Het is net weer een beetje uit met de pret, maar toen we pas terug waren van Berlijn, deden de Belgische temperaturen goed hun best om onze vakantieheimwee wat te beperken. De afgelopen twee weken ging ik dan ook aan de slag met zomergroenten in alle kleuren van de regenboog, die zorgden voor smaakexplosies op ons bord en nu voor een kleurexplosie op mijn blog.
Omdat ik het een beetje gek vond om er een aparte blogpost aan te wijden, laat ik je in de introductie van dit bericht ook even weten dat aMuse Rouge nu ook een Facebookpagina heeft, waarvan de naam – tot grote frustratie van de perfectionist in mij – met een hoofdletter moest beginnen van Facebook. ‘Amuse Rouge’ dus. Ga jij ze liken? #prettypleasewithacherryontop
Omdat ik het een beetje gek vond om er een aparte blogpost aan te wijden, laat ik je in de introductie van dit bericht ook even weten dat aMuse Rouge nu ook een Facebookpagina heeft, waarvan de naam – tot grote frustratie van de perfectionist in mij – met een hoofdletter moest beginnen van Facebook. ‘Amuse Rouge’ dus. Ga jij ze liken? #prettypleasewithacherryontop
Pasta Parmigiana
(veggie)
Als
het nog uitleg behoeft waarom hier zo vaak something-Parmigiana
op het menu staat, dan heb je ’t duidelijk nog niet geprobeerd. #shameonyou
Zoete
aardappelsoep & wrap met olijventapenade (veggie)
Soms
heb je niet zoveel zin om uitgebreid te koken of te eten. En dan is iets als
dit gewoon prima. Zo raakt onze voorraadkast meteen ook weer wat minder vol.
Minestronesalade
met tomatendressing
Een
beetje een gedeconstrueerde minestrone. Dankzij dit gerecht kwam ik erachter
dat ik best wel fan ben van kidneybonen in een salade.
Oosterse
bulgursalade met zalm
Ook
de volgende dag stond er een salade op het menu. Deze keer nam ik bulgur als
basis, omdat het weer eens wat anders is én omdat het gewoon heel erg lekker
is. Eet jij weleens bulgur?
Noedels met kip en
cashewsaus
Dit
ziet er niet zo smakelijk uit (vandaar dat ik het ook niet zo ingezoomd toon),
maar geloof me: cashewnoten zijn altijd een goed idee. Ik moet alleen nog een
beetje werken aan de structuur van dit gerecht…
Ontbijtwrap
(veggie)
Oké,
stiekem at ik dit gewoon als lunch, omdat ik echt geen 24 uur zonder mijn havermoutontbijtje kan, maar als je houdt van hartig in de ochtend is dit een goed idee. Omdat hiervoor een aparte receptpost uitschrijven belachelijk zou
zijn, geef ik ‘recept’ rechtstreeks mee. Heb je drie seconden? Verwarm een tortillawrap
in een pan, prak een avocado en bak een spiegelei. Leg alles op elkaar en kruid
met peper & zout.
De
gezonde vetten in de avocado en de proteïnen in het ei zorgen er bovendien voor
dat je maag zeker een paar uur tevreden blijft.
Tagliatelle Carbonara
Ah, Carbonara, de
lekkerste manier om ‘inkoopdag’ nog eventjes uit te stellen …
Quinoapannenkoek
(uiteraard veggie)
Dit
klinkt heel ingewikkeld, maar eigenlijk gebruikte ik gewoon hét basisrecept
voor pannenkoeken (250 g bloem, 0,5 l melk, 2 eieren), waarbij ik quinoameel gebruikte als bloem (o.a. te koop via Slim Concept in Lier).
Balletjes in
tomatensaus met puree
Hier
kreeg ik zin in toen ik het zo’n week geleden voorbij zag komen op het Instagram-account van Lieve. En dat ’t gesmaakt heeft!
Knoflookspaghetti
(veggie)
Eenvoud
siert soms. Een romige ‘one pot pasta’ die weinig ingrediënten nodig had om
bijzonder smaakvol uit te draaien.
Hummus à l’aMuse
Geïnspireerd
op mijn laatste maaltijd in Berlijn, maakte ik hummus-met-vanalles-bij als
hoofdgerecht. Leuk idee waarmee je véél kan afwisselen!
Quinoasalade met
makreel en dadels
Een
vriendin van mij app’te vorige week een foto van haar allereerste quinoapoging ooit.
Dat deed mij eraan denken dat ik daar ook dringend nog eens mee moest
experimenteren. En omdat ik niet vies ben van gewaagde combinaties deed ik dat
maar ineens onder het motto: ‘hoe vreemder, hoe liever’!
Japans
varkenshaasje
Hoppa!
Wàt een topper om dit overzicht mee af te sluiten. Had ik maar een portie of 37
extra gemaakt…
In de loop van deze week komen
er drie uitgeschreven recepten online. Op welke hoop jij?
Mmm! Ik ben benieuwd naar het recept van de zoete aardappelsoep :-)
BeantwoordenVerwijderen