Doorgaan naar hoofdcontent

Groene kokospasta #DZV2015

Heb je maar 15 minuten en wil je toch iets vers, gezond en lekker op tafel zetten? Diep dan alvast het blik kokosmelk op uit je voorraadkast terwijl je verder leest. Deze blogpost lezen en dit gerecht klaarmaken, lukt precies binnen het kwartier.

Toegegeven, ik vermoed dat dit gerecht nog lekkerder zou zijn wat (gerookte) zalm, maar ook veggie was het al jammie!


Wat heb je nodig (2 personen)? 
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g verse spinazie
  • ½ blik (200 ml) ongezoete kokosmelk
  • 125-150 g gemalen mozzarella (of een bol in kleine blokjes gesneden)
  • ½ citroen
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • 160-180 g rijstnoedels of linguine
Wat moet je doen?

1. Breng een pot met ruim gezouten water aan de kook en kook de noedels of pasta beetgaar.

2. Pel de sjalot en de knoflook. Stoof beide aan in een beetje olijfolie. Voeg wanneer de sjalot glazig is, de kokosmelk toe. Laat eventjes koken en giet het geheel dan over in je blender. Voeg de spinazie toe en blend alles tot een groene kokossaus. Werk de saus af met het sap van een halve citroen, en wat peper en zout.

3. Meng de groene kokossaus met de gare noedels of pasta en roer de mozzarella eronder.

Reacties

  1. De spinazie zelf wordt dus eigenlijk niet apart gebakken/gestoomd, als ik het goed begrijp?
    Raar :-) Maar het klinkt lekker en snelle receptjes zijn altijd welkom, dus dit wordt toegevoegd aan de "uit te testen"-lijst!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad. Je kan dat wel doen hoor, maar dan blijft de kleur niet zo mooi groen. :-)

      Verwijderen
  2. Oeps, ik vond het ietsje te flets van smaak (al smaakte het met goed veel peper wel echt lekker) en nu zie ik dat ik het citroensap vergeten ben :-) 't Is dus desondanks al goedgekeurd, maar ik probeer de volgende keer de citroen toch niet te vergeten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oei, ja, als je het citroensap weglaat, kan ik me voorstellen dat het inderdaad wel wat flets is.

      In de inleiding schreef ik ook al dat het een goed idee zou zijn om er bijvoorbeeld wat zalm bij te doen.
      Ik vind dit heel lekker, hoor, maar na een tijdje wel wat eentonig...

      Maar omdat het zo snel en makkelijk is, en omdat je er natuurlijk gewoon altijd nog iets extra aan kan toevoegen, mocht het van mij toch op m'n blogje. :-)

      Verwijderen
    2. Oh, maar het verdient zeker een plekje hier! Geen idee waarom, maar hoe makkelijker het recept, hoe makkelijker ik fouten maak blijkbaar :-)
      Restje is ondertussen ingevroren met de melding "nog citroen toevoegen"! ;-) Waarschijnlijk probeer ik er dan ook wat zalm bij.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

De beste veggie spaghetti bolognaise #DZV2015

O jee, al een hoogtepunt op dag twee van DZV! Vorige week maakte ik dé beste veggie spaghettisaus zonder vleesvervangers als quorn of seitan. Serieus! Alleen maar groentjes. Oké, en noten ook (het geheim ingrediënt!). Nog een voordeel is dat deze spaghetti belachelijk snel op tafel staat omdat de blender het meeste werk doet. Zowel m’n vriend, zijn broer als ikzelf vonden het op deze manier echt perfect, maar natuurlijk mag je variëren met de groentjes. Wat paprika of selder zouden hier zeker ook niet in misstaan. En als je geen fan bent van champignons bijvoorbeeld, dan kan je die gewoon weglaten. Enkel de bloemkool moet er echt in. Vooraleer je daardoor wordt afgeschrikt: ze verliest haar smaak compleet, ik beloof het! Mijn vriend en zijn broer konden zelfs niet geloven dat er bloemkool in zat. Maar samen met de noten zorgt zij voor het ‘gehakt-gevoel’ (onmisbaar dus!), en natuurlijk ook voor volume en vitamientjes. Let op de hoeveelheden: onderstaand recept

Recept Puur genieten: kip met appels en walnoten

Eentje van Pascale Naessens aangepast op z’n aMuse Rouges. Gewoonlijk deel ik het recept letterlijk zoals het in het kookboek staat en schrijf ik mijn aanpassingen er cursief bij, maar omdat ik nu best wel veel anders heb gedaan, zou dat een rommeltje worden. Je krijgt dus enkel mijn aangepaste versie (die trouwens super lekker is), en als je dat niet goed genoeg vindt, moet je het boek maar kopen, hé! Wat heb je nodig (2 personen)? 2 kipfilets 2 zoete appels, type Jonagold Handjevol gepelde walnoten 1 kl komijnpoeder 1 kl kaneelpoeder Peper & zout Olijfolie 2 stronkjes witloof 1 el mayonaise Citroensap Peper & zout 6-8 kleine (!) aardappeltjes Grof zeezout Olijfolie Wat moet je doen? 1. Verwarm de oven voor op 180 °C, hetelucht. Zorg er wel voor dat er geen los bakpapier in de oven ligt. Dat kan omhoog vliegen en vuur vatten. 2. Leg de kipfilets in een ovenschaal. Was de appels, snijd ze in kwarten en haal het klokhuis eruit. Sni