Doorgaan naar hoofdcontent

Pindasoep

Ik ben helemaal into pindakaas de laatste tijd. Dat het perfect past in hoofdgerechten bewees de gado gado al. En ook met een simpele soep kan pindakaas blijkbaar een klein wonder verrichten.


Wat heb je nodig?
  • 5 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 5 wortels
  • 2 geroosterde paprika’s (bokaal)
  • 1 potje tomatenpuree
  • 2 el pindakaas
  • 4 el zoete sojasaus (ketjap manis)
  • 1,5 l bouillon (Ik gebruikte 1,5 l water met 3 groentebouillonblokjes.)
  • Peper & zout
  • Olijfolie
Wat moet je doen?

1. Snipper de uien en snijd ze grof. Doe hetzelfde met de teentjes knoflook. Stoof de uien en look aan in wat olijfolie.

2. Schil de wortel en snijd ze in stukjes, doe ze bij de uien en de look. Snijd ook 2 geroosterde paprika’s uit een bokaal in  enkele stukken en doe ze bij in de pot. Kruid alles met peper en zout.

3. Laat de groenten enkele minuten stoven en doe er dan het potje tomatenpuree bij. Overgiet alles met de bouillon en voeg de pindakaas en ketjap manis toe.

4. Laat de soep 25-30 minuten koken voor je ze mixt. Werk ze eventueel af met wat geroosterde pinda’s.

Reacties

  1. Reacties
    1. Is het ook echt. De foto is wat wazig, waardoor ik eerst twijfelde of ik het wel zou bloggen. Maar is gewoon zó lekker dat ik het wel moest delen. En wanneer ik het nog eens maak, kan ik gewoon een nieuwe foto nemen natuurlijk. :-)

      Verwijderen
  2. mmm, ga ik zéker eens proberen!! Benieuwd….

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oei, mijn reactie verdween precies gewoon. Voor de zekerheid nog maar's :-)
    Maar dus: klinkt super lekker! Ga ik zeker ook's proberen, ben al héél benieuwd!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Jessie! Bedankt voor je reactie(s). Ik moest reacties eerst goedkeuren voor ze worden gepubliceerd, vandaar. :-) Laat het me zeker weten als je dit probeert (via Twitter, Instagram of nog een reactie op m'n blog), dat vind ik echt súper leuk! :-)

      Verwijderen
  4. Jij zou Ghana fantastisch vinden! Ik heb daar voor het eerst pindasoep gegeten en was er, vreemd genoeg, zot van. :) In hun stoofpotjes doen ze ook vaak pinda. Misschien moet ik eens wat receptjes vragen aan mijn gastmama. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is inderdaad strangely yummy! :-) Was de soep die je daar hebt gegeten gelijkaardig aan deze of gebruikten ze daar andere groenten of zo? :-)

      In die receptjes ben ik trouwens heel geïnteresseerd, zeker doen!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri