
Neen, ik had nog niet àlle tonnatomogelijkheden verkend.
Na de gewone tonnato en de yoghurttonnato, nu ook de avocadotonnato. Een pas
ontdekt gerechtje dat ik ook verwacht te missen tijdens het veggie-tijdperk.
Savooikoolpuree met spekjes
Stoemp. Ik had er al weken zin in.
Ik heb er eigenlijk geen idee van waarom ik dat dan toch telkens uitstel, maar
omdat ik hier de komende zes-zeven weken geen zin in wil hebben zette ik het dan
eindelijk nog snel op het menu.
Spaghetti met vegetarische balletjes (veggie)
De veggie balletjes had ik stiekem al ingeslagen voor tijdens DZV, maar ze kwamen al van pas op een dag dat ik het naar de winkel gaan nog even wilde uitstellen. Samen met wat verse tomatenblokjes uit de diepvriezer werden ze een snelle spaghetti. Welke ingrediënten heb jij standaard in huis voor ‘je-weet-maar-nooit’-situaties?
Broccolipuree met
spruitjes en zalm (no carbs)
Een
extreem vullende berg groenten! Omdat af en toe eens geen koolhydraten eten wel
een goed idee is. Zeg dat de afslankingsconsulente het heeft gezegd! #knipoog
Bakken doe ik het minst graag. Soms heb ik dan ook echt geen zin om daar veel tijd aan te besteden. Ik ging deze keer dan ook voor een simpele pudding uit een pakje die ik een upgrade heb gegeven door er rozijntjes door te mengen en hem af te werken met gekarameliseerde appelpartjes en walnoten. Snel, makkelijk en iedereen was er blij mee.
Vis met kokosmelk
Toen een vriendinnetje kwam eten, maakte ik de vis met kokosmelk van Pascale
Naessens, eentje uit dit kookboek. Ik maakte er wat blé (Ebly) bij. Hoewel ik dat zelden
gebruik omdat ik rijst, couscous en co lekkerder vind, kwam het hier volledig
tot zijn recht. Misschien moet ik het nog maar eens een kans geven. Maak jij weleens blé?
Spaghetti
Spaghetti
zoals mijn mama hem maakt. Die kon niet ontbreken in onze laatste dagen voor
DZV.
Gegratineerde
uiensoep
Voor
een etentje met de nonkel en tante van m’n vriend maakte ik gegratineerde
uiensoep als voorgerecht. De kaasbroodjes worden lekker krokant aan de bovenkant en wak onderaan. Een
heerlijk contrast.
Zuurkoolstamppot
Omdat
ik weet dat zij veel van zuurkool houden, maakte ik deze stamppot als
hoofdgerecht.
Pudding met
gegratineerde appeltjes en walnoten
Bakken doe ik het minst graag. Soms heb ik dan ook echt geen zin om daar veel tijd aan te besteden. Ik ging deze keer dan ook voor een simpele pudding uit een pakje die ik een upgrade heb gegeven door er rozijntjes door te mengen en hem af te werken met gekarameliseerde appelpartjes en walnoten. Snel, makkelijk en iedereen was er blij mee.
Grappig, bakken doe ik juist het liefst :-) Als we vb. met mensen afspreken dat iedereen voor één gang zorgt, sta ik altijd te springen om het dessert te mogen doen. Ondertussen kook ik ook wel heel graag; gelukkig maar, want bakken doe ik - gezondheidsgewijs - niet zo vaak.
BeantwoordenVerwijderenWat de tarwe van Ebly betreft, kan ik mij helemaal bij jou aansluiten: ik maak het soms klaar om af te wisselen, maar eet eigenlijk veel liever pasta (oh, eeuwig en altijd pasta!), rijst of couscous.
Haha, ik heb zo ook enkele vriendinnen die véél liever bakken dan koken. En de rest doet gewoon geen van beide graag. Eigenlijk ben ik de enige in mijn vriendenkring die écht graag in de keuken staat. :-)
VerwijderenMja, die Ebly, ik zal er toch nog iets mee moeten verzinnen, want heb hier best nog veel in de kast staan. Wanneer je dat koopt, zit dat meteen in zo'n grote doos, hé. ;-)