Doorgaan naar hoofdcontent

Winterfavorieten (‘14-’15)

Geen weekmenu vandaag aangezien ik de afgelopen week niet zoveel heb gekookt. Omdat ik verjaarde, zijn we twee keer gaan eten. Bovendien heb ik een keer Chinees gehaald. Volgende week maandag post ik een eetoverzicht van twee weken, zodat ik toch meer dan vier foto’s kan laten zien. En voor vandaag heb ik dus iets anders!

Ik heb een tijdje elke maand de best gelezen blogposts én degene die best wat meer aandacht verdienen op een rijtje gezet. Maar omdat ik dat zelf een beetje veel van het goede vond, ga ik dat vanaf nu elk seizoen doen. Sinds dit weekend is de lente officieel in het land. Tijd dus voor de winter faves!

De laatste keer dat ik een artikel als dit schreef, was begin november. In dit overzicht tel ik dus ook de blogposts van de maand november mee. Technisch gesproken niet echt strikt winter, maar lag er toen ook al geen sneeuw of zo?


Jullie favorieten

1. aMuse Rouge en de doodgewone dingen – De populariteit van deze blogpost zal wel iets te maken hebben met feit dat er naar deze post werd gelinkt op TFTC. En dat het idee gewoon van Lilith kwam en meteen waanzinnig populair was. Blijft leuk om te lezen én om te schrijven, dit soort blogposts. Zou het eens geen tijd zijn voor een sequel?
2. Review kookboek Puur genieten – Pascale Naessens – Het grote aantal lezers van deze post zal ik wel aan Google te danken hebben. Pascale blijft blijkbaar populair in Vlaanderen. Zoals je kon lezen, heb ik een beetje een ‘meh’-gevoel bij haar kookboeken. Wat is jouw mening erover?
3. Het verhaal van 28 januari 2010: onze eerste date door de ogen van mijn lief – Telkens wanneer ik schrijfsels van m’n lief lees, word ik een beetje meer verliefd op hem. Zeker wanneer die schrijfsels over mij gaan. Maar lees eens en wees nu eerlijk: can you blame me?
4. Herfstrisotto – Dit is een recept waarvan ik niet had verwacht dat het zo populair zou zijn. Al verdient het dat zeker wel. Het klinkt vreemd, maar geef het een kans!
5. De beste veggiespaghetti bolognaise #DZV2015 – De Dagen Zonder Vlees zijn nog volop bezig, maar ik kan nu al met enige zekerheid zeggen dat dit voor mij dé ontdekking was van deze editie. Zo lekker joh, niet normaal! Try it, you must.

Mijn aanraders

1. aMuse zegt vaarwel L – Ik heb enkele grote dingen bereikt aan het einde van 2014. Waar ik het meest blij en opgelucht mee was, was het behalen van mijn rijbewijs. Net op de valreep trouwens, minder dan een maand voor mijn theorie zou vervallen! Mijn hart gaat weer sneller kloppen als ik eraan terugdenk. Had jij ook zoveel stress voor je rijexamen?
2. Ik ben afslankingsconsulente! – En dit is dan het tweede grote ding dat ik bereikte in 2014. Nog geen idee of ik hier ooit iets mee ga doen. Al zou ik dat wel héél leuk vinden…
3. Afscheid van een bomma – Helaas gebeurden er ook minder fijne dingen, zoals dit. Gelukkig helpt het bij mij dan om alles van me af te schrijven.
4. Outfit 1: all that glitters… – Eén van m’n voornemens aan het begin van het jaar was om af en toe outfitposts te maken. Een tikkeltje narcistisch misschien (dat hield me in het verleden alvast tegen), maar dit is mijn online plekje en ik vind het leuk om te doen!
5. Havermoutpizza – Dit recept wordt best goed gelezen, maar omdat echt iedereen het moet leren kennen, zet ik het nog eens in de spotlight. Gezond zondigen, dit.

Misschien vind je dit ook leuk:

Reacties

  1. Dat van de beste veggie spaghettisaus is écht waar, ik heb het dit weekend uitgetest en gelukkig nog een voorraadje in de diepvries :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Joepie, nog een aanhangster! :-)

      Ik heb hem dit weekend ook nog eens gemaakt, deze keer met paprika en selder erbij. Jummie! :-)

      Verwijderen
  2. Die sequel van doodgewone dingen mag er van mij zeker komen. Leuk om te lezen (en om te schrijven ;-)

    Ik had eigenlijk op voorhand niet zoveel stress voor mijn rijexamen, omdat bij het inoefenen alles wel goed ging. Tot ik zag dat ik de vrouwelijke examinator had, waar mijn beide nichtjes mij voor gewaarschuwd hadden. Toen was ik plots keizenuwachtig :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik was de eerste keer ook niet zo zenuwachtig (omdat m'n rij-instructeur toen zei dat ik er zéker door ging zijn), maar de tweede keer was echt niet normaal. Ik ben zelfs heel die drie weken tussen mijn eerste en mijn tweede poging zenuwachtig geweest. Als ik het toen niet zou hebben gehaald, zou ik m'n theorie opnieuw hebben moeten doen en nog eens zes extra uren (dure!) rijlessen hebben moeten nemen. Dat had er zeker ook iets mee te maken!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri