Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 9: aMuse Rouge bespaarde al een trip naar Amsterdam #DZV


Enkele uurtjes later online dan normaal, dit weekmenu, omdat ik gisteravond vrij laat thuiskwam, en dan nog eens met barstende hoofdpijn. Ik kroop snel in m’n bed en besloot dit weekmenu de volgende dag af te maken.

Van de afgelopen week heb ik maar zes eetfoto’s omdat ik op zaterdag een restje van de beste veggie spaghettisaus uit de diepvries toverde en een spaghetti-avond hield met Rubis, die net terug was uit Chicago.

Ik heb nog geen enkele keer gezondigd (en ben dat ook absoluut niet van plan). Tot dusver bespaarde ik al 132 m², wat overeenkomt met 120 baden of 180 km rijden, de afstand van bij mij thuis tot Amsterdam! En jij?

Pasta met broccoli en prei


Een recept uit Groenten uit een Italiaanse tuin. Het kookboek is een pareltje, het recept meer dan oké! Vriendinnetje Dool maakte het al na.

Spaghettifrittata


Kliekjesdag. Alle restjes van groenten verdwenen in deze goedgevulde frittata en daarna in onze buikjes. Een frittata is een handige manier om je koelkast leeg te maken of om toch snel  iets op tafel te toveren wanneer je geen zin of inspiratie hebt om te koken.

Lady-en-de-Vagebondspaghetti


Ik stelde het naar de supermarkt gaat nog wat uit, want ik had nog tomaten en een courgette waarmee ik een zalig lekkere tomatensaus kon maken, en wat kant-en-klare veggie balletjes voor het Lady-en-de-Vagebondgevoel.

Salade met avocado


Supermarkdag! Op zo’n dagen kan je meebrengen waar je op dat moment eens echt zin in hebt. Bij mij was dat deze keer avocado. Met wat sla tomaat, ei en cocktailsaus iets wat ik al regelmatig op een bord hebt gegooid. De naam recept niet waardig, maar o zo lekker!

Veggie preparé/martino


Tijd om nog een veggie beleg te maken. Het recept van deze zelfgemaakte fake martino komt donderdag op m’n blog. De smaak en de textuur zijn niet helemààl detzelfde als die van gewone martino, maar ze komen wel verdomd dicht in de buurt.

Chinese tomatensoep


Dit zonder kip.

Reacties

  1. Amai, dat ziet er allemaal lekker uit! Mooie foto's ook :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Wij hebben inderdaad nog geen 'missers' gehad hier in huis tijdens DZV. :-)

      Verwijderen
  2. Ik ben vandaag tot in Amsterdam geraakt ;-) Met vier dagen vertraging, want - zoals verwacht - stond bij elk bezoek hier in België vlees of vis op het menu. Nu ja, maakt ook niet uit; ik eet sowieso meer dan genoeg vegetarisch om dat goed te maken en ga ook - als "extra" effort - aansluitend op DZV nog zoveel dagen vegetarisch eten als ik er niet heb gehaald tijdens DZV. Momenteel 4x dus en normaalgezien zal dat aantal niet verder oplopen.
    't Ziet er heel lekker uit wat jullie al allemaal gegeten hebben. Leuk ook om weer wat extra inspiratie op te doen :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri