De eerste week van
mei was ik vooral ziek, en de drie daaropvolgende weken was ik vooral
leerkracht. Ik had iets minder tijd om te keukenprinsessen dus, in mei.
Het is
toch wat, zo zonder noemenswaardige ervaring voor de leeuwen leerlingen
worden geworpen. Begrijp me niet verkeerd: ik vind het LEUK, hoor! Maar het
brengt wel heel wat extra werk met zich mee. Vooral als je zelf ‘tussen de soep en de patatten door’ eigenlijk ook
nog een opleiding aan het afronden bent.
Mijn blog
is er dus lichtjes onder aan het lijden, maar dat vergeef je me vast! Zeker als
ik je nog wat eetinspiratie toewerp. Toch?
Wat stond
er hier zoal op tafel in mei? Bereid je voor op heel wat snel-op-tafel-gerechten.
Pasta carbonara met prei
Dit is scoren bij mijn vriend!
Salade met scampi en mangodressing
Het receptje voor deze super salade
vind je hier. En het wordt weer slaatjesweer, hé mensen! Sla die scampi’s dus al
maar in!
Avocadokoekjes
Nu
ik dit terugzie, heb ik er alweer zin in! Zo belachelijk lekker. En bijna niet
te geloven dat deze koekjes gezond zijn! (Nu ja, toch zéker niet ONgezond!) Snel maar weer eens een avocado in mijn winkelkar mikken.
Penne met kip en
druiven
Hier,
echt eens maken! Beloofd?
Nee,
maar echt?
Penne met asperges
en mascarpone
En
met de rest van de mascarpone maak je dan maar dit!
Beloofd,
hé?
Scampicurry
Nog een toppertje, dit! Ik heb niet veel, maar wel heel lekker gekookt, al zeg ik
het zelf!
Wolkenbroodjes
Dit
zou m’n nieuwe ‘Project Pinterest’ worden: ‘broodjes’met slechts twee
ingrediënten. Waarom ik het dan toch niet heb gedeeld? Fijn voor een keer, maar
voor nooit meer! Na een paar happen begon de smaak en de structuur bij zowel m’n
vriend als mij tegen te steken. Vooral dat laatste, de broodjes ‘smolten’ echt
weg in je mond. Ik begrijp nu alvast waarom ze dit wolkenbrood (cloud bread) noemen. Ach ja, hebben we
toch weer mooi carbs omzeild
die dag.
Courgetti
puttanesca
En
ook de volgende dag wisten de carbs
ons niet te vinden. Ik maakte iets puttanesca-achtig, maar met tonijn en
spaghetti gemaakt van courgette. Lekker koken uit de voorraadkast, dit!
Spaghetti all’Amatriciana
Hoppa,
al eventjes een favorietje in dit huis.
Avocadopasta (veggie)
En
deze pasta is dat nog veel langer. Deze keer deed ik er nog olijven en mozzarellabolletjes
onder.
Visschotel
Dit
ziet er niet uit op de foto, maar het was wel lekker! Dit gerecht is ontstaan
doordat ik heel veel zin had in rauw witloof.
In
mijn hoofd klinkt dat logisch, ja.
Aziatisch
stoofvlees met kokosrijst
Omdat
stoofvlees niet altijd Vlaams hoeft te zijn! Op dit recept moet je zeker eens klikken,
voor de kokosrijst alleen al.
Parmigiana di
Melanzane (veggie)
Wat kan ik hier nog over zeggen? Als je me al langer volgt, weet je dat Parmigiana een belangrijke plaats in ons hart heeft. Met stip op nummer 1 hetgene wat ik al het vaakst heb
gemaakt sinds ik samenwoon met m’n vriend.
Al
deed ik het deze keer wel ietsje anders. Ik deed de basilicum en Parmezaan met
wat olijfolie in de blender en voegde hier en daar tussen de laagjes wat van
die ‘pesto’ toe. Deze keer geen basilicum door de tomatensaus en geen Parmezaan
bovenop dus. Wat mij betreft nóg lekkerder op deze manier, aangezien de smaak
van de Parmezaan dan meer in het hele gerecht zit verweven.
Worteltjes&erwtjes,
cordon bleu en puree
Af
en toe een groente-vlees-patatjesmaaltijd moet kunnen. Maar nu is het wel weer
genoeg geweest voor minstens een maand hoor!
Pizza met
auberginekaviaar
Lang
leve de aubergine, de mooiste aller groenten! Yum, dit hoor! Heel yum.
Ik zie die pasta met druiven hier regelmatig passeren. In mijn hoofd is dat een vreemde combo. Maar misschien moet ik het toch eens proberen...
BeantwoordenVerwijderenZéker doen! I promise you good things!
Verwijderen