Doorgaan naar hoofdcontent

Liebster Award

Sofie van Fiekefatjerietjes gaf me mijn allereerste Liebster Award! Dat betekent dat ik elf door haar verzonnen vragen moet beantwoorden en zelf elf nieuwe vragen bedenken voor vijf andere bloggers aan wie ik de Liebster Award dan doorgeef.

’t Is niet zo ingewikkeld als het klinkt, hoor. En het is vooral leuk! Lees maar.


De vragen die ik van Sofie kreeg

1. Ben je een sloddervos of eerder supergeorganiseerd?
Mijn vriend moest lachen toen ik hem over deze vraag vertelde. Hij was heel benieuwd of ik eerlijk zou antwoorden. Op veel vlakken ben ik namelijk supergeorganiseerd: vooral op vlak van school, m’n blog en de eetplanning. Daarnaast heb ik de dvd’s volgens alfabet geschikt en heb ik ook mappenvol gecategoriseerde losse recepten die ik van zon beetje overal heb verzameld voor inspiratie.

Maar tegelijkertijd ben ik – vooral op twee vlakken – de definitie van een echte sloddervos. Rommel lijkt spontaan te ontstaan waar ik ben. In geen tijd liggen alle vlakke oppervlakken in ons huis vol met allerlei ZOOI: handtassen, make-up, nagellak, kleding,…

En daarnaast is mijn ‘administratie’ een ramp. Elk jaar wanneer het weer tijd is voor de belastingaangifte (nu dus) bekruipt mij een lichte paniek. Wààr moet ik alles gaan zoeken? Ook post laat ik slingeren, waardoor ik na een paar dagen (of soms weken) niet meer weet of ik rekeningen nu wel al of nog niet had betaald. Waarom ik mijn post niet gewoon meteen afhandel? Ik heb er absoluut geen enkel idee van.

2. Wat is jouw ‘guilty pleasure’?
Gaat het dan over eten of iets waarvoor je je schaamt? In het eerste geval: pure chocola! In het tweede geval: naar ‘Thuis’ kijken. Ik schaam me ervoor, maar ik ben verslààfd. Ik neem het elke dag op en bingewatch alle afleveringen van die week in het weekend dan in een keer. Pure me-time!

3. Welke bestemming staat bovenaan op je travel list?
Ik wil nog ontzettend veel zien: New York , Australië, Japan,… Maar als ik een realistisch antwoord voor op korte termijn moet geven: Amsterdam, Berlijn, Instanbul, de Griekse eilanden

We hebben trouwens nog geen vakantie vastgelegd voor dit jaar, dus nog geen idee welk land we als volgende af onze travel list kunnen strepen. Suggesties zijn welkom!

4. Welk boek zou iedereen gelezen moeten hebben?
Als ik slechts één boek mag noemen, is het zonder twijfel dit: ‘De waarheid over de zaak Harry Quebert’ van Joël Dicker. Lees het eens. Alsjeblief.

5. Welke eigenschappen heb je van je mama/papa en ben je trots op?
Over deze vraag heb ik best lang moeten nadenken. Qua innerlijk lijk ik namelijk helemaal niet op mijn moeder. En mijn vader ken ik niet (echt).

Ik ben uiteindelijk hierbij uitgekomen: ik heb van m’n moeder geleerd dat opgeven nooit een optie is. Hoe onmogelijk iets ook lijkt, je moet er wel door. Ik zeg niet dat ik nooit panikeer of het nooit eens wil opgeven, maar ik weet mezelf wel altijd vrij snel terug bij elkaar te rapen en gewoon door te zetten.

6. Zou je iets aan jezelf willen veranderen, en indien ‘ja’, wat?
Ik heb altijd nek- en schouderpijn. Altijd. Mijn spieren lijken wel met cement vast te zitten. Alle dokters die ik heb gezien zijn het erover eens dat er geen lichamelijke maar wel een psychische oorzaak is: gepieker. Ik trek mij de hele wereld aan. En dat zou ik willen kunnen veranderen. Ik zou wat zorgelozer door het leven willen gaan. Maar ik weet niet hoe (en of) ik dat kan bereiken…

7. Wat is jouw droomjob?
Leerkracht Nederlands, Engels, Frans met als bijberoepen voedingsconsulente en blogster! Zou dat geen unieke combinatie zijn?

8. Voor welk gerecht mogen ze je zelfs ‘s nachts wakker maken?
Ik wil zeggen spaghetti (mijn absolute lievelingsgerecht) maar ik denk dat ik zelfs dààrin ’s nachts geen zin zou hebben. Ik heb in ieder geval nog nooit honger gehad wanneer ik ’s nachts wakker werd.

9. Wat is jouw populairste blogpost?
Dat moet ik zelfs niet opzoeken, dat weet ik zo: het recept voor de rodekoolsoep. Een blogpost uit het prille begin van aMuse Rouge waar nog elke dag ontelbare keren wordt op gezocht.

10. Wat is de leukste blogpost die nog op je blogplanning staat?
Momenteel schrijf ik niet veel vooruit omdat ik nog eventjes druk ben met de lerarenopleiding (vrijdag examen!) en het lesgeven. Vrijdag komt er wel een nieuwe ‘Weekmenu voor u’-blogpost online. Daar kruipt altijd ontzettend veel tijd in, maar die posts worden ook goed gelezen, wat het dan weer helemaal waard maakt.

11. Wat is je favoriete drankje op een zonnig terras?
Negen van de tien keren ga ik gewoon voor bruiswater, saai hé? En die tiende keer varieer ik afhankelijk van mijn zin, het uur, het gezelschap en natuurlijk wat er op de kaart staat.

Mijn vragen

1. Wat is je allereerste herinnering?
2. Wat vind jij de mooiste stad in eigen land, en waarom?
3. Broek, rok of kleedje?
4. Wat is je go-to-gerecht voor een inspiratieloze dag, iets waarvan je weet dat het altijd goed is?
5. Is er iets wat iedereen leuk/lekker/mooi vindt en jij absoluut niet?
6. Is er iets wat niemand leuk/lekker/mooi vindt en jij absoluut wél?
7. Als je iets uit de jaren ’90 kon terugbrengen (een hype, gebruiksvoorwerp, gewoonte…), wat zou dat dan zijn?
8. Van welke uitvinding vind jij dat ze nooit had moeten worden uitgevonden?
9. Bij welke gebeurtenis uit de geschiedenis had jij bij willen zijn?
10. Welk woord uit jouw dialect zou in Van Dale moeten worden opgenomen?
11. Wat is de beste tip die iemand jou ooit heeft gegeven?

En de genomineerden zijn…

1. Nina van Liquid skies
2. C* van Oohlalalaaaaa
3. Haaike van Le petit requin
4. Lotte van Handsoffmyfood
5. Julie van Hapjes Princess

PS Van sommige mensen weet ik dat ze al eens een nominatie hebben ontvangen, maar ik hoop dat mijn vragen hen zin doen krijgen om nog eens te liebsteren!

Reacties

 1. Leuke antwoorden! Ik vul het boek van Joël Dicker aan op mijn leeslijst. De leeslijst die trouwens alleen maar veel langer wordt, ik ga nooit alles kunnen lezen...
  Succes met het vinden van een leuke reisbestemming! Wij trekken richting Elzas / Vogezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi van mij naar Fiekefatjerietjes naar jou terug naar mij :-) Ik vul jouw vragen alleszins zeker in, 't zijn leuke!

  We hebben wel wat gemeen precies: ik ben op zich ook georganiseerd (lijstjes en planningen die ook best wel goed werken), maar mijn bureau is meestal een mesthoop! Bruiswater (of plat water): check! Nek- en schouderpijn: (jammer genoeg) check!
  En als tip voor een vakantie: Zwitserland? ;-) Als citytrip kan ik o.a. Firenze, Berlijn, Barcelona of Parijs zeker aanraden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ik sta er tussen super leuk! Ga ik zeker nog doen, maar zal voor na de examen zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…

Vitamine K-recept: asperges met peterseliepasta

Toen ik een recept voor de vitamine K ging bedenken, wist ik algauw dat ik iets met peterselie wilde doen. De andere vitamine K-bronnen had ik immers al in andere vitaminerecepten gebruikt. Wanneer je in de lente met peterselie in je hoofd zit, is de gedachtesprong naar asperges nog maar heel klein. We kunnen er immers maar zo kort van genieten!
Haal nog maar snel een pak asperges in huis. Je wil toch niet tot volgend jaar moeten wachten om dit recept te kunnen uitproberen?
Wacht, hier is wat lopend eigeel om je helemaal over de streep te trekken!

Wat heb je nodig (2 personen)? 500 g witte asperges200 g gepelde garnalen½ citroen2 eierenScheut natuurazijnPeper & zout 160-180 g kleine pastasoortPeterseliepesto Bron van vitamine K: 1 bosje verse peterselieBron van vitamine K: handvol verse spinazie50 g Grana Padano (of Parmezaan)125 g Griekse yoghurtPeper & zoutBron van vitamine K: olijfolieWat moet je doen?
1. Begin met de peterseliesaus. Doe daarvoor alle ingrediënten in een blender e…

Bloemkoolrijst met zalm en yoghurtsaus (no carbs)

O, wat wou ik dat ik een bloemkoolhater kende!
Dit gerecht is eigenlijk niet veel meer dan een opgeleukte bloemkoolberg, maar toch is het o zo smakelijk en vullend. En van de bloemkoolsmaak blijft raar maar waar niks over. Vandaar: kende ik maar iemand die geen bloemkool lust, dan kon ik hem het tegendeel bewijzen!

Wat heb je nodig (2 personen)? 2 zalmfilets400 g bloemkool250 g champignons½ citroen2 el verse peterselie, fijngesnipperdPeper & zoutBakboterYoghurtsaus 150 ml Griekse yoghurt1 el mosterd½ el honing1 kleine sjalot2 eieren2 grote zoetzure augurken1 el kappertjes1 el verse dragon, fijngesnipperd1 el verse peterselie, fijngesnipperdPeper & zoutWat moet je doen?
1. Prik een gaatje in de eieren en kook ze hard in 10 minuten.
2. Roer de mosterd los met de honing en voeg de Griekse yoghurt toe. Pel de sjalot en snipper hem zo fijn mogelijk. Snijd de augurken in kleine blokjes. Pel de eieren en prak ze fijn met een vork. Roer het ei, de sjalot, augurken, kappertjes, dragon en pet…