Doorgaan naar hoofdcontent

Maandmenu mei: mevrouw Rouge

De eerste week van mei was ik vooral ziek, en de drie daaropvolgende weken was ik vooral leerkracht. Ik had iets minder tijd om te keukenprinsessen dus, in mei.

Het is toch wat, zo zonder noemenswaardige ervaring voor de leeuwen leerlingen worden geworpen. Begrijp me niet verkeerd: ik vind het LEUK, hoor! Maar het brengt wel heel wat extra werk met zich mee. Vooral als je zelf tussen de soep en de patatten door eigenlijk ook nog een opleiding aan het afronden bent.

Mijn blog is er dus lichtjes onder aan het lijden, maar dat vergeef je me vast! Zeker als ik je nog wat eetinspiratie toewerp. Toch?

Wat stond er hier zoal op tafel in mei? Bereid je voor op heel wat snel-op-tafel-gerechten.

Pasta carbonara met prei


Dit is scoren bij mijn vriend!

Salade met scampi en mangodressing


Het receptje voor deze super salade vind je hier. En het wordt weer slaatjesweer, hé mensen! Sla die scampi’s dus al maar in!

Avocadokoekjes


Nu ik dit terugzie, heb ik er alweer zin in! Zo belachelijk lekker. En bijna niet te geloven dat deze koekjes gezond zijn! (Nu ja, toch zéker niet ONgezond!) Snel maar weer eens een avocado in mijn winkelkar mikken.

Penne met kip en druiven


Hier, echt eens maken! Beloofd?

Nee, maar echt?

Penne met asperges en mascarpone


En met de rest van de mascarpone maak je dan maar dit!

Beloofd, hé?

Scampicurry

Nog een toppertje, dit! Ik heb niet veel, maar wel heel lekker gekookt, al zeg ik het zelf!

Wolkenbroodjes


Dit zou m’n nieuwe ‘Project Pinterest’ worden: ‘broodjes’met slechts twee ingrediënten. Waarom ik het dan toch niet heb gedeeld? Fijn voor een keer, maar voor nooit meer! Na een paar happen begon de smaak en de structuur bij zowel m’n vriend als mij tegen te steken. Vooral dat laatste, de broodjes ‘smolten’ echt weg in je mond. Ik begrijp nu alvast waarom ze dit wolkenbrood (cloud bread) noemen. Ach ja, hebben we toch weer mooi carbs omzeild die dag.

Courgetti puttanesca


En ook de volgende dag wisten de carbs ons niet te vinden. Ik maakte iets puttanesca-achtig, maar met tonijn en spaghetti gemaakt van courgette. Lekker koken uit de voorraadkast, dit!

Spaghetti all’Amatriciana


Hoppa, al eventjes een favorietje in dit huis.

Avocadopasta (veggie)


En deze pasta is dat nog veel langer. Deze keer deed ik er nog olijven en mozzarellabolletjes onder.

Visschotel


Dit ziet er niet uit op de foto, maar het was wel lekker! Dit gerecht is ontstaan doordat ik heel veel zin had in rauw witloof.

In mijn hoofd klinkt dat logisch, ja.

Aziatisch stoofvlees met kokosrijst


Omdat stoofvlees niet altijd Vlaams hoeft te zijn! Op dit recept moet je zeker eens klikken, voor de kokosrijst alleen al.

Parmigiana di Melanzane (veggie)


Wat kan ik hier nog over zeggen? Als je me al langer volgt, weet je dat Parmigiana een belangrijke plaats in ons hart heeft. Met stip op nummer 1 hetgene wat ik al het vaakst heb gemaakt sinds ik samenwoon met m’n vriend.

Al deed ik het deze keer wel ietsje anders. Ik deed de basilicum en Parmezaan met wat olijfolie in de blender en voegde hier en daar tussen de laagjes wat van die ‘pesto’ toe. Deze keer geen basilicum door de tomatensaus en geen Parmezaan bovenop dus. Wat mij betreft nóg lekkerder op deze manier, aangezien de smaak van de Parmezaan dan meer in het hele gerecht zit verweven.

Worteltjes&erwtjes, cordon bleu en puree


Af en toe een groente-vlees-patatjesmaaltijd moet kunnen. Maar nu is het wel weer genoeg geweest voor minstens een maand hoor!

Pizza met auberginekaviaar


Lang leve de aubergine, de mooiste aller groenten! Yum, dit hoor! Heel yum.

Reacties

  1. Ik zie die pasta met druiven hier regelmatig passeren. In mijn hoofd is dat een vreemde combo. Maar misschien moet ik het toch eens proberen...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…