Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 9: aMuse Rouge bespaarde al een trip naar Amsterdam #DZV


Enkele uurtjes later online dan normaal, dit weekmenu, omdat ik gisteravond vrij laat thuiskwam, en dan nog eens met barstende hoofdpijn. Ik kroop snel in m’n bed en besloot dit weekmenu de volgende dag af te maken.

Van de afgelopen week heb ik maar zes eetfoto’s omdat ik op zaterdag een restje van de beste veggie spaghettisaus uit de diepvries toverde en een spaghetti-avond hield met Rubis, die net terug was uit Chicago.

Ik heb nog geen enkele keer gezondigd (en ben dat ook absoluut niet van plan). Tot dusver bespaarde ik al 132 m², wat overeenkomt met 120 baden of 180 km rijden, de afstand van bij mij thuis tot Amsterdam! En jij?

Pasta met broccoli en prei


Een recept uit Groenten uit een Italiaanse tuin. Het kookboek is een pareltje, het recept meer dan oké! Vriendinnetje Dool maakte het al na.

Spaghettifrittata


Kliekjesdag. Alle restjes van groenten verdwenen in deze goedgevulde frittata en daarna in onze buikjes. Een frittata is een handige manier om je koelkast leeg te maken of om toch snel  iets op tafel te toveren wanneer je geen zin of inspiratie hebt om te koken.

Lady-en-de-Vagebondspaghetti


Ik stelde het naar de supermarkt gaat nog wat uit, want ik had nog tomaten en een courgette waarmee ik een zalig lekkere tomatensaus kon maken, en wat kant-en-klare veggie balletjes voor het Lady-en-de-Vagebondgevoel.

Salade met avocado


Supermarkdag! Op zo’n dagen kan je meebrengen waar je op dat moment eens echt zin in hebt. Bij mij was dat deze keer avocado. Met wat sla tomaat, ei en cocktailsaus iets wat ik al regelmatig op een bord hebt gegooid. De naam recept niet waardig, maar o zo lekker!

Veggie preparé/martino


Tijd om nog een veggie beleg te maken. Het recept van deze zelfgemaakte fake martino komt donderdag op m’n blog. De smaak en de textuur zijn niet helemààl detzelfde als die van gewone martino, maar ze komen wel verdomd dicht in de buurt.

Chinese tomatensoep


Dit zonder kip.

Reacties

 1. Amai, dat ziet er allemaal lekker uit! Mooie foto's ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Wij hebben inderdaad nog geen 'missers' gehad hier in huis tijdens DZV. :-)

   Verwijderen
 2. Ik ben vandaag tot in Amsterdam geraakt ;-) Met vier dagen vertraging, want - zoals verwacht - stond bij elk bezoek hier in België vlees of vis op het menu. Nu ja, maakt ook niet uit; ik eet sowieso meer dan genoeg vegetarisch om dat goed te maken en ga ook - als "extra" effort - aansluitend op DZV nog zoveel dagen vegetarisch eten als ik er niet heb gehaald tijdens DZV. Momenteel 4x dus en normaalgezien zal dat aantal niet verder oplopen.
  't Ziet er heel lekker uit wat jullie al allemaal gegeten hebben. Leuk ook om weer wat extra inspiratie op te doen :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…