Doorgaan naar hoofdcontent

Week 3-4: aMuse Rouge kocht een butternutpompoen

… en kon daar drie gerechten lang van alles mee doen! Ik heb de groente lang genegeerd en daarna heb ik lange tijd gedacht dat ze enkel goed was om soep van te maken. Maar na enkele gerechtjes van de afgelopen twee weken moet ik die mening volledig herzien.

Misschien heb je trouwens al gemerkt dat mijn tweeweekmenu’s bijna nooit 14 gerechten bevatten? Dat komt omdat Merlot op vrijdag, zaterdag en zondag vaak moet werken in een restaurant. Op die dagen eet hij dus daar. Zelf eet ik dan meestal een simpel slaatje, soep met een broodje of een overschotje uit de diepvries. Die dingen zie je niet voorbijkomen in mijn weekmenuposts.

Veggie pompoenlasagne met pistachepesto (veggie) – Dit is een smaakbom die volgende week op mijn blog ontploft! Kom dus snel nog maar eens piepen.

Witloof-appeltjescurry – Dit recept postte ik al eens. Het blijft een goe’ke!

Pasta met pompoen en salieboter (veggie) – Hoewel pompoen en salie algemeen bekend staan als een winning team vind ik andere kruiden (za’atar, kaneel, (gerookt) paprikapoeder, tijm, basilicum…) veel beter passen bij de herfstgroente bij uitstek. Dit gezegd zijnde: het was een hele lekkere pasta, maar hij zou naar mijn mening nóg beter zijn geweest met een ander kruid dan salie.

Spruitjespuree met spekjes en zalm – Ik had eens zin om te doen alsof het winter was. Af en toe moet ik gewoon ook eens patatjes op het menu zetten, anders vind je door de scheuten onze aardappelen niet meer.

Appel-venkelslaatje met gerookte zalm en scampi’s – Pretty nommings!

Appel-venkelslaatje met gerookte zalm en scampi’s – Nog een fotootje, gewoon omdat ik vrolijk word van de kleurtjes.

Tofu met groentjes en pindasaus (veggie) – Hiervan is Merlot niet echt fan, maar ik ben volledig gewonnen voor saus op basis van pindakaas! Ik heb het al twee keer gemaakt, telkens met iets andere ingrediënten. Helaas voor Merlot heb ik het gevoel dat ik dé perfecte combinaties en verhoudingen nog niet helemaal heb gevonden. Ik zal dus nog eens een poging moeten doen.

Kippengoulash – Een beetje zoals dit, maar dan met kip in plaats van rundstoofvlees. Ik maakte er een lekker fris komkommerslaatje met yoghurt bij (een soort van luie tzatziki).

Veggie pompoenlasagne met kokosmelk (veggie) – My god, ik ben goed met pompoen! Dit is een smaakbom die binnen 2 weekjes op mijn blog ontploft!

Reacties

  1. Prachtige foto's! Alles ziet er heerlijk uit! Doe je ook mee aan week twee van de Happy Challenge? Ik heb jou op mijn blog vermeld.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie. :-) Ook leuk dat je me op je blog vermeldt!

      Ik ben momenteel bezig met mijn tweede blogpost van de Happy Challenge. :-) Ik denk dat hij wel pas maandag online komt. Ben je al lid van de Facebookgroep? Daar kan je linken naar je eigen Happy Challenge-posts en kan je de andere blogsters hun stukjes ook lezen.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.