Doorgaan naar hoofdcontent

One pot pasta #DZV2015

Eerst was ik niet van plan om dit recept te bloggen. Dit is immers zo’n perfect recept om mee te variëren naargelang welke restjes er nog in je ijskast liggen. Maar na mijn eerste hap – en de reactie van mijn vriend na zijn eerste hap – wist ik: je gaat echt eens opzettelijk voor dezelfde restjes als ik willen zorgen.

De pasta krijgt ontzettend veel extra smaak omdat hij rechtstreeks in de saus wordt gegaard. Dit is buitenproportioneel veel lekkerder dan wanneer je de pasta en de saus apart zou klaarmaken.

Soit, neem je ene pot en je halve prei er al maar bij!


Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ prei
  • 200 g verse spinazie
  • 1 tomaat
  • Enkele zongedroogde tomaatjes
  • De korst van een blok verse Grana Padano of Parmezaan
  • 1,5 dl tomatenpassata
  • 0,5 dl groentebouillon (0,5 dl water met 1 groentebouillonblokje)
  • Peper & zout
  • 160-180 g spaghetti
Wat moet je doen?

1. Pel de sjalot en snijd hem in ringetjes. Pel de teentjes knoflook en snijd die in plakjes. Was de prei en snijd hem in ringetjes. Ontvel de tomaat en snijd die in stukjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes ook in stukjes. Neem de rest van de ingrediënten er ook bij.

2. Doe alle ingrediënten in één pot, zet het vuur eronder en laat alles in 20 minuten garen, de eerste 10 minuten met en de laatste tien minuten zonder deksel.

En hoe ziet dat er uiteindelijk uit? Daarvoor moet je eventjes naar beneden scrollen.

Alle ingrediënten in een pot.

De passata en bouillon toegevoegd.

Klaar! Die korst van de Grana Padano geeft ontzettend veel smaak af aan de pasta. Ik zou de korst zelf niet opeten, maar mijn vriend heeft dat uiteraard wel gedaan.

Reacties

  1. Ooohhh, ziet er zooo lekker uit! Ik zou er nooit op komen mijn pasta te garen in de saus, probeer ik volgende week ook eens!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit lijkt me perfect voor een vrijdagavond. Probeer ik zeker eens binnenkort!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…