Doorgaan naar hoofdcontent

Week 28: anders dan anders

Het wordt steeds moeilijker om een overlappend thema te bedenken als titel voor de weekmenu’s. Waarom ‘anders dan anders’? Omdat ik in plaats van kippengehakt te kopen het zelf maakte, omdat ik vol-au-vent maakte in risottovorm en omdat ik zelf ketchup maakte from scratch… Anders dan anders dus. Kijk mee!


Aardappelsla met asperges


Vorige week riep ik al dat we de laatste asperges van dit jaar nu echt wel op hadden, maar dat was zonder mijn moeder gerekend. Haar diepvriezer ligt nog vol en zij gaf ons dus maar wat graag nog een pakje mee. Ik maakte een lenteachtige aardappelsla op een hete zomerdag. En dat ’t smaakte!

Snelle spaghetti met zelfgemaakt kippengehakt


Een spaghetti die in tien minuten op tafel staat, met zelfgemaakt gehakt dat een pak gezonder is dan het gehakt dat je in de winkel koopt. Wat daaraan is nu niet ideaal?

Tagliatelle met zalmsaus


Een superlekkere versie van pasta met zalm! Ik krijg er zelf alweer zin in als ik de foto zie.

Chocolade bananenbrood


Enkele overrijpe bananen smeekten om verwerkt te worden in een gezonde snack. Ik maakte de basisversie van mijn bananenbrood, maar voegde enkele eetlepels ongezoet cacaopoeder toe, voor een onvervalste chocoladesmaak. Yuhuum!

Vol-au-ventrisotto


Dit wilde ik al lang eens maken, maar vond ik niet echt geschikt voor de hete dagen van de afgelopen tijd. Afgelopen week hadden we helaas/gelukkig (schrap zelf maar wat voor jou niet past) weer enkele koelere, zelfs regenachtige zomerdagen. Risottoweer dus. Het ziet er absoluut niet zo uit, maar hoe lekker deze versie, zeg!

Spaghetti met zelfgemaakte ketchup (veggie)


Ik hou van ketchup! Ik voeg het graag toe aan tomatensauzen voor een zoete toets. Maar pasta met enkel ketchup gaat mij als voedingsconsulente een stapje te ver. Totdat ik deze zelfgemaakte versie ontdekte, tenminste. Sowieso een pak gezonder dan gewone ketchup en je maakt hem zo zoet, pittig of kruidig als je zelf wil. Ideaal!

Reacties

  1. Komt er ook een recept van het zelfgemaakte gehakt? Ben ik heel benieuwd naar, want het gehakt hier in Zwitserland is niet echt super te noemen, dus als dat beter kan, graag! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb gewoon een kippenfilet in de blender gedaan en afgekruid. In dit geval met een mix van provençaalse kruiden en spaghettikruiden, maar je kan uiteraard eender wat gebruiken. Een recept kan je dat dus niet echt noemen. ;-)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.