Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 11: over de helft! #DZV


Ik kan niet geloven dat de Dagen Zonder Vlees al meer dan halfweg zijn. We hebben er al 26 van de 46 dagen opzitten. Ik heb nog geen enkele keer vlees of vis gegeten, heb het daar ook nog geen enkele keer moeilijk mee gehad, ik heb nog geen enkele keer eentonig gegeten en ik heb al veel lekkere nieuwe dingen ontdekt. Vandaag toon ik er je weer een paar!

Noedels met aubergine en mango


We begonnen de week met een gerechtje van de veggie goeroe Ottolenghi. Ons verdict las je al in deze blogpost, en ’t recept kreeg je er gratis bij!

Tofu curry


Dankzij inspiratie die ik vond bij Dorien van Jonge Sla maakte ik nog eens een heerlijk veggie boterhambeleg. Meteen het bewijs dat tofu wel degelijk vingerlikkend lekker kan zijn!

Champignonburgers met broccolipuree


Vorige week vertelde ik al dat het mijn missie is om tijdens deze editie van DZV de perfecte veggie burger te fabriceren. Helaas was mijn vorige poging iets beter geslaagd dan deze. Lekker hoor, deze variant, maar totààl niet vast van structuur. De zoektocht gaat dus voort…

Pasta pesto met gepocheerd ei


Op woensdag was ik zo goed bezig voor school dat ik geen zin had om die vibe te doorbreken. Ik koos dus voor een gerechtje dat nog geen tien minuten duurt om klaar te maken en dat nooit teleurstelt, zeker niet wanneer er lopend eigeel doorsijpelt.

Chili sin carne met zoete aardappel


’t Was nog eens chilitijd, vond ik. Deze keer zonder vlees en zonder mango, maar wel met zoete aardappel. Ook lekker, maar de mangoversie draagt absoluut mijn voorkeur weg.

Gado gado


Op zaterdag riep vriendinnetje Ecarlate mijn hulp in voor een etentje voor acht mensen. Zij vermijdt immers liever de verantwoordelijk over pruttelende potten. Ik mocht maken wat ik wilde en ik mocht meteen ook blijven mee-eten. In mijn woordenboek heet dat een goede deal. Ik maakte mijn heerlijke courgettesoep als voorgerecht en gado gado als hoofdgerecht. De gezellige drukte deed me vergeten een foto van het eten te nemen, dus deel ik er maar eentje van die namiddag. In Ecarlate’s keuken heb je een verlengdraad nodig om de soep te mixen… Het geeft wel een hele andere mixervaring, kan ik je vertellen.

Omelet met mascarpone, tomaat en avocado


Zalig lekkere zondaglunch! Probeer. Die Combi!

Snelle vege spaghetti


Wat veggie balletjes in de blender en wat kant-en-klare tomatensaus erbij. Goed genoeg voor een zondagavond waarop je om half acht nog aan het eten moet beginnen.

Reacties

 1. Amai, een keuken zonder stopcontacten vlakbij, dat zou hier echt niet lang duren! Een van onze eerste aankopen voor dit appartement waren meervoudige stopcontacten, zodat we veel aansluitingen hebben in de keuken :-)
  Die burger ziet er alleszins wel heel lekker uit; jammer dat hij niet de goede structuur had (want anders had je hem waarschijnlijk wel gedeeld, niet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou daar ook zot van worden om elke keer een verlengdraad te moeten bovenhalen, maar ja. :-)

   De burger was ook heel lekker. Zo ga ik hem inderdaad niet bloggen, maar misschien kan ik de structuur nog wel verbeteren... Stay tuned. ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…