Doorgaan naar hoofdcontent

Groene kokospasta #DZV2015

Heb je maar 15 minuten en wil je toch iets vers, gezond en lekker op tafel zetten? Diep dan alvast het blik kokosmelk op uit je voorraadkast terwijl je verder leest. Deze blogpost lezen en dit gerecht klaarmaken, lukt precies binnen het kwartier.

Toegegeven, ik vermoed dat dit gerecht nog lekkerder zou zijn wat (gerookte) zalm, maar ook veggie was het al jammie!


Wat heb je nodig (2 personen)? 
 • 1 sjalot
 • 2 teentjes knoflook
 • 200 g verse spinazie
 • ½ blik (200 ml) ongezoete kokosmelk
 • 125-150 g gemalen mozzarella (of een bol in kleine blokjes gesneden)
 • ½ citroen
 • Peper & zout
 • Olijfolie
 • 160-180 g rijstnoedels of linguine
Wat moet je doen?

1. Breng een pot met ruim gezouten water aan de kook en kook de noedels of pasta beetgaar.

2. Pel de sjalot en de knoflook. Stoof beide aan in een beetje olijfolie. Voeg wanneer de sjalot glazig is, de kokosmelk toe. Laat eventjes koken en giet het geheel dan over in je blender. Voeg de spinazie toe en blend alles tot een groene kokossaus. Werk de saus af met het sap van een halve citroen, en wat peper en zout.

3. Meng de groene kokossaus met de gare noedels of pasta en roer de mozzarella eronder.

Reacties

 1. De spinazie zelf wordt dus eigenlijk niet apart gebakken/gestoomd, als ik het goed begrijp?
  Raar :-) Maar het klinkt lekker en snelle receptjes zijn altijd welkom, dus dit wordt toegevoegd aan de "uit te testen"-lijst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad. Je kan dat wel doen hoor, maar dan blijft de kleur niet zo mooi groen. :-)

   Verwijderen
 2. Oeps, ik vond het ietsje te flets van smaak (al smaakte het met goed veel peper wel echt lekker) en nu zie ik dat ik het citroensap vergeten ben :-) 't Is dus desondanks al goedgekeurd, maar ik probeer de volgende keer de citroen toch niet te vergeten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, ja, als je het citroensap weglaat, kan ik me voorstellen dat het inderdaad wel wat flets is.

   In de inleiding schreef ik ook al dat het een goed idee zou zijn om er bijvoorbeeld wat zalm bij te doen.
   Ik vind dit heel lekker, hoor, maar na een tijdje wel wat eentonig...

   Maar omdat het zo snel en makkelijk is, en omdat je er natuurlijk gewoon altijd nog iets extra aan kan toevoegen, mocht het van mij toch op m'n blogje. :-)

   Verwijderen
  2. Oh, maar het verdient zeker een plekje hier! Geen idee waarom, maar hoe makkelijker het recept, hoe makkelijker ik fouten maak blijkbaar :-)
   Restje is ondertussen ingevroren met de melding "nog citroen toevoegen"! ;-) Waarschijnlijk probeer ik er dan ook wat zalm bij.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…