Doorgaan naar hoofdcontent

Week 25: aMuse's courgiatelle- tagliagette-dilemma

Geïnspireerd op dit recept van ‘Een lepeltje lekkers’ maakte ik deze week een zalig zomerse salade met courgettelinten. Later deze week deel ik ook mijn recept. Eerst nog beslissen op ik het courgiatellesalade of tagliagettesalade zal noemen. Of ik kan natuurlijk ook gewoon normaal doen en het gerecht salade van courgettelinten noemen. Decisions, decisions…

Wat vind jij de leukste naam?


Bruschetta (veggie)


De laatste tijd kook ik veel minder vaak veggie dan ik zou willen. Dit was de enige vegetarische dag van de week. Ik denk dat mijn ‘probleem’ is dat ik al zoveel verschillende veggie toppertjes heb gemaakt en gedeeld dat m’n inspiratie (hopelijk tijdelijk!) een beetje op is…

Wat is jouw favoriete vegetarische gerecht?

Salade van courgettelinten


Binnenkort op de blog, dus. Geweldig in zijn eenvoud, dit.

Goulash met rösti


Mijn recept voor goulash vind je hier. Ik wilde eens rösti in het wafelijzer proberen te maken. Dat was helaas geen succes. Goed qua smaak, maar de patatjes en uitjes wilden jammer genoeg maar geen geheel vormen!

Sushipasta met tonijn


De smaak van sushi in een pasta, wat een heerlijkheid!

Pasta met asperges en kip


Ik had nog twee pakjes asperges in de diepvriezer liggen en ik wil die absoluut op hebben voor het juli is. Eentje verdween deze week dus al in onze buik. Variëren met asperges wordt steeds meer een uitdaging, aangezien er al zes aspergerecepten op m’n blog staan, maar het is toch weer mooi gelukt. Niet zo fotogeniek, maar wel super lekker, dit! Zal ik het recept bloggen?

PS Gelukkige verjaardag, Haaike! Je hebt een goede dag uitgekozen, vandaag zou ook mijn liefste bolletje wol verjaren.

Reacties

  1. Oh, ik sta helemaal achter met blogs lezen, maar wat een leuke verrassing, die PS!! Zo lief dat je er aan gedacht hebt :-)
    Nog een late gelukkige verjaardag ook aan Pamplemousse, ook al is ze er niet meer (op 12 augustus "vier" ik nog altijd een beetje de verjaardag van ons hondje, waar vier jaar geleden het ondenkbare mee gebeurde).

    En euhm, meer aspergerecepten zijn wat mij betreft altijd welkom ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi, ik dacht het al wel met je eerste werkweek en al. Die datum kan ik ieder geval nooit vergeten. Vijf dagen na haar zeventiende verjaardag is ze gestorven. Deze periode is voor mij dus altijd een beetje emotioneel. :-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri