Doorgaan naar hoofdcontent

Doelen april

Terugblik doelen maart

Ik plunderde de kuisafdeling van de Action.

1. Frans luisteren
Drie woorden: leve Franse YouTubers!

2. Structuur brengen in het huishouden
Met dit voornemen ben ik ontzettend goed begonnen. Er werd massa’s kuisgerief gekocht, er werd opgeruimd, gepoetst, gereorganiseerd… En toen regende het plots schooltaken, waardoor mijn prioriteiten in de tweede helft van maart alweer verschoven. Huishoudelijke taken blijven momenteel dus weer wat langer liggen dan eigenlijk de bedoeling is… *zucht*

Misschien kan ik mij beter als doel stellen om me daar minder druk in te maken.

3. Pinterest-recepten maken
Ik heb er nog niet over geblogd (dat komt nog!), maar ik heb het wel al gedaan. Joepie!

Nieuwe doelen april

1. Minstens vier blogposts per week
De werklast voor school begint zo stilaan belachelijke proporties aan te nemen. Als een gevolg daarvan heb ik slechts één doel voor april: mijn blog draaiende houden. Voor iets anders ga ik gewoon geen tijd hebben deze maand, vrees ik.

In het begin blogde ik wanneer ik daar zin in had. Ik ging al snel naar drie blogposts per week. Daarna werden het er vijf. En de laatste tijd zijn het er zelfs zes per week. Ik vrees dat dat aantal eventjes niet meer haalbaar is. Omdat ik niet al te veel stapjes terug wil zetten, is het mijn doel om in april minstens vier keer per week te bloggen. Wish me luck.

Maakt op vlak van blogposts kwantiteit jou eigenlijk iets uit? Of blijf jij ook blogs bezoeken die niet zo vaak updaten?

Reacties

  1. Goed bezig! En ja, dat huishouden... zelfs nu lukt het mij niet om dat perfect in orde te houden; wat gaat dat dan wel niet geven eens ik terug begin te werken :-)

    Kwantiteit is denk ik voor iedereen verschillend: zo vind ik 3 à 4 blogs per week ideaal, terwijl dat voor jou blijkbaar al "niet zo vaak updaten" is :-)
    De twee uitersten (elke dag posten versus elke drie maand eens) vliegen bij mij het snelst terug uit mijn blogroll. Die laatste om logische redenen: als er niets te lezen is, moet ik er ook niet langsgaan (al hou ik zo'n blogs wel altijd nog een paar maanden in mijn feedly; iedereen kan al wel eens een periode niets te vertellen hebben of het te druk hebben met andere zaken). Elke dag posten is moeilijker: op zich wel leuk, maar ik lees best wel wat blogs en op den duur doe ik niets anders meer dan blogs lezen :-) Als dat eens een periode is (Verbeelding deed zo bijvoorbeeld eens een maanduitdaging "elke dag bloggen"), dan is dat leuk; is het echter continu elke dag een bericht, dan sla ik blogjes over tenzij het een blog is die ik echt héél graag lees.
    Daarom is 3 à 4 goed vind ik: er is regelmatig iets te lezen, maar als je even achterstand oploopt, is het ook wel nog doenbaar om in te halen :-) Bij jou is dat in zekere zin nog wel makkelijker: als ik echt weinig tijd heb, lees ik soms enkel de inleiding van een recept en sla het op om later uit te proberen. Maar dat kan niet bij elk soort blog natuurlijk.
    Alleszins, mij ga je zeker niet wegjagen als er "maar" 4x per week iets verschijnt :-) Hou vooral het plezier erin en als dat in sommige weken neerkomt op niet bloggen en zelfs geen op voorhand geschreven berichten kunnen inplannen, dan is dat ook maar zo. Liever eens dat, dan dat het "geforceerde" berichten worden enkel om op te vullen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan mag ik mezelf gelukkig prijzen dat ik nog niet uit je blogroll ben gevlogen. :-)

      Bij mij zitten er inderdaad wel wekelijks een tweetal receptjes bij, dus zonder die twee zit ik aan jouw ideale getal. :-)

      Het plezier zit er nog steeds in, hoor! Aan "geforceerde opvulposts" ga ik niet meedoen, die zouden net het plezier eruit halen.

      Verwijderen
    2. Hahaha, no worries, jij valt onder de categorie "blogs die ik heel graag lees"! Eruit vliegen was misschien iets te straf uitgedrukt, 't is nu niet alsof ik continu zit te overwegen "gaat die eruit of blijft die erin", dat is misschien één keer per jaar dat ik die blogroll eens opruim hoor :-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri