Doorgaan naar hoofdcontent

Currently {2015/3} (Psst: ik ben leerkracht Frans!)

In mijn vorige Currently-blogpost gaf ik aan dat de grootste verandering was dat ik toen bijna echt leerkracht Nederlands, Engels en Frans was. Wel, nu kan ik die ‘bijna’ eraf laten. Ik ben gewoon echt leerkracht Nederlands, Engels en Frans. Maar écht, hé.

Meer nog, ik ben sinds gisteren zelfs zeker dat ik vanaf september ook als leerkracht aan de slag kan!

Excited about: mijn allereerste opdracht als leerkracht! Ik ben sinds gisteren geen stagiaire of interim meer, maar gewoon een heuse leerkracht. Volgend schooljaar geef ik voltijds Frans in St. Ursula in Lier. De school waar ik oud-leerling ben. De school waar de directeur de huidige Leraar van het Jaar is. De school die op amper vijf minuten wandelen van mijn voordeur ligt. #whaaa

Discovering: de Jawbone UP. Eindelijk heb ik hem om mijn pols: de fancy shmancy stappenteller Jawbone UP. Ik wilde hem al héél lang, maar overal las ik dat hij niet compatibel was met mijn huidige smartphone: de Samsung Galaxy S3 mini. Omdat mijn smartphone na 2,5 jaar toch dringend aan vervanging toe is, besloot ik de UP nu eindelijk te bestellen en dan ook uit te kijken naar een nieuwe gsm. Voorbarig, zo blijkt, want in tegenstelling tot wat Jawbone zelf op hun site schrijft, werkt de app gewoon perfect op mijn gsm. Ik stel de aankoop van een nieuwe smartphone dus nog eventjes uit – misschien tot na mijn eerste leerkrachtenwedde is gestort – en speel in tussentijd naar hartenlust met alle functies van de UP!


Looking forward to: onze vakanties. Volgende week staat er een weekendje Sedan met de nonkel en tante van m’n vriend op de planning en vlak daarna vertrekken we met z’n tweetjes voor zes dagen naar Berlijn! Alle tips zijn welkom! Ga jij nog op reis dit jaar?

Watching: quasi elke etappe van de Tour de France. Voor het eerst sinds jaren heb ik weer zomervakantie én zijn we niet op reis in juli, en ik geniet er met volle teugen van! Peter Sagan mag van mij het groen winnen. Wat de bolletjestrui en het geel betreft, heb ik (nog) geen uitgesproken voorkeur. Al hoop ik wel dat het nog véél spannender wordt dan het nu is voor het geel… En verder zou een Belgische ritwinnaar mij uiteraard ook heel gelukkig maken.


Working on: amuserouge.be! Mijn eigen domein, hosting en thema zijn al aangekocht. Nu mij nog een weg zien te banen door de HTML-wildernis…

Wanting: een e-reader. Dat ik er weldra een ga kopen, staat al vast. Ik twijfel alleen nog tussen een Tolino Shine en een Kobo Aura. Omdat beide e-readers mij zo gelijkaardig lijken, weet ik compleet niet op basis waarvan ik de knoop moet doorhakken. HELP!

Misschien vind je dit ook leuk

Reacties

  1. Hoera voor de job! En hoera voor het eigen domein! Ben benieuwd naar je nieuwe blog :-). Succes met alles uitzoeken, ooit waag ik me daar ook eens aan... (Tip: als je zou overstappen naar Wordpress heeft Kathleen van Verbeelding superhandige blogposts geschreven!)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Ik ga inderdaad overstappen naar Wordpress. M'n vriend en ik (of eigenlijk voor m'n vriend) zijn momenteel volop aan 't knoeien met de lay-out. Vandaar ook dat het hier even wat stiller is...

      Verwijderen
  2. Een dikke proficiat met je job!!
    Wat die e-reader betreft, ik kocht vorig jaar de Kobo Aura HD en ben er enorm tevreden van. Tolino is mij niet meteen bekend, maar wat ik belangrijk vond is een grote bibliotheek waar je kan aankopen (wat bij Kobo geen probleem is), en een merk dat toch niet meteen zal doodbloeden binnen de e-readers (kwestie dat de software updates blijft krijgen, en ik boeken kan blijven kopen in de bibliotheek). Alvast enorm tevreden van Kobo...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt!

      Dat vind ik inderdaad ook belangrijk aan een e-reader. Ik weet dat je met Kindle beperkt bent tot Amazon, vandaar dat die voor mij al afviel. Tolino is van Standaard Boekhandel. Maar daar verzekerden ze mij dat je met een Tolino vanop eender welke site boeken kan aankopen.

      Is dat met een Kobo ook het geval? Kan je daarmee bijvoorbeeld ook boeken aankopen op de website van Standaard Boekhandel? En weet jij toevallig ook of je al je aangekochte boeken kan overzetten op een andere e-reader of geldt dat enkel voor de boeken die je hebt aangekocht via Bol?

      Verwijderen
  3. Proficiat met het diploma, en de nieuwe job!
    Ik ben al een tijdje heel grote Tolino-fan...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt!

      Ik heb uiteindelijk ook een Tolino gekocht, voornamelijk omdat ik al jaren heel tevreden ben van de service van 'mijn' Standaard Boekhandel. :-)

      Verwijderen
  4. Waaw, ben superblij voor jou! Een diploma én meteen een job, die dan nog eens geweldig klinkt ook! Ik ben wel benieuwd of het in het begin niet een beetje bizar gaat zijn om sommige van je eigen leerkrachten van vroeger plots als collega te hebben.
    Ook hoeraatjes voor de Belgische ritwinnaar die we ondertussen hebben! Wel grappig, had in jou niet echt een Tour-kijkster gezien, geen idee waarom :-)

    En btw, ik heb je bij Verbeelding genomineerd voor haar give-away: http://verbeelding.org/2015/07/27/meststoffen-voor-jouw-blog-giveaway-time. Hopelijk vind je dat ok? :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sorry voor m'n late reactie. Ik heb een vrij internetloze reis achter de rug. :-)

      Het lijkt mij inderdaad ook bizar om leerkrachten die je vroeger met 'meneer X' of 'mevrouw X' aansprak plots met de voornaam te mogen/moeten aanspreken. Hopelijk went dat snel. :-)

      Ik snap wel dat je in mij niet meteen een Tour-kijkster had gezien. Ik ben op zich totaal niet sportief. Wielrennen is ook de enige sport waarin ik geïnteresseerd ben. Misschien omdat ik opgegroeid ben zonder auto en tot vorig jaar zelf zowat alles met de fiets moest doen of zo. Geen idee. :-)

      Dat van die nominatie vind ik uiteraard oké. Meer dan oké zelf, ik vind het super leuk en ben helemaal vereerd dat je mij hebt uitgekozen! Echt waar! :-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri