Eerst was ik niet van plan
om dit recept te bloggen. Dit is immers zo’n perfect recept om mee te variëren
naargelang welke restjes er nog in je ijskast liggen. Maar na mijn eerste hap –
en de reactie van mijn vriend na zijn eerste hap – wist ik: je gaat echt eens
opzettelijk voor dezelfde restjes als ik willen zorgen.
De pasta krijgt ontzettend
veel extra smaak omdat hij rechtstreeks in de saus wordt gegaard. Dit is buitenproportioneel
veel lekkerder dan wanneer je de pasta en de saus apart zou klaarmaken.
Soit, neem je ene pot en je
halve prei er al maar bij!
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- ½ prei
- 200 g verse spinazie
- 1 tomaat
- Enkele zongedroogde tomaatjes
- De korst van een blok verse Grana Padano of Parmezaan
- 1,5 dl tomatenpassata
- 0,5 dl groentebouillon (0,5 dl water met 1 groentebouillonblokje)
- Peper & zout
- 160-180 g spaghetti
Wat moet je doen?
1.
Pel de sjalot en snijd hem in ringetjes. Pel de teentjes knoflook en snijd die
in plakjes. Was de prei en snijd hem in ringetjes. Ontvel de tomaat en snijd
die in stukjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes ook in stukjes. Neem de rest
van de ingrediënten er ook bij.
2.
Doe alle ingrediënten in één pot, zet het vuur eronder en laat alles in 20 minuten
garen, de eerste 10 minuten met en de laatste tien minuten zonder deksel.
En hoe ziet dat er uiteindelijk uit?
Daarvoor moet je eventjes naar beneden scrollen.
Alle ingrediënten in een pot.
De passata en bouillon toegevoegd.
Klaar! Die korst van de Grana Padano
geeft ontzettend veel smaak af aan de pasta. Ik zou de korst zelf niet opeten,
maar mijn vriend heeft dat uiteraard wel gedaan.
Ooohhh, ziet er zooo lekker uit! Ik zou er nooit op komen mijn pasta te garen in de saus, probeer ik volgende week ook eens!
BeantwoordenVerwijderenIk ben benieuwd wat je ervan vond! :-)
VerwijderenDit lijkt me perfect voor een vrijdagavond. Probeer ik zeker eens binnenkort!
BeantwoordenVerwijderen