Doorgaan naar hoofdcontent

Winterfavorieten (‘14-’15)

Geen weekmenu vandaag aangezien ik de afgelopen week niet zoveel heb gekookt. Omdat ik verjaarde, zijn we twee keer gaan eten. Bovendien heb ik een keer Chinees gehaald. Volgende week maandag post ik een eetoverzicht van twee weken, zodat ik toch meer dan vier foto’s kan laten zien. En voor vandaag heb ik dus iets anders!

Ik heb een tijdje elke maand de best gelezen blogposts én degene die best wat meer aandacht verdienen op een rijtje gezet. Maar omdat ik dat zelf een beetje veel van het goede vond, ga ik dat vanaf nu elk seizoen doen. Sinds dit weekend is de lente officieel in het land. Tijd dus voor de winter faves!

De laatste keer dat ik een artikel als dit schreef, was begin november. In dit overzicht tel ik dus ook de blogposts van de maand november mee. Technisch gesproken niet echt strikt winter, maar lag er toen ook al geen sneeuw of zo?


Jullie favorieten

1. aMuse Rouge en de doodgewone dingen – De populariteit van deze blogpost zal wel iets te maken hebben met feit dat er naar deze post werd gelinkt op TFTC. En dat het idee gewoon van Lilith kwam en meteen waanzinnig populair was. Blijft leuk om te lezen én om te schrijven, dit soort blogposts. Zou het eens geen tijd zijn voor een sequel?
2. Review kookboek Puur genieten – Pascale Naessens – Het grote aantal lezers van deze post zal ik wel aan Google te danken hebben. Pascale blijft blijkbaar populair in Vlaanderen. Zoals je kon lezen, heb ik een beetje een ‘meh’-gevoel bij haar kookboeken. Wat is jouw mening erover?
3. Het verhaal van 28 januari 2010: onze eerste date door de ogen van mijn lief – Telkens wanneer ik schrijfsels van m’n lief lees, word ik een beetje meer verliefd op hem. Zeker wanneer die schrijfsels over mij gaan. Maar lees eens en wees nu eerlijk: can you blame me?
4. Herfstrisotto – Dit is een recept waarvan ik niet had verwacht dat het zo populair zou zijn. Al verdient het dat zeker wel. Het klinkt vreemd, maar geef het een kans!
5. De beste veggiespaghetti bolognaise #DZV2015 – De Dagen Zonder Vlees zijn nog volop bezig, maar ik kan nu al met enige zekerheid zeggen dat dit voor mij dé ontdekking was van deze editie. Zo lekker joh, niet normaal! Try it, you must.

Mijn aanraders

1. aMuse zegt vaarwel L – Ik heb enkele grote dingen bereikt aan het einde van 2014. Waar ik het meest blij en opgelucht mee was, was het behalen van mijn rijbewijs. Net op de valreep trouwens, minder dan een maand voor mijn theorie zou vervallen! Mijn hart gaat weer sneller kloppen als ik eraan terugdenk. Had jij ook zoveel stress voor je rijexamen?
2. Ik ben afslankingsconsulente! – En dit is dan het tweede grote ding dat ik bereikte in 2014. Nog geen idee of ik hier ooit iets mee ga doen. Al zou ik dat wel héél leuk vinden…
3. Afscheid van een bomma – Helaas gebeurden er ook minder fijne dingen, zoals dit. Gelukkig helpt het bij mij dan om alles van me af te schrijven.
4. Outfit 1: all that glitters… – Eén van m’n voornemens aan het begin van het jaar was om af en toe outfitposts te maken. Een tikkeltje narcistisch misschien (dat hield me in het verleden alvast tegen), maar dit is mijn online plekje en ik vind het leuk om te doen!
5. Havermoutpizza – Dit recept wordt best goed gelezen, maar omdat echt iedereen het moet leren kennen, zet ik het nog eens in de spotlight. Gezond zondigen, dit.

Misschien vind je dit ook leuk:

Reacties

 1. Dat van de beste veggie spaghettisaus is écht waar, ik heb het dit weekend uitgetest en gelukkig nog een voorraadje in de diepvries :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joepie, nog een aanhangster! :-)

   Ik heb hem dit weekend ook nog eens gemaakt, deze keer met paprika en selder erbij. Jummie! :-)

   Verwijderen
 2. Die sequel van doodgewone dingen mag er van mij zeker komen. Leuk om te lezen (en om te schrijven ;-)

  Ik had eigenlijk op voorhand niet zoveel stress voor mijn rijexamen, omdat bij het inoefenen alles wel goed ging. Tot ik zag dat ik de vrouwelijke examinator had, waar mijn beide nichtjes mij voor gewaarschuwd hadden. Toen was ik plots keizenuwachtig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was de eerste keer ook niet zo zenuwachtig (omdat m'n rij-instructeur toen zei dat ik er zéker door ging zijn), maar de tweede keer was echt niet normaal. Ik ben zelfs heel die drie weken tussen mijn eerste en mijn tweede poging zenuwachtig geweest. Als ik het toen niet zou hebben gehaald, zou ik m'n theorie opnieuw hebben moeten doen en nog eens zes extra uren (dure!) rijlessen hebben moeten nemen. Dat had er zeker ook iets mee te maken!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…