Doorgaan naar hoofdcontent

Maandmenu mei: mevrouw Rouge

De eerste week van mei was ik vooral ziek, en de drie daaropvolgende weken was ik vooral leerkracht. Ik had iets minder tijd om te keukenprinsessen dus, in mei.

Het is toch wat, zo zonder noemenswaardige ervaring voor de leeuwen leerlingen worden geworpen. Begrijp me niet verkeerd: ik vind het LEUK, hoor! Maar het brengt wel heel wat extra werk met zich mee. Vooral als je zelf tussen de soep en de patatten door eigenlijk ook nog een opleiding aan het afronden bent.

Mijn blog is er dus lichtjes onder aan het lijden, maar dat vergeef je me vast! Zeker als ik je nog wat eetinspiratie toewerp. Toch?

Wat stond er hier zoal op tafel in mei? Bereid je voor op heel wat snel-op-tafel-gerechten.

Pasta carbonara met prei


Dit is scoren bij mijn vriend!

Salade met scampi en mangodressing


Het receptje voor deze super salade vind je hier. En het wordt weer slaatjesweer, hé mensen! Sla die scampi’s dus al maar in!

Avocadokoekjes


Nu ik dit terugzie, heb ik er alweer zin in! Zo belachelijk lekker. En bijna niet te geloven dat deze koekjes gezond zijn! (Nu ja, toch zéker niet ONgezond!) Snel maar weer eens een avocado in mijn winkelkar mikken.

Penne met kip en druiven


Hier, echt eens maken! Beloofd?

Nee, maar echt?

Penne met asperges en mascarpone


En met de rest van de mascarpone maak je dan maar dit!

Beloofd, hé?

Scampicurry

Nog een toppertje, dit! Ik heb niet veel, maar wel heel lekker gekookt, al zeg ik het zelf!

Wolkenbroodjes


Dit zou m’n nieuwe ‘Project Pinterest’ worden: ‘broodjes’met slechts twee ingrediënten. Waarom ik het dan toch niet heb gedeeld? Fijn voor een keer, maar voor nooit meer! Na een paar happen begon de smaak en de structuur bij zowel m’n vriend als mij tegen te steken. Vooral dat laatste, de broodjes ‘smolten’ echt weg in je mond. Ik begrijp nu alvast waarom ze dit wolkenbrood (cloud bread) noemen. Ach ja, hebben we toch weer mooi carbs omzeild die dag.

Courgetti puttanesca


En ook de volgende dag wisten de carbs ons niet te vinden. Ik maakte iets puttanesca-achtig, maar met tonijn en spaghetti gemaakt van courgette. Lekker koken uit de voorraadkast, dit!

Spaghetti all’Amatriciana


Hoppa, al eventjes een favorietje in dit huis.

Avocadopasta (veggie)


En deze pasta is dat nog veel langer. Deze keer deed ik er nog olijven en mozzarellabolletjes onder.

Visschotel


Dit ziet er niet uit op de foto, maar het was wel lekker! Dit gerecht is ontstaan doordat ik heel veel zin had in rauw witloof.

In mijn hoofd klinkt dat logisch, ja.

Aziatisch stoofvlees met kokosrijst


Omdat stoofvlees niet altijd Vlaams hoeft te zijn! Op dit recept moet je zeker eens klikken, voor de kokosrijst alleen al.

Parmigiana di Melanzane (veggie)


Wat kan ik hier nog over zeggen? Als je me al langer volgt, weet je dat Parmigiana een belangrijke plaats in ons hart heeft. Met stip op nummer 1 hetgene wat ik al het vaakst heb gemaakt sinds ik samenwoon met m’n vriend.

Al deed ik het deze keer wel ietsje anders. Ik deed de basilicum en Parmezaan met wat olijfolie in de blender en voegde hier en daar tussen de laagjes wat van die ‘pesto’ toe. Deze keer geen basilicum door de tomatensaus en geen Parmezaan bovenop dus. Wat mij betreft nóg lekkerder op deze manier, aangezien de smaak van de Parmezaan dan meer in het hele gerecht zit verweven.

Worteltjes&erwtjes, cordon bleu en puree


Af en toe een groente-vlees-patatjesmaaltijd moet kunnen. Maar nu is het wel weer genoeg geweest voor minstens een maand hoor!

Pizza met auberginekaviaar


Lang leve de aubergine, de mooiste aller groenten! Yum, dit hoor! Heel yum.

Reacties

  1. Ik zie die pasta met druiven hier regelmatig passeren. In mijn hoofd is dat een vreemde combo. Maar misschien moet ik het toch eens proberen...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri