Doorgaan naar hoofdcontent

Currently {2015/3} (Psst: ik ben leerkracht Frans!)

In mijn vorige Currently-blogpost gaf ik aan dat de grootste verandering was dat ik toen bijna echt leerkracht Nederlands, Engels en Frans was. Wel, nu kan ik die ‘bijna’ eraf laten. Ik ben gewoon echt leerkracht Nederlands, Engels en Frans. Maar écht, hé.

Meer nog, ik ben sinds gisteren zelfs zeker dat ik vanaf september ook als leerkracht aan de slag kan!

Excited about: mijn allereerste opdracht als leerkracht! Ik ben sinds gisteren geen stagiaire of interim meer, maar gewoon een heuse leerkracht. Volgend schooljaar geef ik voltijds Frans in St. Ursula in Lier. De school waar ik oud-leerling ben. De school waar de directeur de huidige Leraar van het Jaar is. De school die op amper vijf minuten wandelen van mijn voordeur ligt. #whaaa

Discovering: de Jawbone UP. Eindelijk heb ik hem om mijn pols: de fancy shmancy stappenteller Jawbone UP. Ik wilde hem al héél lang, maar overal las ik dat hij niet compatibel was met mijn huidige smartphone: de Samsung Galaxy S3 mini. Omdat mijn smartphone na 2,5 jaar toch dringend aan vervanging toe is, besloot ik de UP nu eindelijk te bestellen en dan ook uit te kijken naar een nieuwe gsm. Voorbarig, zo blijkt, want in tegenstelling tot wat Jawbone zelf op hun site schrijft, werkt de app gewoon perfect op mijn gsm. Ik stel de aankoop van een nieuwe smartphone dus nog eventjes uit – misschien tot na mijn eerste leerkrachtenwedde is gestort – en speel in tussentijd naar hartenlust met alle functies van de UP!


Looking forward to: onze vakanties. Volgende week staat er een weekendje Sedan met de nonkel en tante van m’n vriend op de planning en vlak daarna vertrekken we met z’n tweetjes voor zes dagen naar Berlijn! Alle tips zijn welkom! Ga jij nog op reis dit jaar?

Watching: quasi elke etappe van de Tour de France. Voor het eerst sinds jaren heb ik weer zomervakantie én zijn we niet op reis in juli, en ik geniet er met volle teugen van! Peter Sagan mag van mij het groen winnen. Wat de bolletjestrui en het geel betreft, heb ik (nog) geen uitgesproken voorkeur. Al hoop ik wel dat het nog véél spannender wordt dan het nu is voor het geel… En verder zou een Belgische ritwinnaar mij uiteraard ook heel gelukkig maken.


Working on: amuserouge.be! Mijn eigen domein, hosting en thema zijn al aangekocht. Nu mij nog een weg zien te banen door de HTML-wildernis…

Wanting: een e-reader. Dat ik er weldra een ga kopen, staat al vast. Ik twijfel alleen nog tussen een Tolino Shine en een Kobo Aura. Omdat beide e-readers mij zo gelijkaardig lijken, weet ik compleet niet op basis waarvan ik de knoop moet doorhakken. HELP!

Misschien vind je dit ook leuk

Reacties

 1. Hoera voor de job! En hoera voor het eigen domein! Ben benieuwd naar je nieuwe blog :-). Succes met alles uitzoeken, ooit waag ik me daar ook eens aan... (Tip: als je zou overstappen naar Wordpress heeft Kathleen van Verbeelding superhandige blogposts geschreven!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik ga inderdaad overstappen naar Wordpress. M'n vriend en ik (of eigenlijk voor m'n vriend) zijn momenteel volop aan 't knoeien met de lay-out. Vandaar ook dat het hier even wat stiller is...

   Verwijderen
 2. Een dikke proficiat met je job!!
  Wat die e-reader betreft, ik kocht vorig jaar de Kobo Aura HD en ben er enorm tevreden van. Tolino is mij niet meteen bekend, maar wat ik belangrijk vond is een grote bibliotheek waar je kan aankopen (wat bij Kobo geen probleem is), en een merk dat toch niet meteen zal doodbloeden binnen de e-readers (kwestie dat de software updates blijft krijgen, en ik boeken kan blijven kopen in de bibliotheek). Alvast enorm tevreden van Kobo...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt!

   Dat vind ik inderdaad ook belangrijk aan een e-reader. Ik weet dat je met Kindle beperkt bent tot Amazon, vandaar dat die voor mij al afviel. Tolino is van Standaard Boekhandel. Maar daar verzekerden ze mij dat je met een Tolino vanop eender welke site boeken kan aankopen.

   Is dat met een Kobo ook het geval? Kan je daarmee bijvoorbeeld ook boeken aankopen op de website van Standaard Boekhandel? En weet jij toevallig ook of je al je aangekochte boeken kan overzetten op een andere e-reader of geldt dat enkel voor de boeken die je hebt aangekocht via Bol?

   Verwijderen
 3. Proficiat met het diploma, en de nieuwe job!
  Ik ben al een tijdje heel grote Tolino-fan...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt!

   Ik heb uiteindelijk ook een Tolino gekocht, voornamelijk omdat ik al jaren heel tevreden ben van de service van 'mijn' Standaard Boekhandel. :-)

   Verwijderen
 4. Waaw, ben superblij voor jou! Een diploma én meteen een job, die dan nog eens geweldig klinkt ook! Ik ben wel benieuwd of het in het begin niet een beetje bizar gaat zijn om sommige van je eigen leerkrachten van vroeger plots als collega te hebben.
  Ook hoeraatjes voor de Belgische ritwinnaar die we ondertussen hebben! Wel grappig, had in jou niet echt een Tour-kijkster gezien, geen idee waarom :-)

  En btw, ik heb je bij Verbeelding genomineerd voor haar give-away: http://verbeelding.org/2015/07/27/meststoffen-voor-jouw-blog-giveaway-time. Hopelijk vind je dat ok? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry voor m'n late reactie. Ik heb een vrij internetloze reis achter de rug. :-)

   Het lijkt mij inderdaad ook bizar om leerkrachten die je vroeger met 'meneer X' of 'mevrouw X' aansprak plots met de voornaam te mogen/moeten aanspreken. Hopelijk went dat snel. :-)

   Ik snap wel dat je in mij niet meteen een Tour-kijkster had gezien. Ik ben op zich totaal niet sportief. Wielrennen is ook de enige sport waarin ik geïnteresseerd ben. Misschien omdat ik opgegroeid ben zonder auto en tot vorig jaar zelf zowat alles met de fiets moest doen of zo. Geen idee. :-)

   Dat van die nominatie vind ik uiteraard oké. Meer dan oké zelf, ik vind het super leuk en ben helemaal vereerd dat je mij hebt uitgekozen! Echt waar! :-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…