… en kon daar drie gerechten lang van
alles mee doen! Ik heb de groente lang genegeerd en daarna heb ik lange tijd
gedacht dat ze enkel goed was om soep van te maken. Maar na enkele gerechtjes
van de afgelopen twee weken moet ik die mening volledig herzien.
Misschien heb je trouwens al gemerkt dat
mijn tweeweekmenu’s bijna nooit 14 gerechten bevatten? Dat komt omdat Merlot op
vrijdag, zaterdag en zondag vaak moet werken in een restaurant. Op die dagen eet
hij dus daar. Zelf eet ik dan meestal een simpel slaatje, soep met een broodje
of een overschotje uit de diepvries. Die dingen zie je niet voorbijkomen in
mijn weekmenuposts.
Veggie pompoenlasagne met pistachepesto (veggie) – Dit is een smaakbom die volgende
week op mijn blog ontploft! Kom dus snel nog maar eens piepen.
Witloof-appeltjescurry – Dit recept postte ik al eens. Het blijft een goe’ke!
Pasta
met pompoen en salieboter (veggie) – Hoewel pompoen en salie algemeen bekend
staan als een winning team, vind
ik andere kruiden (za’atar, kaneel, (gerookt) paprikapoeder, tijm, basilicum…)
veel beter passen bij de herfstgroente bij uitstek. Dit gezegd zijnde: het
was een hele lekkere pasta, maar hij zou naar mijn mening nóg beter zijn
geweest met een ander kruid dan salie.
Spruitjespuree
met spekjes en zalm – Ik had eens zin om te doen alsof het winter was. Af en
toe moet ik gewoon ook eens patatjes op het menu zetten, anders vind je
door de scheuten onze aardappelen niet meer.
Appel-venkelslaatje
met gerookte zalm en scampi’s – Pretty nommings!
Appel-venkelslaatje
met gerookte zalm en scampi’s – Nog een fotootje, gewoon
omdat ik vrolijk word van de kleurtjes.
Tofu
met groentjes en pindasaus (veggie) – Hiervan is Merlot niet echt fan, maar ik
ben volledig gewonnen voor saus op basis van pindakaas! Ik heb het al twee
keer gemaakt, telkens met iets andere ingrediënten. Helaas voor Merlot heb
ik het gevoel dat ik dé perfecte combinaties en verhoudingen nog niet helemaal
heb gevonden. Ik zal dus nog eens een poging moeten doen.
Kippengoulash – Een beetje
zoals dit, maar
dan met kip in plaats van rundstoofvlees. Ik maakte er een lekker fris
komkommerslaatje met yoghurt bij (een soort van luie tzatziki).
Veggie
pompoenlasagne met kokosmelk (veggie) – My god, ik ben goed met pompoen! Dit
is een smaakbom die binnen 2 weekjes op mijn blog ontploft!
Prachtige foto's! Alles ziet er heerlijk uit! Doe je ook mee aan week twee van de Happy Challenge? Ik heb jou op mijn blog vermeld.
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor je reactie. :-) Ook leuk dat je me op je blog vermeldt!
VerwijderenIk ben momenteel bezig met mijn tweede blogpost van de Happy Challenge. :-) Ik denk dat hij wel pas maandag online komt. Ben je al lid van de Facebookgroep? Daar kan je linken naar je eigen Happy Challenge-posts en kan je de andere blogsters hun stukjes ook lezen.