Doorgaan naar hoofdcontent

One pot pasta #DZV2015

Eerst was ik niet van plan om dit recept te bloggen. Dit is immers zo’n perfect recept om mee te variëren naargelang welke restjes er nog in je ijskast liggen. Maar na mijn eerste hap – en de reactie van mijn vriend na zijn eerste hap – wist ik: je gaat echt eens opzettelijk voor dezelfde restjes als ik willen zorgen.

De pasta krijgt ontzettend veel extra smaak omdat hij rechtstreeks in de saus wordt gegaard. Dit is buitenproportioneel veel lekkerder dan wanneer je de pasta en de saus apart zou klaarmaken.

Soit, neem je ene pot en je halve prei er al maar bij!


Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ prei
  • 200 g verse spinazie
  • 1 tomaat
  • Enkele zongedroogde tomaatjes
  • De korst van een blok verse Grana Padano of Parmezaan
  • 1,5 dl tomatenpassata
  • 0,5 dl groentebouillon (0,5 dl water met 1 groentebouillonblokje)
  • Peper & zout
  • 160-180 g spaghetti
Wat moet je doen?

1. Pel de sjalot en snijd hem in ringetjes. Pel de teentjes knoflook en snijd die in plakjes. Was de prei en snijd hem in ringetjes. Ontvel de tomaat en snijd die in stukjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes ook in stukjes. Neem de rest van de ingrediënten er ook bij.

2. Doe alle ingrediënten in één pot, zet het vuur eronder en laat alles in 20 minuten garen, de eerste 10 minuten met en de laatste tien minuten zonder deksel.

En hoe ziet dat er uiteindelijk uit? Daarvoor moet je eventjes naar beneden scrollen.

Alle ingrediënten in een pot.

De passata en bouillon toegevoegd.

Klaar! Die korst van de Grana Padano geeft ontzettend veel smaak af aan de pasta. Ik zou de korst zelf niet opeten, maar mijn vriend heeft dat uiteraard wel gedaan.

Reacties

  1. Ooohhh, ziet er zooo lekker uit! Ik zou er nooit op komen mijn pasta te garen in de saus, probeer ik volgende week ook eens!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit lijkt me perfect voor een vrijdagavond. Probeer ik zeker eens binnenkort!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

De beste veggie spaghetti bolognaise #DZV2015

O jee, al een hoogtepunt op dag twee van DZV! Vorige week maakte ik dé beste veggie spaghettisaus zonder vleesvervangers als quorn of seitan. Serieus! Alleen maar groentjes. Oké, en noten ook (het geheim ingrediënt!). Nog een voordeel is dat deze spaghetti belachelijk snel op tafel staat omdat de blender het meeste werk doet. Zowel m’n vriend, zijn broer als ikzelf vonden het op deze manier echt perfect, maar natuurlijk mag je variëren met de groentjes. Wat paprika of selder zouden hier zeker ook niet in misstaan. En als je geen fan bent van champignons bijvoorbeeld, dan kan je die gewoon weglaten. Enkel de bloemkool moet er echt in. Vooraleer je daardoor wordt afgeschrikt: ze verliest haar smaak compleet, ik beloof het! Mijn vriend en zijn broer konden zelfs niet geloven dat er bloemkool in zat. Maar samen met de noten zorgt zij voor het ‘gehakt-gevoel’ (onmisbaar dus!), en natuurlijk ook voor volume en vitamientjes. Let op de hoeveelheden: onderstaand recept

Salade met scampi’s en mangodressing (no carbs)

Vooraleer je eraan begint te twijfelen of het hier wel kookblog is: vandaag nog eens een receptje! Slaatjestijd komt er weer aan, en ik heb er vandaag een goe’ke. Het is nog iets meer dan een maand wachten op het mooiste seizoen van het jaar, maar dankzij dit recept kan je de zomer al proeven. Dankzij de gezonde vetten van de avocado en de (weliswaar iets minder gezonde) vetten van de spekblokjes, vult deze salade voldoende zonder koolhydraten. Wat heb je nodig (2 personen)? 20-tal scampi’s, gepeld en schoongemaakt 100 g spekjes Gemengde sla ½ komkommer 1 avocado 1 kleine rode ui ½ citroen Zout Optioneel: ½ Granny Smith-appel Optioneel: verse basilicum Mangodressing ½ mango 4 el zonnebloemolie 2 el witte wijnazijn 1 kl currypoeder Snuifje pili-pili of chilipoeder Zout Wat moet je doen? 1. Was de sla en zwier hem droog. Was ook de halve komkommer en snijd die in fijne plakjes. Pel de rode ui en snijd hem in flinterdunne ringen. 2.