Eenvoud siert, wanneer het
om asperges gaat. Geen lange ingrediëntenlijst dus, en ook geen ingewikkelde bereidingswijze.
Bovendien liggen de meeste spelers vast. Ingrediënten als
ham, eitjes en peterselie doen het altijd goed in combinatie met ons witte
goud. Maar heb je ook al eens gedacht aan mascarpone? Of aan Parmezaan? Aha!
Lees verder…
Wat heb je nodig (2 personen)?
- 1 pak (8-10 stuks) witte asperges
- 3 eieren
- 200 g hesp
- 3-4 el mascarpone
- 2 el gemalen Parmezaan of Grana Padano
- 2 el fijngesneden peterselie, vers of diepvries
- Peper & zout
- 160-180 g pasta, bv. penne
Wat moet je doen?
1.
Maak een klein gaatje in de eitjes en laat ze 10 minuten koken. Koel ze daarna
af in koud water.
2.
Zet een grote pot gezouten water op het vuur en breng het aan de kook. Schil ondertussen
de asperges en snijd ze allemaal in zo’n vier gelijke stukken.
3.
Leg de penne in het kokende water en voeg 6 minuten voor het einde van de kooktijd
de asperges toe.
4.
Pel de afgekoelde hardgekookte eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in
blokjes of reepjes.
5.
Giet de pasta af en de asperges af (bewaar wat van het kookvocht!), doe beide
daarna terug in de pot en roer de mascarpone en gemalen Grana Padano of
Parmezaan onder. Voeg enkele eetlepels van het kookvocht toe om het geheel wat
smeuïger te maken. Meng de eitjes, de hesp en de peterselie onder de pasta, kruid het geheel met peper en zout, en dien op.
Mmm, ik ben zo blij dat het weer aspergeseizoen is. Hier zijn dus al wel wat aspergegerechtjes op tafel gekomen, maar dit is er zeker ook eentje om eens uit te proberen!
BeantwoordenVerwijderenZéker doen! (En me daarna laten weten wat je ervan vond;-))
Verwijderen