Doorgaan naar hoofdcontent

Week 3-4: aMuse Rouge kocht een butternutpompoen

… en kon daar drie gerechten lang van alles mee doen! Ik heb de groente lang genegeerd en daarna heb ik lange tijd gedacht dat ze enkel goed was om soep van te maken. Maar na enkele gerechtjes van de afgelopen twee weken moet ik die mening volledig herzien.

Misschien heb je trouwens al gemerkt dat mijn tweeweekmenu’s bijna nooit 14 gerechten bevatten? Dat komt omdat Merlot op vrijdag, zaterdag en zondag vaak moet werken in een restaurant. Op die dagen eet hij dus daar. Zelf eet ik dan meestal een simpel slaatje, soep met een broodje of een overschotje uit de diepvries. Die dingen zie je niet voorbijkomen in mijn weekmenuposts.

Veggie pompoenlasagne met pistachepesto (veggie) – Dit is een smaakbom die volgende week op mijn blog ontploft! Kom dus snel nog maar eens piepen.

Witloof-appeltjescurry – Dit recept postte ik al eens. Het blijft een goe’ke!

Pasta met pompoen en salieboter (veggie) – Hoewel pompoen en salie algemeen bekend staan als een winning team vind ik andere kruiden (za’atar, kaneel, (gerookt) paprikapoeder, tijm, basilicum…) veel beter passen bij de herfstgroente bij uitstek. Dit gezegd zijnde: het was een hele lekkere pasta, maar hij zou naar mijn mening nóg beter zijn geweest met een ander kruid dan salie.

Spruitjespuree met spekjes en zalm – Ik had eens zin om te doen alsof het winter was. Af en toe moet ik gewoon ook eens patatjes op het menu zetten, anders vind je door de scheuten onze aardappelen niet meer.

Appel-venkelslaatje met gerookte zalm en scampi’s – Pretty nommings!

Appel-venkelslaatje met gerookte zalm en scampi’s – Nog een fotootje, gewoon omdat ik vrolijk word van de kleurtjes.

Tofu met groentjes en pindasaus (veggie) – Hiervan is Merlot niet echt fan, maar ik ben volledig gewonnen voor saus op basis van pindakaas! Ik heb het al twee keer gemaakt, telkens met iets andere ingrediënten. Helaas voor Merlot heb ik het gevoel dat ik dé perfecte combinaties en verhoudingen nog niet helemaal heb gevonden. Ik zal dus nog eens een poging moeten doen.

Kippengoulash – Een beetje zoals dit, maar dan met kip in plaats van rundstoofvlees. Ik maakte er een lekker fris komkommerslaatje met yoghurt bij (een soort van luie tzatziki).

Veggie pompoenlasagne met kokosmelk (veggie) – My god, ik ben goed met pompoen! Dit is een smaakbom die binnen 2 weekjes op mijn blog ontploft!

Reacties

  1. Prachtige foto's! Alles ziet er heerlijk uit! Doe je ook mee aan week twee van de Happy Challenge? Ik heb jou op mijn blog vermeld.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie. :-) Ook leuk dat je me op je blog vermeldt!

      Ik ben momenteel bezig met mijn tweede blogpost van de Happy Challenge. :-) Ik denk dat hij wel pas maandag online komt. Ben je al lid van de Facebookgroep? Daar kan je linken naar je eigen Happy Challenge-posts en kan je de andere blogsters hun stukjes ook lezen.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri