Doorgaan naar hoofdcontent

One pot pasta #DZV2015

Eerst was ik niet van plan om dit recept te bloggen. Dit is immers zo’n perfect recept om mee te variëren naargelang welke restjes er nog in je ijskast liggen. Maar na mijn eerste hap – en de reactie van mijn vriend na zijn eerste hap – wist ik: je gaat echt eens opzettelijk voor dezelfde restjes als ik willen zorgen.

De pasta krijgt ontzettend veel extra smaak omdat hij rechtstreeks in de saus wordt gegaard. Dit is buitenproportioneel veel lekkerder dan wanneer je de pasta en de saus apart zou klaarmaken.

Soit, neem je ene pot en je halve prei er al maar bij!


Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ prei
  • 200 g verse spinazie
  • 1 tomaat
  • Enkele zongedroogde tomaatjes
  • De korst van een blok verse Grana Padano of Parmezaan
  • 1,5 dl tomatenpassata
  • 0,5 dl groentebouillon (0,5 dl water met 1 groentebouillonblokje)
  • Peper & zout
  • 160-180 g spaghetti
Wat moet je doen?

1. Pel de sjalot en snijd hem in ringetjes. Pel de teentjes knoflook en snijd die in plakjes. Was de prei en snijd hem in ringetjes. Ontvel de tomaat en snijd die in stukjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes ook in stukjes. Neem de rest van de ingrediënten er ook bij.

2. Doe alle ingrediënten in één pot, zet het vuur eronder en laat alles in 20 minuten garen, de eerste 10 minuten met en de laatste tien minuten zonder deksel.

En hoe ziet dat er uiteindelijk uit? Daarvoor moet je eventjes naar beneden scrollen.

Alle ingrediënten in een pot.

De passata en bouillon toegevoegd.

Klaar! Die korst van de Grana Padano geeft ontzettend veel smaak af aan de pasta. Ik zou de korst zelf niet opeten, maar mijn vriend heeft dat uiteraard wel gedaan.

Reacties

  1. Ooohhh, ziet er zooo lekker uit! Ik zou er nooit op komen mijn pasta te garen in de saus, probeer ik volgende week ook eens!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit lijkt me perfect voor een vrijdagavond. Probeer ik zeker eens binnenkort!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri