Heb je maar 15 minuten en
wil je toch iets vers, gezond en lekker op tafel zetten? Diep dan alvast het
blik kokosmelk op uit je voorraadkast terwijl je verder leest. Deze blogpost
lezen en dit gerecht klaarmaken, lukt precies binnen het kwartier.
Toegegeven, ik vermoed dat
dit gerecht nog lekkerder zou zijn wat (gerookte) zalm, maar ook veggie was het
al jammie!
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 200 g verse spinazie
- ½ blik (200 ml) ongezoete kokosmelk
- 125-150 g gemalen mozzarella (of een bol in kleine blokjes gesneden)
- ½ citroen
- Peper & zout
- Olijfolie
- 160-180 g rijstnoedels of linguine
Wat moet je doen?
1.
Breng een pot met ruim gezouten water aan de kook en kook de noedels of pasta
beetgaar.
2.
Pel de sjalot en de knoflook. Stoof beide aan in een beetje olijfolie. Voeg
wanneer de sjalot glazig is, de kokosmelk toe. Laat eventjes koken en giet het
geheel dan over in je blender. Voeg de spinazie toe en blend alles tot een
groene kokossaus. Werk de saus af met het sap van een halve citroen, en wat
peper en zout.
3.
Meng de groene kokossaus met de gare noedels of pasta en roer de mozzarella
eronder.
De spinazie zelf wordt dus eigenlijk niet apart gebakken/gestoomd, als ik het goed begrijp?
BeantwoordenVerwijderenRaar :-) Maar het klinkt lekker en snelle receptjes zijn altijd welkom, dus dit wordt toegevoegd aan de "uit te testen"-lijst!
Inderdaad. Je kan dat wel doen hoor, maar dan blijft de kleur niet zo mooi groen. :-)
VerwijderenOeps, ik vond het ietsje te flets van smaak (al smaakte het met goed veel peper wel echt lekker) en nu zie ik dat ik het citroensap vergeten ben :-) 't Is dus desondanks al goedgekeurd, maar ik probeer de volgende keer de citroen toch niet te vergeten :-)
BeantwoordenVerwijderenOei, ja, als je het citroensap weglaat, kan ik me voorstellen dat het inderdaad wel wat flets is.
VerwijderenIn de inleiding schreef ik ook al dat het een goed idee zou zijn om er bijvoorbeeld wat zalm bij te doen.
Ik vind dit heel lekker, hoor, maar na een tijdje wel wat eentonig...
Maar omdat het zo snel en makkelijk is, en omdat je er natuurlijk gewoon altijd nog iets extra aan kan toevoegen, mocht het van mij toch op m'n blogje. :-)
Oh, maar het verdient zeker een plekje hier! Geen idee waarom, maar hoe makkelijker het recept, hoe makkelijker ik fouten maak blijkbaar :-)
VerwijderenRestje is ondertussen ingevroren met de melding "nog citroen toevoegen"! ;-) Waarschijnlijk probeer ik er dan ook wat zalm bij.