Doorgaan naar hoofdcontent

Doelen april

Terugblik doelen maart

Ik plunderde de kuisafdeling van de Action.

1. Frans luisteren
Drie woorden: leve Franse YouTubers!

2. Structuur brengen in het huishouden
Met dit voornemen ben ik ontzettend goed begonnen. Er werd massa’s kuisgerief gekocht, er werd opgeruimd, gepoetst, gereorganiseerd… En toen regende het plots schooltaken, waardoor mijn prioriteiten in de tweede helft van maart alweer verschoven. Huishoudelijke taken blijven momenteel dus weer wat langer liggen dan eigenlijk de bedoeling is… *zucht*

Misschien kan ik mij beter als doel stellen om me daar minder druk in te maken.

3. Pinterest-recepten maken
Ik heb er nog niet over geblogd (dat komt nog!), maar ik heb het wel al gedaan. Joepie!

Nieuwe doelen april

1. Minstens vier blogposts per week
De werklast voor school begint zo stilaan belachelijke proporties aan te nemen. Als een gevolg daarvan heb ik slechts één doel voor april: mijn blog draaiende houden. Voor iets anders ga ik gewoon geen tijd hebben deze maand, vrees ik.

In het begin blogde ik wanneer ik daar zin in had. Ik ging al snel naar drie blogposts per week. Daarna werden het er vijf. En de laatste tijd zijn het er zelfs zes per week. Ik vrees dat dat aantal eventjes niet meer haalbaar is. Omdat ik niet al te veel stapjes terug wil zetten, is het mijn doel om in april minstens vier keer per week te bloggen. Wish me luck.

Maakt op vlak van blogposts kwantiteit jou eigenlijk iets uit? Of blijf jij ook blogs bezoeken die niet zo vaak updaten?

Reacties

 1. Goed bezig! En ja, dat huishouden... zelfs nu lukt het mij niet om dat perfect in orde te houden; wat gaat dat dan wel niet geven eens ik terug begin te werken :-)

  Kwantiteit is denk ik voor iedereen verschillend: zo vind ik 3 à 4 blogs per week ideaal, terwijl dat voor jou blijkbaar al "niet zo vaak updaten" is :-)
  De twee uitersten (elke dag posten versus elke drie maand eens) vliegen bij mij het snelst terug uit mijn blogroll. Die laatste om logische redenen: als er niets te lezen is, moet ik er ook niet langsgaan (al hou ik zo'n blogs wel altijd nog een paar maanden in mijn feedly; iedereen kan al wel eens een periode niets te vertellen hebben of het te druk hebben met andere zaken). Elke dag posten is moeilijker: op zich wel leuk, maar ik lees best wel wat blogs en op den duur doe ik niets anders meer dan blogs lezen :-) Als dat eens een periode is (Verbeelding deed zo bijvoorbeeld eens een maanduitdaging "elke dag bloggen"), dan is dat leuk; is het echter continu elke dag een bericht, dan sla ik blogjes over tenzij het een blog is die ik echt héél graag lees.
  Daarom is 3 à 4 goed vind ik: er is regelmatig iets te lezen, maar als je even achterstand oploopt, is het ook wel nog doenbaar om in te halen :-) Bij jou is dat in zekere zin nog wel makkelijker: als ik echt weinig tijd heb, lees ik soms enkel de inleiding van een recept en sla het op om later uit te proberen. Maar dat kan niet bij elk soort blog natuurlijk.
  Alleszins, mij ga je zeker niet wegjagen als er "maar" 4x per week iets verschijnt :-) Hou vooral het plezier erin en als dat in sommige weken neerkomt op niet bloggen en zelfs geen op voorhand geschreven berichten kunnen inplannen, dan is dat ook maar zo. Liever eens dat, dan dat het "geforceerde" berichten worden enkel om op te vullen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan mag ik mezelf gelukkig prijzen dat ik nog niet uit je blogroll ben gevlogen. :-)

   Bij mij zitten er inderdaad wel wekelijks een tweetal receptjes bij, dus zonder die twee zit ik aan jouw ideale getal. :-)

   Het plezier zit er nog steeds in, hoor! Aan "geforceerde opvulposts" ga ik niet meedoen, die zouden net het plezier eruit halen.

   Verwijderen
  2. Hahaha, no worries, jij valt onder de categorie "blogs die ik heel graag lees"! Eruit vliegen was misschien iets te straf uitgedrukt, 't is nu niet alsof ik continu zit te overwegen "gaat die eruit of blijft die erin", dat is misschien één keer per jaar dat ik die blogroll eens opruim hoor :-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.