Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 10: aMuse Rouge bespaarde van Lier tot Hamburg #DZV


… en maakte een hele lekkere veggie (ham)burger!

Vijf foto’s deze week, omdat ik twee keer alleen thuis was ’s avonds en ik dan weer heb gesmuld van deze goddelijke veggie spaghettisaus (die ik in porties had ingevroren). Nu is ze helaas wel helemaal op… #ween

Gelukkig zijn er nog veel andere lekkere vegetarische gerechtjes. In dit weekmenu kan ik er weer vijf laten zien, kijk mee!

Nasi


Wat rijst, groenten, stukjes Quorn en zelfgemaakte zoetzure saus voorkwamen een trip naar de afhaalchinees om tegemoet te komen aan mijn zin in Chinees eten. Nommie!

Groene kokospasta


Van deze vrolijk groene smaakbom – die bovendien klaar is in 15 minuten – kan je het receptje al terugvinden op m’n blog. Klik!

Tofuburger


Het recept van deze zelfgemaakte vegetarische burger mag je later deze week verwachten. Mijn plan is om tijdens Dagen Zonder Vlees mijn burgerminnend liefje regelmatig te verrassen met een veggie burger, omdat hij zonder morren meedoet aan DZV. Deze variant was alvast een groot succes.

One pot pasta


De ‘one pot pasta’s’ zijn een grote hit op Pinterest. Een ideale manier om restjes te verwerken, ook. Je gooit alles wat je nog in je koelkast vindt samen in één pot, je legt er wat pasta bij en het vuur doet de rest. Na mijn eerste hap van mijn eerste one pot pasta wist ik al: dit moet ik bloggen zodat mensen eens opzettelijk kunnen zorgen voor exact dezelfde restjes als ik. Wat een lucky shot. Mijn vriend noemde deze pasta mee van het beste dat ik tijdens deze editie van DZV al had gemaakt. Het recept heb je dus zeker nog te goed.

Bruschettabroodje


Op zaterdag waren we door treinproblemen (#NMBS #fail) pas na 19.00 uur terug thuis van een tripje naar Brussel. Op dat moment had ik geen zin meer om nog te koken. Bovendien hadden we in Brussel pas laat geluncht, waardoor we niet veel honger hadden. Ik schoof wat afbakbroodjes in de oven, die ik met wat kruiden en tomaatjes omtoverde tot bruschetta’s. Samen met wat slasoep een prima avondmaal.

Reacties

  1. Ziet er allemaal heel lekker uit! Zo'n 'one pot pasta' wil ik ook nog eens proberen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmm, die burger ziet er goed uit! Zo'n one pot pasta staat hier al lang op de planning, maar 't komt er precies maar niet van :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.