Doorgaan naar hoofdcontent

Liebster Award

Sofie van Fiekefatjerietjes gaf me mijn allereerste Liebster Award! Dat betekent dat ik elf door haar verzonnen vragen moet beantwoorden en zelf elf nieuwe vragen bedenken voor vijf andere bloggers aan wie ik de Liebster Award dan doorgeef.

’t Is niet zo ingewikkeld als het klinkt, hoor. En het is vooral leuk! Lees maar.


De vragen die ik van Sofie kreeg

1. Ben je een sloddervos of eerder supergeorganiseerd?
Mijn vriend moest lachen toen ik hem over deze vraag vertelde. Hij was heel benieuwd of ik eerlijk zou antwoorden. Op veel vlakken ben ik namelijk supergeorganiseerd: vooral op vlak van school, m’n blog en de eetplanning. Daarnaast heb ik de dvd’s volgens alfabet geschikt en heb ik ook mappenvol gecategoriseerde losse recepten die ik van zon beetje overal heb verzameld voor inspiratie.

Maar tegelijkertijd ben ik – vooral op twee vlakken – de definitie van een echte sloddervos. Rommel lijkt spontaan te ontstaan waar ik ben. In geen tijd liggen alle vlakke oppervlakken in ons huis vol met allerlei ZOOI: handtassen, make-up, nagellak, kleding,…

En daarnaast is mijn ‘administratie’ een ramp. Elk jaar wanneer het weer tijd is voor de belastingaangifte (nu dus) bekruipt mij een lichte paniek. Wààr moet ik alles gaan zoeken? Ook post laat ik slingeren, waardoor ik na een paar dagen (of soms weken) niet meer weet of ik rekeningen nu wel al of nog niet had betaald. Waarom ik mijn post niet gewoon meteen afhandel? Ik heb er absoluut geen enkel idee van.

2. Wat is jouw ‘guilty pleasure’?
Gaat het dan over eten of iets waarvoor je je schaamt? In het eerste geval: pure chocola! In het tweede geval: naar ‘Thuis’ kijken. Ik schaam me ervoor, maar ik ben verslààfd. Ik neem het elke dag op en bingewatch alle afleveringen van die week in het weekend dan in een keer. Pure me-time!

3. Welke bestemming staat bovenaan op je travel list?
Ik wil nog ontzettend veel zien: New York , Australië, Japan,… Maar als ik een realistisch antwoord voor op korte termijn moet geven: Amsterdam, Berlijn, Instanbul, de Griekse eilanden

We hebben trouwens nog geen vakantie vastgelegd voor dit jaar, dus nog geen idee welk land we als volgende af onze travel list kunnen strepen. Suggesties zijn welkom!

4. Welk boek zou iedereen gelezen moeten hebben?
Als ik slechts één boek mag noemen, is het zonder twijfel dit: ‘De waarheid over de zaak Harry Quebert’ van Joël Dicker. Lees het eens. Alsjeblief.

5. Welke eigenschappen heb je van je mama/papa en ben je trots op?
Over deze vraag heb ik best lang moeten nadenken. Qua innerlijk lijk ik namelijk helemaal niet op mijn moeder. En mijn vader ken ik niet (echt).

Ik ben uiteindelijk hierbij uitgekomen: ik heb van m’n moeder geleerd dat opgeven nooit een optie is. Hoe onmogelijk iets ook lijkt, je moet er wel door. Ik zeg niet dat ik nooit panikeer of het nooit eens wil opgeven, maar ik weet mezelf wel altijd vrij snel terug bij elkaar te rapen en gewoon door te zetten.

6. Zou je iets aan jezelf willen veranderen, en indien ‘ja’, wat?
Ik heb altijd nek- en schouderpijn. Altijd. Mijn spieren lijken wel met cement vast te zitten. Alle dokters die ik heb gezien zijn het erover eens dat er geen lichamelijke maar wel een psychische oorzaak is: gepieker. Ik trek mij de hele wereld aan. En dat zou ik willen kunnen veranderen. Ik zou wat zorgelozer door het leven willen gaan. Maar ik weet niet hoe (en of) ik dat kan bereiken…

7. Wat is jouw droomjob?
Leerkracht Nederlands, Engels, Frans met als bijberoepen voedingsconsulente en blogster! Zou dat geen unieke combinatie zijn?

8. Voor welk gerecht mogen ze je zelfs ‘s nachts wakker maken?
Ik wil zeggen spaghetti (mijn absolute lievelingsgerecht) maar ik denk dat ik zelfs dààrin ’s nachts geen zin zou hebben. Ik heb in ieder geval nog nooit honger gehad wanneer ik ’s nachts wakker werd.

9. Wat is jouw populairste blogpost?
Dat moet ik zelfs niet opzoeken, dat weet ik zo: het recept voor de rodekoolsoep. Een blogpost uit het prille begin van aMuse Rouge waar nog elke dag ontelbare keren wordt op gezocht.

10. Wat is de leukste blogpost die nog op je blogplanning staat?
Momenteel schrijf ik niet veel vooruit omdat ik nog eventjes druk ben met de lerarenopleiding (vrijdag examen!) en het lesgeven. Vrijdag komt er wel een nieuwe ‘Weekmenu voor u’-blogpost online. Daar kruipt altijd ontzettend veel tijd in, maar die posts worden ook goed gelezen, wat het dan weer helemaal waard maakt.

11. Wat is je favoriete drankje op een zonnig terras?
Negen van de tien keren ga ik gewoon voor bruiswater, saai hé? En die tiende keer varieer ik afhankelijk van mijn zin, het uur, het gezelschap en natuurlijk wat er op de kaart staat.

Mijn vragen

1. Wat is je allereerste herinnering?
2. Wat vind jij de mooiste stad in eigen land, en waarom?
3. Broek, rok of kleedje?
4. Wat is je go-to-gerecht voor een inspiratieloze dag, iets waarvan je weet dat het altijd goed is?
5. Is er iets wat iedereen leuk/lekker/mooi vindt en jij absoluut niet?
6. Is er iets wat niemand leuk/lekker/mooi vindt en jij absoluut wél?
7. Als je iets uit de jaren ’90 kon terugbrengen (een hype, gebruiksvoorwerp, gewoonte…), wat zou dat dan zijn?
8. Van welke uitvinding vind jij dat ze nooit had moeten worden uitgevonden?
9. Bij welke gebeurtenis uit de geschiedenis had jij bij willen zijn?
10. Welk woord uit jouw dialect zou in Van Dale moeten worden opgenomen?
11. Wat is de beste tip die iemand jou ooit heeft gegeven?

En de genomineerden zijn…

1. Nina van Liquid skies
2. C* van Oohlalalaaaaa
3. Haaike van Le petit requin
4. Lotte van Handsoffmyfood
5. Julie van Hapjes Princess

PS Van sommige mensen weet ik dat ze al eens een nominatie hebben ontvangen, maar ik hoop dat mijn vragen hen zin doen krijgen om nog eens te liebsteren!

Reacties

  1. Leuke antwoorden! Ik vul het boek van Joël Dicker aan op mijn leeslijst. De leeslijst die trouwens alleen maar veel langer wordt, ik ga nooit alles kunnen lezen...
    Succes met het vinden van een leuke reisbestemming! Wij trekken richting Elzas / Vogezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihi van mij naar Fiekefatjerietjes naar jou terug naar mij :-) Ik vul jouw vragen alleszins zeker in, 't zijn leuke!

    We hebben wel wat gemeen precies: ik ben op zich ook georganiseerd (lijstjes en planningen die ook best wel goed werken), maar mijn bureau is meestal een mesthoop! Bruiswater (of plat water): check! Nek- en schouderpijn: (jammer genoeg) check!
    En als tip voor een vakantie: Zwitserland? ;-) Als citytrip kan ik o.a. Firenze, Berlijn, Barcelona of Parijs zeker aanraden!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh ik sta er tussen super leuk! Ga ik zeker nog doen, maar zal voor na de examen zijn ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri