Doorgaan naar hoofdcontent

Currently {2015/2}


Ik vond het de hoogste tijd voor nog eens een Currently. De laatste dateert immers al van januari en er is/ik ben ontzettend veel veranderd in die drie maanden tijd. What’s happening here currently in Lier?

De grootste verandering is wel dat ik nu bijna echt leerkracht Nederlands, Engels en Frans ben. And that I’m love love lovin’ it!

Making me happy: het lesgeven! Zó veel gelukkiger dan ik ooit had durven hopen. Ik weet nu helemaal zeker dat ik een jaar geleden de juiste keuze heb gemaakt door mij in een nieuwe opleiding te storten. Ik zit midden in m’n stage, wat wil zeggen dat ik niets verdien en zelf word geëvalueerd, maar ik ben gelukkiger met wat ik nu doe dan ik ooit ben geweest. Als leerling haatte ik spreekbeurten, rollenspelen, eigenlijk alles wat inhield dat je naar voren moest in de klas, maar als leerkracht HOUD ik ervan om vooraan te staan!

Enjoying: de laatste weken van de lerarenopleiding. En ik ga ze missen ook. Ik zit zo graag op de schoolbanken, maar normaal gezien was dat nu helaas echt wel de laatste keer. Bovendien had ik zo’n fijne klas! Natuurlijk kan je je voornemen om elkaar niet uit het oog te verliezen, maar de ervaring leert me dat dat bijna onvermijdelijk toch gebeurt. Zo jammer…

Wearing: m’n leukste kleren! Nog een voordeel van m’n nieuwe beroepskeuze. Wanneer ik voor de klas moet staan, draag ik elke keer een outfit waarin ik me helemaal goed voel. Je kan moeilijk in je comfy combo komen wanneer er een twintigtal mensen op je zit te kijken.

Wondering: in welke school ik in september terecht zal komen. That’s right, ik weiger rekening te houden met het feit dat ik misschien helemaal geen school vind. #denialismyfriend

Happy for: m’n liefje omdat ook hij zijn droomjob heeft gevonden. In september studeerde hij af met twee Masterdiploma’s. Dat bleek echter eerder een handicap dan een pluspunt te zijn. #onlyinbelgium Gelukkig wint de aanhouder altijd! Iets meer dan een weekje geleden werd hij aangenomen voor een job die hij zo graag doet dat hij er zelfs nu al voor en na zijn uren nog mee bezig is.

Trying to figure out: of een Jawbone UP24 compatibel is met een OnePlus One. Ik heb een nieuwe smartphone nodig. Mijn huidige is namelijk al een tijdje tergend traag. Daarnaast is nu ook de enige knop die hij heeft kapot, wat het nogal omslachtig maakt om hem nog te bedienen. Ik wil heel graag een OnePlus One kopen (die heeft geen knop meer, ha!), maar dan moet die wel compatibel zijn met een Jawbone UP24, iets wat al meer dan een jaar op m’n verlanglijstje staat. Op fora las ik tegenstrijdige reacties. Daarom stelde ik mijn vraag zowel aan Jawbone als aan OnePlus, maar geen van beide bedrijven reageerden. Normaal zou ik uit protest al niks meer van hen aanschaffen maar ik wil het zo graag! #slachtoffervandeconsumptie Als jij dus toevallig heel zeker weet of de Jawbone UP24 al dan niet compatibel is met de OnePlus One, hoor ik het heel graag!

Misschien vind je dit ook leuk

Reacties

 1. Ik heb n bachelor- en masterdiploma. Ik ervaar het ook niet echt als pluspunt op mijn cv. :-) Voor het een te weinig ervaring, voor het ander te hoog geschoold. :-s

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, te weinig (eigenlijk geen) ervaring was de andere reden die hij steeds te horen kreeg. Da's zo'n catch-22, hé, want hoe kan je nu ervaring opdoen als niemand je wil aannemen omdat je geen ervaring hebt?

   Ben jij al lang aan het zoeken?

   Verwijderen
 2. Zo'n vrolijk bericht dit! Blij, zowel voor jou dat het lesgeven je zo gelukkig maakt, als voor je vriend, dat hij zijn droomjob gevonden heeft!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!!! Ik zit hier trouwens ook nog steeds te duimen voor jou. Hebben die Zwitsers nu nog niet door wat voor een fantastische aanwinst jij zou zijn? ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.