Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 10: aMuse Rouge bespaarde van Lier tot Hamburg #DZV


… en maakte een hele lekkere veggie (ham)burger!

Vijf foto’s deze week, omdat ik twee keer alleen thuis was ’s avonds en ik dan weer heb gesmuld van deze goddelijke veggie spaghettisaus (die ik in porties had ingevroren). Nu is ze helaas wel helemaal op… #ween

Gelukkig zijn er nog veel andere lekkere vegetarische gerechtjes. In dit weekmenu kan ik er weer vijf laten zien, kijk mee!

Nasi


Wat rijst, groenten, stukjes Quorn en zelfgemaakte zoetzure saus voorkwamen een trip naar de afhaalchinees om tegemoet te komen aan mijn zin in Chinees eten. Nommie!

Groene kokospasta


Van deze vrolijk groene smaakbom – die bovendien klaar is in 15 minuten – kan je het receptje al terugvinden op m’n blog. Klik!

Tofuburger


Het recept van deze zelfgemaakte vegetarische burger mag je later deze week verwachten. Mijn plan is om tijdens Dagen Zonder Vlees mijn burgerminnend liefje regelmatig te verrassen met een veggie burger, omdat hij zonder morren meedoet aan DZV. Deze variant was alvast een groot succes.

One pot pasta


De ‘one pot pasta’s’ zijn een grote hit op Pinterest. Een ideale manier om restjes te verwerken, ook. Je gooit alles wat je nog in je koelkast vindt samen in één pot, je legt er wat pasta bij en het vuur doet de rest. Na mijn eerste hap van mijn eerste one pot pasta wist ik al: dit moet ik bloggen zodat mensen eens opzettelijk kunnen zorgen voor exact dezelfde restjes als ik. Wat een lucky shot. Mijn vriend noemde deze pasta mee van het beste dat ik tijdens deze editie van DZV al had gemaakt. Het recept heb je dus zeker nog te goed.

Bruschettabroodje


Op zaterdag waren we door treinproblemen (#NMBS #fail) pas na 19.00 uur terug thuis van een tripje naar Brussel. Op dat moment had ik geen zin meer om nog te koken. Bovendien hadden we in Brussel pas laat geluncht, waardoor we niet veel honger hadden. Ik schoof wat afbakbroodjes in de oven, die ik met wat kruiden en tomaatjes omtoverde tot bruschetta’s. Samen met wat slasoep een prima avondmaal.

Reacties

  1. Ziet er allemaal heel lekker uit! Zo'n 'one pot pasta' wil ik ook nog eens proberen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmm, die burger ziet er goed uit! Zo'n one pot pasta staat hier al lang op de planning, maar 't komt er precies maar niet van :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri