Ik kan niet geloven dat de Dagen Zonder Vlees al meer dan halfweg zijn. We hebben er al 26 van de 46 dagen opzitten. Ik heb nog geen enkele keer vlees of vis gegeten, heb het daar ook nog geen enkele keer moeilijk mee gehad, ik heb nog geen enkele keer eentonig gegeten en ik heb al veel lekkere nieuwe dingen ontdekt. Vandaag toon ik er je weer een paar!
Noedels met aubergine en mango
We begonnen de week met een gerechtje
van de veggie goeroe Ottolenghi. Ons verdict las je al in deze blogpost, en ’t
recept kreeg je er gratis bij!
Tofu curry
Dankzij
inspiratie die ik vond bij Dorien van Jonge Sla maakte ik nog eens een heerlijk
veggie boterhambeleg. Meteen het bewijs dat tofu wel degelijk vingerlikkend
lekker kan zijn!
Champignonburgers
met broccolipuree
Vorige week vertelde ik al dat het mijn missie is om tijdens deze editie van
DZV de perfecte veggie burger te fabriceren. Helaas was mijn vorige poging iets
beter geslaagd dan deze. Lekker hoor, deze variant, maar totààl niet vast van
structuur. De zoektocht gaat dus voort…
Pasta pesto met
gepocheerd ei
Op
woensdag was ik zo goed bezig voor school dat ik geen zin had om die vibe te doorbreken. Ik koos dus voor een
gerechtje dat nog geen tien minuten duurt om klaar te maken en dat nooit
teleurstelt, zeker niet wanneer er lopend eigeel doorsijpelt.
Chili sin carne
met zoete aardappel
’t
Was nog eens chilitijd, vond ik. Deze keer zonder vlees en zonder mango, maar
wel met zoete aardappel. Ook lekker, maar de mangoversie draagt absoluut mijn
voorkeur weg.
Gado gado
Op
zaterdag riep vriendinnetje Ecarlate mijn hulp in voor een etentje voor acht
mensen. Zij vermijdt immers liever de verantwoordelijk over pruttelende potten.
Ik mocht maken wat ik wilde en ik mocht meteen ook blijven mee-eten. In mijn
woordenboek heet dat een goede deal. Ik maakte mijn heerlijke courgettesoep als voorgerecht en gado gado als hoofdgerecht. De gezellige drukte deed me
vergeten een foto van het eten te nemen, dus deel ik er maar eentje van die namiddag. In
Ecarlate’s keuken heb je een verlengdraad nodig om de soep te mixen… Het geeft
wel een hele andere mixervaring, kan ik je vertellen.
Omelet met
mascarpone, tomaat en avocado
Zalig
lekkere zondaglunch! Probeer. Die Combi!
Snelle vege
spaghetti
Wat
veggie balletjes in de blender en wat kant-en-klare tomatensaus erbij. Goed genoeg
voor een zondagavond waarop je om half acht nog aan het eten moet beginnen.
Amai, een keuken zonder stopcontacten vlakbij, dat zou hier echt niet lang duren! Een van onze eerste aankopen voor dit appartement waren meervoudige stopcontacten, zodat we veel aansluitingen hebben in de keuken :-)
BeantwoordenVerwijderenDie burger ziet er alleszins wel heel lekker uit; jammer dat hij niet de goede structuur had (want anders had je hem waarschijnlijk wel gedeeld, niet ;-)
Ik zou daar ook zot van worden om elke keer een verlengdraad te moeten bovenhalen, maar ja. :-)
VerwijderenDe burger was ook heel lekker. Zo ga ik hem inderdaad niet bloggen, maar misschien kan ik de structuur nog wel verbeteren... Stay tuned. ;-)