Het wordt steeds
moeilijker om een overlappend thema te bedenken als titel voor de weekmenu’s. Waarom
‘anders dan anders’? Omdat ik in plaats van kippengehakt te kopen het zelf
maakte, omdat ik vol-au-vent maakte in risottovorm en omdat ik zelf ketchup
maakte from scratch… Anders dan
anders dus. Kijk mee!
Aardappelsla met asperges
Vorige week riep ik al dat we de
laatste asperges van dit jaar nu echt wel op hadden, maar dat was zonder mijn
moeder gerekend. Haar diepvriezer ligt nog vol en zij gaf ons dus maar wat graag nog een pakje mee. Ik maakte een lenteachtige aardappelsla op een
hete zomerdag. En dat ’t smaakte!
Snelle spaghetti met zelfgemaakt kippengehakt
Een spaghetti die in tien minuten op
tafel staat, met zelfgemaakt gehakt dat een pak gezonder is dan het gehakt dat
je in de winkel koopt. Wat daaraan is nu niet ideaal?
Tagliatelle met
zalmsaus
Een
superlekkere versie van pasta met zalm! Ik krijg er zelf alweer zin in als ik
de foto zie.
Chocolade
bananenbrood
Enkele
overrijpe bananen smeekten om verwerkt te worden in een gezonde snack. Ik
maakte de basisversie van mijn bananenbrood, maar voegde enkele eetlepels
ongezoet cacaopoeder toe, voor een onvervalste chocoladesmaak. Yuhuum!
Vol-au-ventrisotto
Dit
wilde ik al lang eens maken, maar vond ik niet echt geschikt voor de hete dagen
van de afgelopen tijd. Afgelopen week hadden we helaas/gelukkig (schrap zelf
maar wat voor jou niet past) weer enkele koelere, zelfs regenachtige
zomerdagen. Risottoweer dus. Het ziet er absoluut niet zo uit, maar hoe lekker
deze versie, zeg!
Spaghetti met
zelfgemaakte ketchup (veggie)
Ik
hou van ketchup! Ik voeg het graag toe aan tomatensauzen voor een zoete toets.
Maar pasta met enkel ketchup gaat mij als voedingsconsulente een stapje te ver.
Totdat ik deze zelfgemaakte versie ontdekte, tenminste. Sowieso een pak
gezonder dan gewone ketchup en je maakt hem zo zoet, pittig of kruidig als je
zelf wil. Ideaal!
Komt er ook een recept van het zelfgemaakte gehakt? Ben ik heel benieuwd naar, want het gehakt hier in Zwitserland is niet echt super te noemen, dus als dat beter kan, graag! :-)
BeantwoordenVerwijderenIk heb gewoon een kippenfilet in de blender gedaan en afgekruid. In dit geval met een mix van provençaalse kruiden en spaghettikruiden, maar je kan uiteraard eender wat gebruiken. Een recept kan je dat dus niet echt noemen. ;-)
Verwijderen