Doorgaan naar hoofdcontent

aMuse Rouge zoekt evenwicht

Sinds 1 september ben ik aan het lesgeven in de beste school van Vlaanderen. Echt waar, mijn vorige job vaarwel zeggen en in het onbekende springen door een lerarenopleiding te gaan volgen: only like the best decision EVAH!

De verhalen van mensen die op maandag even blij zijn als op vrijdag en de nieuwe werkweek welkom heten met een ochtendlied, ze bereikten mij ook wel, hoor. Maar ik dacht dat het mythes waren, of iets om anderen mee op stang te jagen. Maar ook ik ben nu één van die irritantelingen die misselijkmakend gelukkig zijn in hun job. Oké, ik spring nog net niet met de glimlach uit m’n bed (een ochtendmens zal ik ook nooit worden), maar ik wandel wél helemaal happy happy bubbly naar school.

De prijs voor zoveel geluk? Tijd. Terwijl ik vroeger meerdere uren van mijn dag kon vullen met bloggen, moet ik ze voorlopig allemaal besteden aan schoolwerk. Neem het van mij aan: dat van die 20 uur per week, dà’s pas een mythe!

Nu, ik klaag of zaag zeker niet. Het is mijn eerste jaar als leerkracht, ik heb meteen een voltijdse betrekking, ik sta in mijn eigen oude school en ik moet mijn best doen om 5 minuten onderweg te zijn. En had ik al gezegd dat leerkracht zijn de mooiste job van de wereld is?

Toch neemt dat niet weg dat mijn hart een beetje bloedt voor mijn blog. Gelukkig begin ik na twee weken stilaan wat verbetering te merken. Ik weet zeker dat ik tijdens de eerstkomende van de – ik zal het zelf maar zeggen – schandalig vele schoolvakanties een voorsprong kan opbouwen in mijn voorbereidingswerk zodat het voor jou opnieuw lijkt alsof koken en schrijven het enige is wat ik te doen heb.

Met deze blogpost ben ik toch al terug een beetje goed bezig. Hé, hé, hé?

Hier: wat inspiratiefoto’s voor het avondeten!
Reacties

 1. Zo leuk om te lezen dat je job geweldig is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk! Ik ben blij voor jou. Welke vakken geef je?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik ben leerkracht Nederlands, Engels en Frans, maar geef dit schooljaar enkel Frans. :-)

   Verwijderen
 3. Super dat het lesgeven je zo goed bevalt! Moet echt deugd doen als zo'n sprong in het onbekende ook echt zo goed of zelfs beter uitdraait als je op voorhand dacht!

  En euh, wij wachten wel hoor. Je hebt hier al zoveel recepten gepost dat ik bijvoorbeeld gerust nog een paar maanden kan teren daarop (wat niet wilt zeggen dat je zooo lang moet wegblijven, maar je weet wel... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…