Doorgaan naar hoofdcontent

Penne met asperges en mascarpone

Eenvoud siert, wanneer het om asperges gaat. Geen lange ingrediëntenlijst dus, en ook geen ingewikkelde bereidingswijze.

Bovendien liggen de meeste spelers vast. Ingrediënten als ham, eitjes en peterselie doen het altijd goed in combinatie met ons witte goud. Maar heb je ook al eens gedacht aan mascarpone? Of aan Parmezaan? Aha! Lees verder…


Wat heb je nodig (2 personen)?
 • 1 pak (8-10 stuks) witte asperges
 • 3 eieren
 • 200 g hesp
 • 3-4 el mascarpone
 • 2 el gemalen Parmezaan of Grana Padano
 • 2 el fijngesneden peterselie, vers of diepvries
 • Peper & zout
 • 160-180 g pasta, bv. penne
Wat moet je doen?

1. Maak een klein gaatje in de eitjes en laat ze 10 minuten koken. Koel ze daarna af in koud water.

2. Zet een grote pot gezouten water op het vuur en breng het aan de kook. Schil ondertussen de asperges en snijd ze allemaal in zo’n vier gelijke stukken.

3. Leg de penne in het kokende water en voeg 6 minuten voor het einde van de kooktijd de asperges toe.

4. Pel de afgekoelde hardgekookte eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in blokjes of reepjes.

5. Giet de pasta af en de asperges af (bewaar wat van het kookvocht!), doe beide daarna terug in de pot en roer de mascarpone en gemalen Grana Padano of Parmezaan onder. Voeg enkele eetlepels van het kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken. Meng de eitjes, de hesp en de peterselie onder de pasta, kruid het geheel met peper en zout, en dien op.

Reacties

 1. Mmm, ik ben zo blij dat het weer aspergeseizoen is. Hier zijn dus al wel wat aspergegerechtjes op tafel gekomen, maar dit is er zeker ook eentje om eens uit te proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zéker doen! (En me daarna laten weten wat je ervan vond;-))

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…