Doorgaan naar hoofdcontent

Week 25: aMuse's courgiatelle- tagliagette-dilemma

Geïnspireerd op dit recept van ‘Een lepeltje lekkers’ maakte ik deze week een zalig zomerse salade met courgettelinten. Later deze week deel ik ook mijn recept. Eerst nog beslissen op ik het courgiatellesalade of tagliagettesalade zal noemen. Of ik kan natuurlijk ook gewoon normaal doen en het gerecht salade van courgettelinten noemen. Decisions, decisions…

Wat vind jij de leukste naam?


Bruschetta (veggie)


De laatste tijd kook ik veel minder vaak veggie dan ik zou willen. Dit was de enige vegetarische dag van de week. Ik denk dat mijn ‘probleem’ is dat ik al zoveel verschillende veggie toppertjes heb gemaakt en gedeeld dat m’n inspiratie (hopelijk tijdelijk!) een beetje op is…

Wat is jouw favoriete vegetarische gerecht?

Salade van courgettelinten


Binnenkort op de blog, dus. Geweldig in zijn eenvoud, dit.

Goulash met rösti


Mijn recept voor goulash vind je hier. Ik wilde eens rösti in het wafelijzer proberen te maken. Dat was helaas geen succes. Goed qua smaak, maar de patatjes en uitjes wilden jammer genoeg maar geen geheel vormen!

Sushipasta met tonijn


De smaak van sushi in een pasta, wat een heerlijkheid!

Pasta met asperges en kip


Ik had nog twee pakjes asperges in de diepvriezer liggen en ik wil die absoluut op hebben voor het juli is. Eentje verdween deze week dus al in onze buik. Variëren met asperges wordt steeds meer een uitdaging, aangezien er al zes aspergerecepten op m’n blog staan, maar het is toch weer mooi gelukt. Niet zo fotogeniek, maar wel super lekker, dit! Zal ik het recept bloggen?

PS Gelukkige verjaardag, Haaike! Je hebt een goede dag uitgekozen, vandaag zou ook mijn liefste bolletje wol verjaren.

Reacties

  1. Oh, ik sta helemaal achter met blogs lezen, maar wat een leuke verrassing, die PS!! Zo lief dat je er aan gedacht hebt :-)
    Nog een late gelukkige verjaardag ook aan Pamplemousse, ook al is ze er niet meer (op 12 augustus "vier" ik nog altijd een beetje de verjaardag van ons hondje, waar vier jaar geleden het ondenkbare mee gebeurde).

    En euhm, meer aspergerecepten zijn wat mij betreft altijd welkom ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi, ik dacht het al wel met je eerste werkweek en al. Die datum kan ik ieder geval nooit vergeten. Vijf dagen na haar zeventiende verjaardag is ze gestorven. Deze periode is voor mij dus altijd een beetje emotioneel. :-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.