Doorgaan naar hoofdcontent

Currently {2015/2}


Ik vond het de hoogste tijd voor nog eens een Currently. De laatste dateert immers al van januari en er is/ik ben ontzettend veel veranderd in die drie maanden tijd. What’s happening here currently in Lier?

De grootste verandering is wel dat ik nu bijna echt leerkracht Nederlands, Engels en Frans ben. And that I’m love love lovin’ it!

Making me happy: het lesgeven! Zó veel gelukkiger dan ik ooit had durven hopen. Ik weet nu helemaal zeker dat ik een jaar geleden de juiste keuze heb gemaakt door mij in een nieuwe opleiding te storten. Ik zit midden in m’n stage, wat wil zeggen dat ik niets verdien en zelf word geëvalueerd, maar ik ben gelukkiger met wat ik nu doe dan ik ooit ben geweest. Als leerling haatte ik spreekbeurten, rollenspelen, eigenlijk alles wat inhield dat je naar voren moest in de klas, maar als leerkracht HOUD ik ervan om vooraan te staan!

Enjoying: de laatste weken van de lerarenopleiding. En ik ga ze missen ook. Ik zit zo graag op de schoolbanken, maar normaal gezien was dat nu helaas echt wel de laatste keer. Bovendien had ik zo’n fijne klas! Natuurlijk kan je je voornemen om elkaar niet uit het oog te verliezen, maar de ervaring leert me dat dat bijna onvermijdelijk toch gebeurt. Zo jammer…

Wearing: m’n leukste kleren! Nog een voordeel van m’n nieuwe beroepskeuze. Wanneer ik voor de klas moet staan, draag ik elke keer een outfit waarin ik me helemaal goed voel. Je kan moeilijk in je comfy combo komen wanneer er een twintigtal mensen op je zit te kijken.

Wondering: in welke school ik in september terecht zal komen. That’s right, ik weiger rekening te houden met het feit dat ik misschien helemaal geen school vind. #denialismyfriend

Happy for: m’n liefje omdat ook hij zijn droomjob heeft gevonden. In september studeerde hij af met twee Masterdiploma’s. Dat bleek echter eerder een handicap dan een pluspunt te zijn. #onlyinbelgium Gelukkig wint de aanhouder altijd! Iets meer dan een weekje geleden werd hij aangenomen voor een job die hij zo graag doet dat hij er zelfs nu al voor en na zijn uren nog mee bezig is.

Trying to figure out: of een Jawbone UP24 compatibel is met een OnePlus One. Ik heb een nieuwe smartphone nodig. Mijn huidige is namelijk al een tijdje tergend traag. Daarnaast is nu ook de enige knop die hij heeft kapot, wat het nogal omslachtig maakt om hem nog te bedienen. Ik wil heel graag een OnePlus One kopen (die heeft geen knop meer, ha!), maar dan moet die wel compatibel zijn met een Jawbone UP24, iets wat al meer dan een jaar op m’n verlanglijstje staat. Op fora las ik tegenstrijdige reacties. Daarom stelde ik mijn vraag zowel aan Jawbone als aan OnePlus, maar geen van beide bedrijven reageerden. Normaal zou ik uit protest al niks meer van hen aanschaffen maar ik wil het zo graag! #slachtoffervandeconsumptie Als jij dus toevallig heel zeker weet of de Jawbone UP24 al dan niet compatibel is met de OnePlus One, hoor ik het heel graag!

Misschien vind je dit ook leuk

Reacties

  1. Ik heb n bachelor- en masterdiploma. Ik ervaar het ook niet echt als pluspunt op mijn cv. :-) Voor het een te weinig ervaring, voor het ander te hoog geschoold. :-s

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad, te weinig (eigenlijk geen) ervaring was de andere reden die hij steeds te horen kreeg. Da's zo'n catch-22, hé, want hoe kan je nu ervaring opdoen als niemand je wil aannemen omdat je geen ervaring hebt?

      Ben jij al lang aan het zoeken?

      Verwijderen
  2. Zo'n vrolijk bericht dit! Blij, zowel voor jou dat het lesgeven je zo gelukkig maakt, als voor je vriend, dat hij zijn droomjob gevonden heeft!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel!!! Ik zit hier trouwens ook nog steeds te duimen voor jou. Hebben die Zwitsers nu nog niet door wat voor een fantastische aanwinst jij zou zijn? ;-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri