Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 32-33: summer is my favourite colour
(PS: Like mijn blog op Facebook!)

Het is net weer een beetje uit met de pret, maar toen we pas terug waren van Berlijn, deden de Belgische temperaturen goed hun best om onze vakantieheimwee wat te beperken. De afgelopen twee weken ging ik dan ook aan de slag met zomergroenten in alle kleuren van de regenboog, die zorgden voor smaakexplosies op ons bord en nu voor een kleurexplosie op mijn blog.

Omdat ik het een beetje gek vond om er een aparte blogpost aan te wijden, laat ik je in de introductie van dit bericht ook even weten dat aMuse Rouge nu ook een Facebookpagina heeft, waarvan de naam – tot grote frustratie van de perfectionist in mij – met een hoofdletter moest beginnen van Facebook. ‘Amuse Rouge’ dus. Ga jij ze liken? #prettypleasewithacherryontop

Pasta Parmigiana (veggie)
Als het nog uitleg behoeft waarom hier zo vaak something-Parmigiana op het menu staat, dan heb je ’t duidelijk nog niet geprobeerd. #shameonyou

Zoete aardappelsoep & wrap met olijventapenade (veggie)
Soms heb je niet zoveel zin om uitgebreid te koken of te eten. En dan is iets als dit gewoon prima. Zo raakt onze voorraadkast meteen ook weer wat minder vol.

Minestronesalade met tomatendressing
Een beetje een gedeconstrueerde minestrone. Dankzij dit gerecht kwam ik erachter dat ik best wel fan ben van kidneybonen in een salade.

Oosterse bulgursalade met zalm
Ook de volgende dag stond er een salade op het menu. Deze keer nam ik bulgur als basis, omdat het weer eens wat anders is én omdat het gewoon heel erg lekker is. Eet jij weleens bulgur?

Noedels met kip en cashewsaus
Dit ziet er niet zo smakelijk uit (vandaar dat ik het ook niet zo ingezoomd toon), maar geloof me: cashewnoten zijn altijd een goed idee. Ik moet alleen nog een beetje werken aan de structuur van dit gerecht…

Ontbijtwrap (veggie)
Oké, stiekem at ik dit gewoon als lunch, omdat ik echt geen 24 uur zonder mijn havermoutontbijtje kan, maar als je houdt van hartig in de ochtend is dit een goed idee. Omdat hiervoor een aparte receptpost uitschrijven belachelijk zou zijn, geef ik ‘recept’ rechtstreeks mee. Heb je drie seconden? Verwarm een tortillawrap in een pan, prak een avocado en bak een spiegelei. Leg alles op elkaar en kruid met peper & zout.

De gezonde vetten in de avocado en de proteïnen in het ei zorgen er bovendien voor dat je maag zeker een paar uur tevreden blijft.

Tagliatelle Carbonara
Ah, Carbonara, de lekkerste manier om ‘inkoopdag’ nog eventjes uit te stellen

Quinoapannenkoek (uiteraard veggie)
Dit klinkt heel ingewikkeld, maar eigenlijk gebruikte ik gewoon hét basisrecept voor pannenkoeken (250 g bloem, 0,5 l melk, 2 eieren), waarbij ik quinoameel gebruikte als bloem (o.a. te koop via Slim Concept in Lier).

Quinoameel maakt pannenkoeken niet alleen gezonder (als je die laag choco en bloemsuiker niet meetelt tenminste), maar ook veel vullender en vaster van structuur. Prima lunch op inkopen-uitsteldag.

Balletjes in tomatensaus met puree
Hier kreeg ik zin in toen ik het zo’n week geleden voorbij zag komen op het Instagram-account van Lieve. En dat ’t gesmaakt heeft!

Knoflookspaghetti (veggie)
Eenvoud siert soms. Een romige one pot pasta die weinig ingrediënten nodig had om bijzonder smaakvol uit te draaien.

Hummus à l’aMuse
Geïnspireerd op mijn laatste maaltijd in Berlijn, maakte ik hummus-met-vanalles-bij als hoofdgerecht. Leuk idee waarmee je véél kan afwisselen!

Quinoasalade met makreel en dadels
Een vriendin van mij appte vorige week een foto van haar allereerste quinoapoging ooit. Dat deed mij eraan denken dat ik daar ook dringend nog eens mee moest experimenteren. En omdat ik niet vies ben van gewaagde combinaties deed ik dat maar ineens onder het motto: ‘hoe vreemder, hoe liever’!

Japans varkenshaasje
Hoppa! Wàt een topper om dit overzicht mee af te sluiten. Had ik maar een portie of 37 extra gemaakt…

In de loop van deze week komen er drie uitgeschreven recepten online. Op welke hoop jij?

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…