Doorgaan naar hoofdcontent

Penne met asperges en mascarpone

Eenvoud siert, wanneer het om asperges gaat. Geen lange ingrediëntenlijst dus, en ook geen ingewikkelde bereidingswijze.

Bovendien liggen de meeste spelers vast. Ingrediënten als ham, eitjes en peterselie doen het altijd goed in combinatie met ons witte goud. Maar heb je ook al eens gedacht aan mascarpone? Of aan Parmezaan? Aha! Lees verder…


Wat heb je nodig (2 personen)?
  • 1 pak (8-10 stuks) witte asperges
  • 3 eieren
  • 200 g hesp
  • 3-4 el mascarpone
  • 2 el gemalen Parmezaan of Grana Padano
  • 2 el fijngesneden peterselie, vers of diepvries
  • Peper & zout
  • 160-180 g pasta, bv. penne
Wat moet je doen?

1. Maak een klein gaatje in de eitjes en laat ze 10 minuten koken. Koel ze daarna af in koud water.

2. Zet een grote pot gezouten water op het vuur en breng het aan de kook. Schil ondertussen de asperges en snijd ze allemaal in zo’n vier gelijke stukken.

3. Leg de penne in het kokende water en voeg 6 minuten voor het einde van de kooktijd de asperges toe.

4. Pel de afgekoelde hardgekookte eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in blokjes of reepjes.

5. Giet de pasta af en de asperges af (bewaar wat van het kookvocht!), doe beide daarna terug in de pot en roer de mascarpone en gemalen Grana Padano of Parmezaan onder. Voeg enkele eetlepels van het kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken. Meng de eitjes, de hesp en de peterselie onder de pasta, kruid het geheel met peper en zout, en dien op.

Reacties

  1. Mmm, ik ben zo blij dat het weer aspergeseizoen is. Hier zijn dus al wel wat aspergegerechtjes op tafel gekomen, maar dit is er zeker ook eentje om eens uit te proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zéker doen! (En me daarna laten weten wat je ervan vond;-))

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri