Doorgaan naar hoofdcontent

Pindasoep

Ik ben helemaal into pindakaas de laatste tijd. Dat het perfect past in hoofdgerechten bewees de gado gado al. En ook met een simpele soep kan pindakaas blijkbaar een klein wonder verrichten.


Wat heb je nodig?
  • 5 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 5 wortels
  • 2 geroosterde paprika’s (bokaal)
  • 1 potje tomatenpuree
  • 2 el pindakaas
  • 4 el zoete sojasaus (ketjap manis)
  • 1,5 l bouillon (Ik gebruikte 1,5 l water met 3 groentebouillonblokjes.)
  • Peper & zout
  • Olijfolie
Wat moet je doen?

1. Snipper de uien en snijd ze grof. Doe hetzelfde met de teentjes knoflook. Stoof de uien en look aan in wat olijfolie.

2. Schil de wortel en snijd ze in stukjes, doe ze bij de uien en de look. Snijd ook 2 geroosterde paprika’s uit een bokaal in  enkele stukken en doe ze bij in de pot. Kruid alles met peper en zout.

3. Laat de groenten enkele minuten stoven en doe er dan het potje tomatenpuree bij. Overgiet alles met de bouillon en voeg de pindakaas en ketjap manis toe.

4. Laat de soep 25-30 minuten koken voor je ze mixt. Werk ze eventueel af met wat geroosterde pinda’s.

Reacties

  1. Reacties
    1. Is het ook echt. De foto is wat wazig, waardoor ik eerst twijfelde of ik het wel zou bloggen. Maar is gewoon zó lekker dat ik het wel moest delen. En wanneer ik het nog eens maak, kan ik gewoon een nieuwe foto nemen natuurlijk. :-)

      Verwijderen
  2. mmm, ga ik zéker eens proberen!! Benieuwd….

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oei, mijn reactie verdween precies gewoon. Voor de zekerheid nog maar's :-)
    Maar dus: klinkt super lekker! Ga ik zeker ook's proberen, ben al héél benieuwd!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Jessie! Bedankt voor je reactie(s). Ik moest reacties eerst goedkeuren voor ze worden gepubliceerd, vandaar. :-) Laat het me zeker weten als je dit probeert (via Twitter, Instagram of nog een reactie op m'n blog), dat vind ik echt súper leuk! :-)

      Verwijderen
  4. Jij zou Ghana fantastisch vinden! Ik heb daar voor het eerst pindasoep gegeten en was er, vreemd genoeg, zot van. :) In hun stoofpotjes doen ze ook vaak pinda. Misschien moet ik eens wat receptjes vragen aan mijn gastmama. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is inderdaad strangely yummy! :-) Was de soep die je daar hebt gegeten gelijkaardig aan deze of gebruikten ze daar andere groenten of zo? :-)

      In die receptjes ben ik trouwens heel geïnteresseerd, zeker doen!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Wraps met aspergesla

Dit was voor ons het laatste aspergegerecht van dit seizoen. En weer eens eentje anders dan anders. Erg geschikt voor een warme zomerdag. Geniet er nog van!

Wat heb je nodig (2 personen)? 4 wraps½ pak (250 g) witte asperges½ komkommer200 g hesp3 eieren2 el mayonaise2 el Griekse yoghurtPeterselie, vers of diepvriesPeper & zoutWat moet je doen?
1. Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze daarna afkoelen in koud water.
2. Schil de asperges en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Kook de aspergeplakjes beetgaar in 2 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
3. Pel de eieren en plet ze met een vork. Snijd de hesp in plakjes en de komkommer in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt in een grote kom. Roer de asperges, komkommer, eieren en hesp eronder en werk af met (verse) peterselie, peper en zout.
5. Verwarm de wraps in een pan. Schep er wat van de aspergesla op. Rol de wraps op en snijd ze doormidden.