Doorgaan naar hoofdcontent

Lentefavorieten 2015

Hoewel je het (hier althans) niet meteen zou zeggen als je naar buiten kijkt, is vandaag de zomer echt begonnen. Tijd dus om jullie en mijn favoriete blogposts van het vorige seizoen eens op een rij te zetten.


Jullie favorieten

1. Een weekmenu voor u {1} – Een nieuwe reeks blogposts waarmee ik in april ben gestart. Ik deel zeven gerechten voor een gezond en gevarieerd weekmenu, compleet met boodschappenlijstjes erbij. De eerste blijft de populairste, maar ook de andere drie die ondertussen al online staan, worden goed gelezen. Joepie!
2. Over dingen die vanzelfsprekend zijn – Deze persoonlijke (grappige) anekdote over m’n vriend viel blijkbaar goed in de smaak. Ik weet niet of hij daar even blij mee is als ik!
3. Vitamine E-recept: avocadokoekjes – Het toppunt van gezond zondigen! O. Em. Gee!
4. 40 Foto’s Zonder Vlees #DZV2015 – Dagen Zonder Vlees lijkt al een eeuwigheid geleden. Ik sloot onze ‘Vasten’ af met een overzicht van alle veggie gerechtjes die hier de revue zijn gepaseerd.
5. 10 Food Confessions Tag – Eén van de huidige populairste tags in foodblogland en één van de leukste om in te vullen!

Mijn aanraders

Omdat er deze keer niet zoveel receptjes tussen jullie favorieten staan, link ik zelf nog eens naar mijn favorieten van de afgelopen maanden. En dat zijn er zoveel dat er vijf kiezen echt niet makkelijk was.


Misschien vind je dit ook leuk:

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…